(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Twee weken geleden gingen de Cheese planten van onze kwekers NiBaMeCa nét op 12/12, en dat heeft zijn effect wel gehad. De planten zijn flink de hoogte ingegroeid en inmiddels zijn ook de eerste bloeiharen een feit. Om de bloeifase een goede start te geven, maken de heren een lekker soepje in hun voedingsvat.

Hallo allemaal en welkom terug in onze kweekruimte waar nog steeds 8,5 Cheese planten staan. We zijn vorige keer geëindigd bij de omschakeling naar 12/12, in afwachting van een goede pre-flower stretch. Nou, die zit er goed in kunnen we je vertellen, en daar zijn we erg blij mee. In sommige planten is het begin van de topvorming te zien. Na een lange voorgroeiperiode is het dan eindelijk tijd voor de bloeifase.

Soepje voor koninginnen

In ons watervat zijn ook weer wat veranderingen doorgevoerd. Naarmate de plant verder in de bloei komt worden de doseringen wekelijks verhoogd. Na het vat gevuld te hebben met 50 liter water, beginnen we met 8 milliliter Hy-Pro Generator. Daarna voegen we hier Orange King A+B voeding aan toe (125 ml van beide componenten), en vervolgens 5 milliliter Orange King Bloom stimulator. Als laatste verwennen we onze dames met 5 milliliter Orange King Top booster, en dan zuren we het geheel af naar een pH-waarde van 6,4.

Cal/Mag aanvullen

Een pH-waarde van 6,4 is iets hoger dan wat we normaal gesproken aanhouden maar het is ons opgevallen dat de planten een heel licht tekort hebben aan calcium en magnesium. Dit liet zich zien als bruine vlekjes op de onderste bladeren. De twee elementen zitten wel in de basisvoeding maar de plant neemt deze het beste op bij een pH-waarde tussen de 6 en 6.5. Nu gaan we even aankijken of het hiermee voldoende is of dat we toch Cal/Mag moeten bijgeven. Nadat we dit zelfde probleem hebben gehad in de vorige kweek hebben we dit uit voorzorg aangeschaft.

Verder hebben we de planten een kleine snoeibeurt gegeven, en een aantal grote schutbladeren weggehaald. Zo kan ons kweeklicht beter kan doordringen tot de onderste bladeren en maken we goed gebruik van onze G-Bars. Wij wensen jullie allemaal vast hele groene en gezonde feestdagen, en een voorspoedig nieuwjaar!

Groene groet, NiBaMeCa

(advertentie)