(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is ondertussen een traditie geworden dat ik aan het einde van het jaar terugkijk op het afgelopen cannabis jaar aan de hand van mijn columns. Voor de laatste column van 2020 is het daarom niet anders. Daar gaan we!

Januari

Ik startte het cannabis jaar 2020 met een terugblik op de eerste HomeGrown Cup buitenwiet editie. Gelukkig hebben we het voor het eerst nog twee keer op een jaar kunnen organiseren in 2019. Beetje voortschrijdend inzicht of zo…

In januari organiseerden we met stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) in samenwerking met en bij growshop Plantarium in Nijmegen de uitreiking van De Gouden Gieter 2019. Voor de eerste editie kwamen toch mooi 22 inzendingen binnen.

Februari

In februari legde ik in een column uit hoe een dag er uit ziet bij de Stichting VOC. Goed, dat was nog in het pre-corona tijdperk en veel van die bezigheden zijn uiteraard gewoon door gegaan, alleen dan digitaal.

In de tweede column van de maand maakte ik een punt dat regulering zonder thuisteelt geen legalisering is.

Maart

Maart begon ik nog hoopvol met een analyse van en ode aan Marokkaanse hasj.

Pas in deze maand verschijnt mijn eerste column met het C-woord: Wat corona ons leert over cannabis. Daarin had ik het er al over dat het langer dan de zomer zou duren, want mensen dacht dat het dan wel afgelopen zou zijn. Nou, niet dus.

April

April had een feestmaand moeten zijn voor de cannabis liefhebbers. Volgens de Amerikaanse manier van de datum schrijven, zou het namelijk 4/20 zijn, en dat dit jaar een gehele maand.

Maar ja, het werd werken vanaf thuis en voor het eerst dat we horen over ‘het nieuwe normaal’.

Mei

In mei kwam ik met een lijstje van wiet vriendelijke cabaretiers met een podcast. En ik vroeg me af of door de corona crisis, nu de vaporizer revolutie zou aanbreken.

Juni

In juni ergerde ik me al aan Lange Frans. En de rest is historie, zullen we maar zeggen. Verder legde ik in de tweede column nog maar eens een keer de Wet van de Remmende Voorsprong uit: de reden dat we nog steeds met een gedoogbeleid zitten en niet met gelegaliseerde wiet.

Juli

In juli mochten de coffeeshops eindelijk weer bezoekers toelaten, naast het afhalen. Maar inmiddels moest dat wel tabaksvrij gebeuren. En omdat ik weer wat vaker naar de coffeeshop moest, besloot ik een lijstje coffeeshop kooptips te maken.

Augustus

Over die coffeeshop ervaringen in 2020 besloot ik wat dieper op in te gaan in mijn eerste column van augustus. En beschreef ik hoe het was om op vakantie te zijn in een gemeente zonder coffeeshop.

September

In september begon ik met een column over hasjolie als de perfecte afterparty drug. En speelde het toeristenverbod in Amsterdam, waar ik aandacht aan gaf in mijn tweede column van de maand.

Oktober

Een van de leukere columns om te schrijven was de column ‘Wat jouw joint over jezelf zegt’. Iets minder leuk was de volgende, over de huiszettingen voor het hebben van cannabis planten. Wat gewoon doorging ondanks corona in 2020.

November

In november ging het vooral over de Amerikaanse verkiezingen, daarom schreef ik op in een column waarom het belangrijk is om de VS in de gaten te houden in verband met het cannabisbeleid. De tweede column in november ging ook over de verkiezingen, maar juist over de verkiezingen in Nederland van maart 2021.

December

En de een na laatste column van het jaar ging over die rare betaalde Wish, Bol en microdosing advertenties op sociale media.

Is het nu een jaar om snel te vergeten of gaan we het juist niet vergeten? Voor mij persoonlijk was het eigenlijk wel een goed jaar, ondanks de corona crisis. Mocht het voor jou niet een goed jaar zijn geweest, dan wens ik je toch een fijn jaaruiteinde en hopelijk wel een goed jaar in 2021!

[openingsfoto: Fractal Pictures/Shutterstock, illustraties: Piggybank studio/Shutterstock]
(advertentie)