(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Over het rollen van joints is het laatste woord nog niet gezegd. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur. Maar sinds kort neem ik wat vaker mijn mixing bowl erbij. Een blijvertje?

Wat is een mixing bowl nu weer?

Mixing bowls zijn in Nederland niet echt bekend en dan zeker niet onder de jongere generatie. Maar eigenlijk zegt de naam al wat het is: een kom voor te mengen. Je kan er ook gewoon je handpalm voor gebruiken, maar de meesten die ik heb gezien bestonden of uit rubber, uit een kokosnoot of hout en passen precies in je handpalm. 

Zelf zag ik het eigenlijk pas voor het eerst in de Goa/Psystrance scene bij de wat oudere generaties die ook nog met een chillum op zak lopen. Toen was ik al een tijdje verknocht aan mijn eigen eigenaardige voorwerp wat ik meestal bij heb: simpelweg twee plankjes van de Joint Brothers uit Polen die je in elkaar kunt schuiven en waar je perfect horizontaal liggend een jointje in kan maken. Als perfectionist gebruik ik relatief weinig American Spirit shag tabak en de hasj en/of wiet zal precies in het midden worden geplaatst van voor naar achter. Daar komt nog een dun laagje over.

Bowls uit Barcelona

Maar iets viel me wel op. Die hasj joints gemaakt door mijn maat met dezelfde ingrediënten, smaakte altijd wel bijzonder. Maar beter? Dat is een vraag die ik nog niet kan beantwoorden, want het onderzoek loopt nog. 

Ik zocht er eigenlijk al langer naar, maar had er nooit echt werk van gemaakt. Maar toen we in Barcelona bij The Backyard de mensen achter La Mixette spotte, heb ik Rens getipt om eens met ze te gaan praten. Dat gebeurde en uiteindelijk kwam hij ook terug, met twee mixing bowls waar we zelf mee aan de slag konden.

De hardware qua rolmateriaal van onze columnist…

Toch veranderde ik mijn gewoonte niet, immers het leek mij vooral een uitvinding als je met sigaretten joints maakt. Maar recentelijk vond ik uit, immers mijn andere maat doet het ook, dat het ook met shag tabak kan.

Langzaam maar zeker begin ik de laatste tijd ook wel eens de mixing bowl erbij te pakken. Juist voornamelijk bij het roken van Marokkaanse hasj die ik in kleine stukjes hak en op een bedje van ongeveer een jointje aan shag leg in de mixing bowl. Aansteker erover zodat de hasj wat warm en plakkerig wordt en mixen maar. 

Joint uit de mixing bowl smaakt wat voller

Het resultaat? Je lijkt een wat vollere smaak te creëren als je het mij vraagt. De hasj zit beter verdeeld, maar het komt denk ik ook omdat ik er net wat meer in doe dan in een gemiddelde joint op mijn traditionele manier. 

Goed, uiteindelijk moet die hele tabak vertrekken (of zouden die hasj jointjes toch zo eens in de zo veel tijd doorgang vinden?) Maar zo blijkt maar weer dat je nooit te oud bent om je gewoonten te veranderen. Alhoewel ik zeker nog niet helemaal overtuigd ben en nog wel wat ga blijven oefenen.

Immers, voor de joint die ik maakte net voordat ik deze column schreef gebruikte ik wel de mixing bowl, maar ook het welbekende Greengo traytje (dat ik thuis eerder gebruik dan de plankjes). Innovatie in de huiskamer!

[openingsbeeld: Georgio Nikaragua/Shutterstock]
(advertentie)