(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Soms heb ik wel eens van die onderwerpen die ineens binnen komen en die ik op mijn to-do-lijstje zet. Waarna ik ze op het goede moment besluit uit te schrijven, wanneer ik weet wat er in moet staan. Dat heb ik bij deze column over wat een joint over jou zegt…

Het is een Nederlandse uitvinding, de joint. Daarbij doelen we op het mixen van cannabis of hasj met tabak. Ondanks mijn schamele 10 jaar als cannabis consument, heb ik toch een aantal observaties gedaan in die periode over hoe mensen een joint maken en wat dat over jezelf zegt.

De ‘pure’ joint

Laten we beginnen met juist de joint zonder tabak. De joint die nog wel binnen in de coffeeshop gerookt mag worden. Wat ik kan zeggen over je als je puur rookt? Nou, waarschijnlijk kweek je je eigen wiet. Ben je bewust bezig met je gezondheid en heb je veel wilskracht. Waarschijnlijk ben je net zoals iedereen begonnen met tabak erbij te doen, maar heb je die slechte gewoonte toch achter je kunnen laten. Je deelt daarom je joint niet vaak en bent gewend lang te doen met een pure joint. Andere mensen hoesten zich immers toch het laplazarus…

Je joint vertelt wie je bent… [illustratie: Julian Bohorquez / Shutterstock]

Wat je soort tabak over je zegt

De zware shag rokers, dat zie je vooral bij de oudere generatie. De jongere generatie van bewuste blowers is meer van de American Spirit (mijn keuze) of Pueblo.

Gebruik je sigaretten? Dan ben je waarschijnlijk een gemaksblower. In ieder geval iemand die ook wel eens (of juist ook) sigaretten rookt. Je hebt vrijwel altijd een pakje sigaretten op zak. En het is ook makkelijk, want er is altijd wel iemand in de buurt met sigaretten. Wel heb je zo je voorkeur waarschijnlijk. Alhoewel er ook genoeg shag en sigaretten blowers zijn die geen sigaretten of shagjes roken.

Wat de dikte van je joint over je zegt

Of het nu een pure variant of een joint met daarbij ook nog wat tabak is… waarschijnlijk heb je meer te besteden als je dikke joints draait. Het is dan vooral ook een statussymbool. Daarom zie je die rappers ook altijd met die grote, dikke joints of blunts.

Niet dat een dikke joint per se beter is dan een dunne joint: een dunne joint kan net zo goed werken. Sterker nog, persoonlijk ben ik ook niet echt van de dikke joints. Ja, ik kan het me ook niet veroorloven. Maar ik houd wel van een relatief dunne joint met weinig tabak, maar wel een goede dosis hasj.

Benieuwd wat voor joint deze dame gerold heeft… [foto: Canna Obscura/Shutterstock]

Wat de lengte van je joint over je zegt

Okay, Nederlandse joints zijn bijna allemaal even lang. Maar zie je iemand kleine joints maken, dan is het waarschijnlijk een wat oudere cannabis consument. Vaak met zware shag. Of je hebt te maken met een Amerikaan. Amerikanen maken over het algemeen een pure joint met een kleiner vloeitje. Want er zijn ook veel Amerikanen die letten op de centen. En het heeft ergens ook een voordeel, want anders doe je te lang met een joint. Terwijl je misschien liever twee kleinere, maar verschillende joints rookt.

Wat je manier van rollen over je zegt

Over het algemeen rollen of draaien de meeste mensen op dezelfde manier een joint. Je draait, geeft een lik en draait de joint met een hand dicht. Daar behoor ik niet bij, ik gebruik twee handen en probeer een lange ‘sigaret’ te maken die overal even breed is. Geen cone dus. Ondanks dat sommigen zullen zeggen dat een cone voordelen heeft, heb ik er geen problemen mee met het op deze manier te doen. Je zou kunnen stellen dat sommige individuen juist altijd alles nét anders moeten doen.

Wel is het binnenstebuiten draaien nog wel een ding. Dat is iets voor de cannabis nerds, die erbij zweren omdat je nu eenmaal voor de smaak rookt. En daarbij zo min mogelijk papier wilt gebruiken.

Ik zou ook de blunt – wiet in een sigarenjasje – nog kunnen behandelen, maar ik heb het in de titel immers over een joint. En ik moet er weer een eind aan breien. Rook ze, hoe jij dat ook wilt doen 😉

[openingsfoto: Idea Trader/Shutterstock]
(advertentie)