(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, nóg een buitenwiet-kweekverslag van KritischeMassa want naast de Mohammed kweekte hij dit jaar ook een vijftal autoflowers. Amnesia Skunk, Mazar, BlueBerry en twee Gorilla Glues om precies te zijn. Hoe zij de zomer van 2020 hebben doorgemaakt lees je na de klik. 

Deze ronde heb ik in het voorjaar gestart, een maandje vóór ijsheiligen op 8 april 2020. Ik tel altijd vanaf de zaaidatum, dus dat is groeidag nul. Het voorjaar was buitengewoon zonnig maar ondanks de vele zonuren en de vrij hoge temperaturen hadden de planten in het begin last van groeiachterstand en gekrulde bladeren.

Een onsmakelijk plantje…

De Gorilla Glue gaf het dan ook heel snel op, en na een paar dagen slap op de grond te hebben gehangen heb ik haar op 13 mei (groeidag 35) uit de grond getrokken.
Op 9 mei had ik echter al een tweede GG zaadje geplant. Dit keer in een mengsel van potgrond en allmix. En niet in een tablet cocos, want ik zag dat de Gorilla Glue gewoon niet uit die tab heeft kunnen groeien. Er stak geen enkel worteltje uit, …en een maand op alleen cocos… tja…

De BlueBerry schoot de grond uit en was een tijd mijn favoriet. Echter werd ze ziek en kreeg, naar wat later luis bleek te zijn, in de toppen. Ze kreeg donkergroene dikke bladeren die zowat verticaal omhoog staken, de toppen zelf veranderden in strengen calyxen zonder draadjes – een onsmakelijk plantje.

Mazar en Amnees

De Mazar en de Amnesia Skunk groeiden echter voorspoedig. Helaas alleen bleek juli een regenachtige maand. De Mazar is na 48 bloeidagen wegens rot vervroegd geoogst en de Amnesia Skunk heeft nog tot dag 56 kunnen bloeien. De Mazar is duidelijk te vroeg geoogst; ze is lekker en je wordt er stoned van maar ik heb spijt dat ik niet alleen het rotte topje heb verwijderd.

De Amnees is een verhaal apart. Op de foto’s lijkt ze heel vol en bol maar in werkelijkheid was het allemaal heel erg fluffy. Meer een bos foxtails dan een echte top. Dit was mijn eigen stomme schuld; ik had bedacht dat ik best wel Green Sensation zonder bloeivoeding kon geven, want de allmix had immers voeding genoeg. Nu ja, laat ik kort zijn, dat doe ik nooit meer dus. De wiet was ondanks de fluffyness wel heel lekker en had een hele karakteristieke skunkgeur. De tuin overigens ook.

Ik was ondanks mijn blunder wel heel tevreden over de plant op zich, en heb dus een tussenronde ingelast met twee Amneesjes, waarvan later nog een apart kweekverslag verschijnt.

Gorilla Glue gedrocht

Gorilla Glue nummer #2 had nergens last van en heeft tot 14 augustus gebloeid (58 bloeidagen). Er zijn weinig foto’s van de GG want het was een lelijk, klein plantje. Op zich had ze wel mooie topjes maar ze was gewoon niet fotogeniek, een gedrocht eigenlijk. De smaak en het effect was echter wel naar tevredenheid.

Ik zal de GG echter nooit meer kopen. Het was heel duur zaad, mooi verpakt wel maar van de drie zaadjes was er één waardeloos, een bleek en leeg hulsje, een losse flodder. Leuk, toffe verpakkingen met krascode en alles maar ik heb liever gewoon drie zaadjes voor die dertig euro.

Daarbij, het is een gedrocht. Beide pogingen leverden een slecht groeiend en zwak en minuscuul plantje op.  Kortom, ik ben ontevreden over de GG. En natuurlijk ligt een deel bij de kweker maar ik deed niet zoveel anders bij de GG als bij de andere planten.

Statistiek & opbrengst

  • Amnesia skunk – ca. 100 dagen oud – 56 dagen bloei – 25 gram
  • Mazar – ca. 100 dagen oud – 48 dagen bloei – 47 gram
  • BlueBerry – ca. 100 dagen oud – 56 dagen bloei – 8 gram afval
  • Gorilla Glue I – ca. 35 dagen – 0 gram
  • GorillaGlue 2 – ca. 96 dagen – 58 dagen bloei – 23 gram

Een totaal van 95 gram zeer rookbare toppen en wat knipafval.

Geleerde lessen

Niet te vroeg beginnen, geeft weken achterstand zonder voordeel. Geen topboosters gebruiken. Geen cocostabs gebruiken. Voldoende potgrond of lightmix toevoegen aan de bovenste laag van de pot. 25-literpotten zijn veel en veel te groot voor autoflowers. Bij ziekte meteen de plant kappen, zeker zo vroeg in het jaar, zonde van de tijd en moeite. Alleen bloeivoeding geven, zorg voor bemeste aarde en ga pas voeden als de plant daarom vraagt.

KritischeMassa

(advertentie)