(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nu de groene dames een week op 12/12 staan, laten ze duidelijk hun geslacht zien. Oftewel er groeien al beginnende topjes, en vanzelfsprekend is Emanuele hier enorm blij mee. Hij helpt zijn wietplanten de bloeifase in met de nodige training, voeding, een lagere luchtvochtigheid en silicium, en vertelt je er alles over in dit bloeiende kweekverslag over Crumbled Cookies. 

Jawel, het is Emanuele met een bloeiend kweekverslag want de Crumbled Cookies laten hun eerste toppen zien! Zoals je zult begrijpen ben ik enorm blij. En dan niet alleen met de Cookies maar überhaupt om mijn cannabis ervaring hier op het bekendste Nederlandse platform CNNBS met jullie te kunnen delen.

Beton voor de cellen

In mijn laatste kweekverslag prees ik de schoonheid van de Crumbled cookies, een genetische creatie van DSP Genetics en het belangrijkste deel van dit rapport. In dat verslag ging het vooral over de vegetatieve fase oftewel de groeifase, en gaf ik je enkele tips om je planten schoon en gezond te houden. Ik schreef specifiek over het gebruik van silicium, dat je in feite als een soort beton voor de plantencellen zou kunnen zien. Daarnaast heb ik het belang van ontbladeren voor een goede luchtcirculatie nog even onderstreept.

De tijd gaat erg snel en zoals ik inmiddels gewend ben laat deze genetica me een sterke structuur zien. De planten hebben mooie korte internodes en zitten vol met juweeltjes die binnenkort prachtige toppen zullen worden. Welnu, na deze introductie vervolg ik de voortgang van de dames en de transformatie na het ingaan van het 12/12 lichtschema.

Dubbel zo groot

De eerste week na de omschakeling is altijd een tussenperiode voor wietplanten. Ze gebruiken hun energie en voedingsstoffen om zich voor te bereiden op het uitlopen van hun bloemen, en om hun cannabinoïden- en terpenenprofielen te ontwikkelen. Het verbaast me altijd hoeveel groter wietplanten in deze periode worden. Namelijk veel meer dan het dubbele formaat, maar zodra we de eerste stampers (bloeiharen) zien komt ook de strekking langzaam tot stilstand, en gaat de energie geleidelijk over naar de bloemproductie. Ondertussen spuit ik nog silicium op de bladeren aangezien de bloem nog niet helemaal gevormd is en er dus ook nog geen risico is op de vorming van toprot.

Het is nu ook tijd om het vochtigheidspercentage in de lucht drastisch te verlagen, tot onder de 30 tot 35%. Ik probeer de luchtvochtigheid nu ook zo constant mogelijk te houden. De temperatuur is stabiel op 26 graden, maar ik laat die graag zakken. Vooral ’s nachts met behulp van een airconditioner breng ik de temperatuur omlaag naar een graad of 19. Hierdoor zullen de Crumbled Cookies hopelijk prachtig paars worden.

Voeding en training

Voor wat betreft het voedingsschema houd ik liever het vegetatieve schema aan in deze periode. De planten strekken nog en hebben dus ook nog wat meer stikstof (N) nodig. Direct vanaf de tweede week op 12/12 begin ik dan met het toevoegen van bloeivoeding, boosters en melasse.

Ik gebruik de eerste week van de bloei ook om de definitieve vorm/structuur van de planten te bepalen. In dit geval heb ik een schone lollipopping (dieven) toegepast, wat het water geven ook meteen wat makkelijker maakt. Daarnaast heb ik wat low stress training toegepast om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Ik kijk er al naar uit om je de eerste kleuren van de bloemen te laten zien. Maar geniet ondertussen gerust alvast van mijn vorige Crumbled Cookies. Ze staan in vol ornaat te bloeien op mijn Instagram pagina @milazgram!

Bedankt voor het lezen, ik zie je volgende week.

(advertentie)