(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Samen met 49 andere lezers kweekte ook Johan binnen onze vijf mystery autoflowers. Dat niet alleen maar het zou ook zijn eerste kweek onder een LED kweeklamp worden. Het was dus even wennen voor Johan, en de kweek verliep ook niet helemáál vlekkeloos maar het eindresultaat is prachtig en smaakt heerlijk. 

In het kader van de autoflower kweektest van CNNBS (in samenwerking met SeedStockers) heb ik afgelopen maanden vijf mystery autoflowers gekweekt – #1 t/m #5. Terwijl het buitenwietseizoen in volle gang was, stonden de autoflowers bij mij binnen, onder een Mars Hydro – mijn eerste LED kweeklamp. Als referentie heb ik naast de autoflowers van CNNBS ook een Auto Mazar van Dutch Passion gekweekt. Dat is dus plant nummer #6. De setup was bescheiden zoals je hieronder ziet:

  • Secret Jardin DR90 kweektent
  • Mars Hydro Pro II Epistar 80 (165W LED)
  • Plagron Growmix, 15L potten
  • Plagron Alga Bloom bloeivoeding

24 april: Vandaag de ontkiemde zaadjes geplant. Ik heb ontkiemd met de koffiefilter-methode waarbij de Auto Mazar het snelst ontkiemde. Wat twijfels over #2; die oogt zwak.

27 april: Ik heb nu 5 zaailingen, opgekomen in ongeveer dezelfde volgorde als het ontkiemen: 6 – 3 – 5 – 1 – 4. Nummer #2 zit helaas nog steeds onder de grond.

29 april: De vijf zaailingen in hun definitieve bloempotten gezet. Helaas geen #2.

3 mei: De plantjes zijn gewend aan hun nieuwe pot en beginnen enthousiast aan de volgende fase.

11 mei: De aangewende groeikracht levert resultaat op!

17 mei: Ze groeien goed en zijn nu ook te ruiken. De temperatuur is momenteel rond de 24 °C, en op warme dagen tikt hij de 26,5 °C aan. De relatieve luchtvochtigheid ligt net onder de 40%.

24 mei: Deze week was het behoorlijk warm weer. Binnen liep de temperatuur op tot boven de 28 °C. Ze vertonen al bloeiverschijnselen en zijn weer flink gegroeid. 5, 1 en 3 groeien het hardst. Zij hebben ook de dikste stammetjes. De Mazar is iets kleiner en #4 blijft nog steeds de kleinste.

31 mei: Wat zijn ze gegroeid maar ook gestrekt. Het is echt warm weer! Met de Mazar gaat het fout. Aan de bladeren te zien een opnameprobleem: bladeren die af lijken te sterven. Misschien tóch te nat gestaan en daardoor onderontwikkelde wortels? Ik heb ze echt wel weinig water gegeven, per keer allemaal samen 0,5L.

Ik gun juf Mazar een nieuwe kans: buiten in mijn tomatenkas mag ze verder groeien en bloeien. Het was toch al een outcast in deze contest..

7 juni: Na 5 weken tekenen de verschillen zich steeds duidelijker af. #3 sativa en #5 sativa-dominant, #1 indica en #4 indica-dominant (dat denk ik tenminste). Water geven is nog steeds moeilijk hoor, met die LED! Ik heb tot nu toe alleen steeds wat gedruppeld met zo’n bidonflesje, waarbij alle planten samen maar 0,5L krijgen. Toch hebben #4 en #5, en in mindere mate ook #3 blijkbaar natte voetjes….

Als ik echter in de uitstroomopeningen van de pot voel, lijkt het niet nat maar gewoon wat vochtig terwijl de bovenlaag aarde in de potten kurkdroog is. Ze groeien ook niet verder dus ik stop even met water geven.

14 juni: De planten hebben zich hersteld van het waterprobleem. Ze hebben wel een behoorlijke groei-achterstand…. Dat is jammer want ze zullen niet veel meer groeien en de stammetjes zijn best dun dus ik houd rekening met een tegenvallende oogst. #1 heeft de dikste stam (wat volgens mij een indica is). De planten krijgen Plagron Alga Bloom in hun drinkwater.

21 juni: Alles gaat nu zijn gangetje. Geen opnameproblemen meer en ik hoop dat de dames nog flink aan de toppen kunnen werken. Slecht nieuws is wel dat er een hittegolf op komst is, en dat terwijl de temperaturen normaal gesproken al oplopen tot zo’n 27 °C.

28 juni: Deze week liepen de temperaturen in de tent (buiten ook) op tot 31 °C. Gelukkig hebben de dames het goed doorstaan. De toppen worden al groter en ook de trichomenproductie is in volle gang. Ik hoop op een paar weken met niet al te warm weer, tot het moment van oogsten.

5 juli: Ze bloeien nu echt mooi, zet ‘m op meiden! Gelukkig is het niet meer echt warm en blijft de temperatuur in de kweektent beneden de 27 graden.

9 juli: Nog één weekje, wat denk je? Zie hieronder foto’s van de 4 planten: #1, #3, #4 en #5

12 juli: De trichomen worden langzaam steeds witter i.p.v. doorzichtig. Merkwaardig genoeg gaan alle 4 de planten ongeveer gelijk op.

14 juli: #1 had vandaag naast overwegend witte ook enkele amberkleurige trichomen. Ik heb deze plant (wat volgens mij een indica was) geoogst.

15 juli: #4 is vandaag ook geoogst, veel witte en enkele amberkleurige trichomen. Ik denk ook dat dit een indica dominante hybride is. Het was de kleinste plant, maar ze had veel harsproductie!

17 juli: #3 geoogst. Dit is volgens mij een sativa. Dit is de grootste plant. Van zaailing tot oogst duurde bijna 12 weken.

18 juli: #5 ook geoogst, ik denk dat het een sativa dominante hybride is. Hij ruikt heerlijk (maar de opbrengst is gering).

6 augustus: De hoofdtop van Auto Mazar geoogst. Op 11 augustus heb ik de rest van de plant ook geoogst.

De (bonsai) Auto Mazar maakte het buiten ook goed…

Doe maar #3

Het was wennen deze kweekronde. Het was voor mij ook de eerste keer LED in plaats van HPS, en tevens de eerste keer met autoflowers binnen. Je moet minstens vijf keer zo weinig water geven.
De planten hebben door te veel water niet echt optimaal kunnen groeien, maar gelukkig is het toch goed gekomen. Wat minder opbrengst, maar echt lekkere wietjes. Mijn favorieten zijn:

#3 met een grotere opbrengst, paarse kleur en een milde en sociale high en #4 waar je knetterstoned van wordt! De winnaar voor mij? Moeilijk, maar doe maar #3.

(advertentie)