(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel hij verre van een beginnende thuiskweker is, is Emanuele erg onder de indruk van de groeikracht en weerstand van de Afghani Gold. Nu de kweek erop zit laat hij je een paar juweeltjes van toppen zien, en evolueert hij wat hij geleerd heeft van de Afghani Gold. Eindverslag coming up!

De kweek zit erop en hier ben ik dan ook met het laatste verslag van mijn old school kweekavontuur in samenwerking met Spliff Seeds Amsterdam. De Afghani Gold kweek was een heerlijke sprong terug naar de jaren ’90. De skunky geur, de karakteristieke kleuren van de bloemen en de sterke structuur van de plant waren opvallend. De old-school genetica deed in ieder geval niet onder voor de volledig andere wietsoorten die ik aan een samenwerking met DSP Genetics en Natural Genetic Seeds te danken heb, en gemoedelijk naast de Afghani’s stonden te bloeien.

Sterk en veerkrachtig

Ik moet Spliff Seeds complimenteren voor de Afghani Gold, want het is echt een krachtige wietsoort die veel weerstand biedt en veerkrachtig bleek bij het trainen. Ik heb de planten deze keer flink gestresst want dat moet immers als je een goede test wil doen. Zoals ik in eerdere rapporten al heb uitgelegd heb ik verschillende technieken toegepast zoals LST, Toppen en snoeien. Ondanks de moeilijke omstandigheden en een korte vegetatiefase produceerden de planten toppen met een klassieke Afghaanse geur en een zoete, fruitige en aardse smaak. Daarnaast ben ik tevreden over de structuur want de wiet is mooi compact en zwaar van gewicht.

Vooral van het gemak waarmee de Afghani Gold groeit en bloeit ben ik echt onder de indruk. Ik werk meestal met zeer gevoelige genen, waarbij ook het kleinste foutje van alles in de war kan schoppen. Dit is absoluut geweldige genetica voor iedereen die op zoek is naar een sterke plant om mee te beginnen. Zowel binnen als buiten laat de soort haar gemakkelijk kweken.

Leer kweken met Afghani

Vaak willen beginners toch kostbare genetica kweken, met een specifieke geur, smaak of effect. Maar dit soort wietzaden vereisen ook speciale groeiomstandigheden en speciale aandacht die alleen deskundige telers beheersen. Het is belangrijk, zoals bij elke leerroute, om kleine stappen te maken. Als we willen leren hoe we een plant kunnen laten groeien en laten bloeien, moeten we alle fasen van diens leven doorlopen. Nou, dit is een wietplant die speciaal voor dit doel gemaakt is.

Ik zou beginners aanraden om de Afghani Gold te laten groeien zonder stresstechnieken of misschien in een SCROG. Ik zou het je niet aanraden maar ik denk dat deze planten nog in een nat matras zouden kunnen groeien. Met deze genetica kun je als thuiskweker leren en fouten maken; omdat de bloeifase niet te kort duurt (9 tot 10 weken) is er ruimte en tijd voor herstel.

Het is belangrijk dat de Europese markt voor cannabiszaden genetica zoals deze kan bieden, omdat het mensen helpt aan een ​​geweldige eerste kweekervaring. Dit is belangrijk voor een nieuwe hobby, aangezien een eerste indruk vaak bepaalt of ergens wel of niet mee doorgaan. In psychologische zin geldt dit natuurlijk voor alle aspecten van het leven: een goed begin is het halve werk.
Het zou niet leuk zijn om hard te falen tijdens de meest belangrijke fase van de plant: de bloei. Maar zelfs met zulke mislukkingen, kun je als thuiskweker meestal nog steeds oogsten en genieten van je noeste arbeid. En dit is volgens mij het grootste geschenk van onze relatie met cannabis.

Dus als je het mij zou vragen, dan zou ik je aanraden om eens ervaring op te doen met een makkelijke wietsoort als Afghani Gold. Dan doe kennis en ervaring op en leer je de vaardigheden die nodig zijn om later over te schakelen op wietsoorten die misschien wat moeilijker te kweken zijn.

Afghani Gold in een lijstje

En na dit uitgebreide verhaal over de Afghani Gold en waarom ik deze soort in mijn hart gesloten heb, zal ik jullie de technische informatie over deze kweek natuurlijk niet onthouden. Om het overzichtelijke en kort te houden heb ik de kweek puntsgewijs voor je opgesomd:

  • Vegetatieve fase (groeifase): 4 weken (geef minimaal 6-7 weken als je HST-technieken toepast)
  • Generatieve fase (bloeifase): 9-10 weken (ik had zelfs nog een week kunnen wachten)
  • Opbrengst per plant: +/- 35 gram droog
  • Afmeting potten: 5 liter
  • Gebruikte training: LST, Lollipopping, toppen en supercroppen
  • Verlichting: ViparSpectra en Meizhi LED verlichting
  • Meststoffen: Agrobeta (Growing, Flowering, Tricoma, Betashark, MEGA PK, Genesis, Terminator, Flavour PLUS en Silicato)
  • Potgrond: CANNA Professional

Bedankt allemaal voor het lezen van mijn verslagen over de Afghani Gold. Ik heb de eer om nog meer van mijn werk en andere cannabis kweekinformatie te mogen schrijven, dus ik hoop dat je mijn verhalen op CNNBS blijft volgen. Tot de volgende dus, en check ondertussen ook onze Facebook en Instagram pagina’s, en natuurlijk onze website indabwetrust.com

Emanuele

(advertentie)