(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met enige regelmaat krijgen we bij de stichting VOC de vraag hoe je lid kunt worden van het VOC en hoeveel dat per maand kost. Het antwoord was tot vorige week: dat kan niét, want het VOC is een stichting en we hebben dus alleen een bestuur, geen leden.

VOC Patreon Membership

Deze week lanceren we een Patreon campagne, waarmee je het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod voortaan met een vaste maandelijkse donatie kunt steunen. Er is keuze uit drie ‘membership levels’: Zaadje, Zaailing of Moederplant.

Het belangrijkste is dat je met een VOC Patreon Membership onze strijd steunt voor opheffing van het cannabisverbod en bevrijding van de plant, maar je krijgt er ook wat voor terug. Afhankelijk van hoe lang en met welk bedrag je het VOC steunt, ontvang je diverse goodies.

De drie varianten op een rijtje

Zaadje: 5 euro per maand

  • Je steunt het VOC met een maandelijkse donatie van 5 euro
  • Na 6 maanden steun krijg je een uniek VOC sticker pakket toegestuurd
  • Na 12 maanden steun krijg je een aantal mooie zaden toegestuurd

Zaailing: 10 euro per maand

  • Je steunt het VOC met een maandelijkse donatie van 10 euro
  • Na 6 maanden steun ontvang je een aantal mooie zaden en een uniek VOC sticker pakket
  • Je ontvangt alle nieuwe VOC publicaties meteen na verschijning per post

Moederplant: 50 euro per maand

  • Je steunt het VOC met een maandelijkse donatie van 50 euro
  • Na 6 maanden steun ontvang je een aantal mooie zaden en een uniek VOC sticker pakket
  • Je ontvangt alle nieuwe VOC publicaties meteen na verschijning per post
  • Je krijgt gratis toegang (twee personen) tot alle door het VOC georganiseerde evenementen en bijeenkomsten

Juist in de komende paar jaar is een sterk, consistent en onafhankelijk geluid in het politieke en publieke debat over cannabis keihard nodig

In mijn wekelijkse CNNBS-column probeer ik zo min mogelijk aandacht te besteden aan de financiële situatie van de stichting VOC, al is die bij tijd en wijlen nijpend. Fondswerving is sowieso niet het sterkste punt van het VOC: we zijn liever bezig met concrete campagnes, lobbyen, netwerken, journalisten en bestuurders informeren, bidbooks maken, evenementen organiseren enzovoort.

Kernactiviteiten van het VOC

Maar de harde werkelijkheid is dat de hosting van de verschillende VOC websites * betaald moet worden, net als de vormgeving en het drukken van VOC publicaties, de print- en portokosten van mailings aan Kamerleden en andere decision makers en de – bescheiden – reiskosten en onkosten van onze adviseur mr. Roozen en de bestuursleden van de stichting.

Vergeef me dus dat ik in deze column wel een directe oproep doe om het VOC te steunen, via deze nieuwe Patreon campagne. Elke euro wordt direct besteed aan de kernactiviteiten van het VOC: het versnellen van het proces richting legalisering, het verzamelen en verspreiden van correcte informatie over de plant en het opkomen voor de rechten van consumenten, thuistelers en ondernemers in de cannabis- en hennepbranche.

Steun het VOC en word lid!

Juist in de komende paar jaar is een sterk, consistent en onafhankelijk geluid in het politieke en publieke debat over cannabis keihard nodig. Wat er ook gebeurt met de wietproef en de nieuwe regering na de verkiezingen van 2021, er komen grote veranderingen aan.

Met jouw steun kunnen we ons hard blijven maken voor jouw belangen als consument, thuisteler, groene ondernemer of gewoon als liefhebber van mensenrechten en gezond verstand. Net zolang tot de plant is bevrijd uit de klauwen van het strafrecht en de Hollandse Hennepoorlog is verdwenen!

Klik HIER om naar de VOC Patreon pagina te gaan

* Het VOC ontwikkelde en onderhoudt de volgende websites:

voc-nederland

cannabisaangenaam

veiligthuiskweken

cannabisenverkeer

cannabis-bevrijdingsdag  (cannabisliberationday)

justiceforjohan

[openingsbeeld:  iQoncept/Shutterstock]
(advertentie)