(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wellicht weet je nog dat Emanuele zijn Afghani Gold zou dieven, maar niets is zo veranderlijk als de mindset van een kweker. En dus worden de wietplanten niet gediefd maar kun je in dit kweekverslag wel lezen hoe hij ze aan low stress training onderwierp. 

 

Steun Enrico Fazio!

Voordat ik verder ga met mijn kweekverslag even het volgende. Toen ik dit kweekverslag schreef wist ik nog niet dat mijn compagnon bij In Dab We Trust, Enrico Fazio, zou worden gearresteerd. Hij werd aangehouden voor een corona controle, in Italië is dit inmiddels normaal. In zijn auto werd iets meer dan 5 gram cannabis gevonden, een zakje dat hij weken daarvoor vergat op te ruimen. Ik ben daarom een inzamelingsactie begonnen om Enrico te helpen met de juridische kosten, en ben iedereen ontzettend dankbaar voor elke bijdrage. Hier vind je de link naar de inzamelingspagina

Geen stress training

Zit je klaar voor een nieuw verslag van mijn avontuur met de historische genetica Skunk #1 en Afghani #1? Ik voel me elke dag vereerd om aan dit project te kunnen werken, en heb natuurlijk een brandende nieuwsgierigheid naar het eindresultaat.
Allereerst wil ik je bedanken voor het lezen van de drie voorgaande kweekverslagen. Mocht je die trouwens gemist hebben; je kunt ze hier, hier en hier teruglezen. Voor nu hoop ik dat ik je aandacht erbij weet te houden met deze old school genetica in onze moderne binnentuin.

Misschien kan je je nog herinneren dat ik besloten had om een bepaalde techniek (lollipopping/dieven) op mijn planten toe te passen. Maar zoals alles in het leven kan veranderen, was dat ook deze keer het geval. Iets in mijn hoofd, dwong me om de kweek een beetje spannender te maken. Daarom heb ik mijn strategie radicaal aangepast, net voor de overgang naar het 12/12 lichtschema en de bloeitijd.

In het vorige artikel beschreef ik onder meer mijn mooiste fenotype, nummer #2. Ik ben zo onder de indruk van de vorm en groeikracht van dit specifieke plantje, dat ik een andere tactiek besloot toe te passen. In plaats van het lollipoppen zal ik de planten tot het uiterste drijven met low stress training. Zoals verwacht reageerden de planten er geweldig op. Daarop besloot ik om ze ook maar meteen te laten bloeien. Op naar het belangrijkste deel van dit avontuur dus!

Fiat Panda 4×4

Vooral fenotype #2 geeft tot nu toe een buitengewoon goed resultaat, en vertoont geen enkel teken van lijden. Dit vergroot mijn hoop en kans op een geweldig eindresultaat. Ik ben er absoluut niet op gericht om een grote winst te maken. Waar het mij om gaat is om elke karakteristieke eigenschap van deze wietsoort goed te begrijpen.

Vergelijk het maar met het testen van een auto; de tester drijft de auto tot het uiterste om te kijken  wat de motor en de andere onderdelen kunnen hebben. Nou, dat is precies wat hier ook gebeurt. Om mijn Italiaanse lezers te laten lachen, zou ik de Afghani Gold van Spliff Seeds, willen vergelijken met een old school Fiat Panda 4×4. Zeker niet de snelste maar ongelooflijk resistent en onverwoestbaar.

Denk er maar eens over na: de eerste levensweek is voor gruwelijk voor de planten geweest. Maar ondanks deze supergevoelige startfase bleken ze sterk genoeg om te overleven. Dat niet alleen maar ze hebben ook een prachtige structuur en vorm ontwikkeld. Echt romantisch, toch? Na een snel herstel bezorgde ik ze meteen weer een hoop stress, en ook deze keer bewezen ze hun uitzonderlijke innerlijke weerstand en kracht.

Cannabis mindset

Dit is het mooie van het testen en ontdekken van cannabis. Het is een perfecte weergave van het leven: je probeert, je faalt, je gaat door, je improviseert en soms slaagt het.
Je mindset is het belangrijkste voor een kweker, samen met de verbinding met de plant zelf. We hoeven niet te denken dat we een limiet hebben, neem de tijd om na te denken en een oplossing te vinden en laat angst niet de controle over je beslissingen nemen.

Waarom zeg ik dit? Omdat we op dit moment de grootste crisis van onze tijd beleven. Het is aan ons om er een betekenis aan te geven: ik neem en maak er het beste van met al mijn beperkingen. Ik ben me er zeker van bewust dat we een geweldige kans hebben om cannabis in Europa van een andere kant te laten zien. Een kans om wiet te presenteren als een geweldig hulpmiddel om onze economie en het milieu na zo’n ramp weer op te bouwen.

Laten we doorgaan met het groene werk, een geweldige kans ligt in het vooruitzicht.

Blijf In Dab We Trust volgen voor nieuws over ons werk, en nogmaals bedankt voor de tijd die je besteedde aan het lezen van mijn artikel.

Emanuele

(advertentie)