(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Gaia en haar derde en laatste kweekverslag van de Sweet Valley Kush. Haar eerste kweekronde laat zien dat je geen expert hoeft te zijn om succesvol te oogsten uit de CNNBS G-Kit XL 315 Watt CMH kweekkast. Afijn, vuistdikke medicinale wiettoppen van armlengte coming up!

Het is een angstige tijd, zeker voor een medicinale cannabis gebruiker zoals ik. Ik heb mijn wiet broodnodig en ben dan ook ontzettend blij dat ik eind vorig jaar met mijn eerste eigen kweek begonnen ben. Ik moet er ook niet aan denken dat ik nu in een lange rij bij een coffeeshop zou moeten staan, en per keer maar maximaal 5 gram mag kopen. Gelukkig heb ik nu de wiet van vijf Sweet Valley Kush planten, en genoeg voorraad om het tot mijn volgende oogst in quarantaine uit te zitten.

Eenvoudig kweken loont

Omdat het mijn eerste binnenkweek was, heb ik gekozen voor een no nonsense manier van kweken. En dat heeft ontzettend goed uitgepakt, zoals je aan de foto’s wel kunt zien. In plaats van vloeibare plantenvoeding, gebruikte ik Powder Feeding. Deze mengde ik door de aarde, waardoor ik het grootste deel van de kweek alleen water hoefde te geven. Pas vanaf de vijfde week van de bloeifase heb ik Enhancer (een bloeistimulator, ook van Powder Feeding) via het drinkwater toegevoegd. Dat was ongeveer ten tijde van mijn laatste kweekverslag.

Spoelen

Vanaf de zevende week van de bloeifase werd het bewateren weer doodeenvoudig, want in de laatste twee weken heb ik de planten weer gewoon kraanwater gegeven. Spoelen wordt dit genoemd, en ik heb begrepen dat dat ervoor zorgt dat de wiet minder chlorofyl (bladgroen) bevat, en daardoor een betere smaak krijgt. Hoe dan ook zorgde het voor een gemakkelijke laatste periode van de kweek; just add water.

Na een paar dagen spoelen werd het effect al zichtbaar. De grootste schutbladeren begonnen hun groene kleur te verliezen, net als in de herfst in de natuur.

Tip: stop je wasrek in je kweekkast

Toen de wietplanten er eenmaal acht volle bloeiweken op hadden zitten, heb ik ze geoogst. Ook hierbij heb ik gekozen voor eenvoud. Eerst heb ik de wietplanten één voor één uit de kweekkast genomen, en even een doekje door de kast gehaald. Vervolgens heb ik van alle vijf de wietplanten de grootste bladeren geplukt, en de toppen te drogen gehangen. Hierbij ontdekte ik dat de CNNBS G-Kit XL ook een ideale droogkast is; mijn oude wasrek paste er precies in! Met vrolijk gekleurde knijpers heb ik de toppen te drogen gehangen, een kind kan de was doen!

Natuurlijk heb ik de 315 Watt CMH kweeklamp tijdens het drogen uitgezet, evenals de ventilator. Met alleen de afzuiger in werking, waren mijn toppen na een dag of tien droog. Ik heb de oogst niet gewogen maar iedere plant was goed voor een flinke weckpot vol met wiet. Genoeg voor de komende maanden in ieder geval.

Inmiddels staan de volgende vijf planten alweer in de G-Kit XL te groeien. Over een paar weken zal ik daar ook een kweekverslag over schrijven. Maar als die wietplanten net zo groeien en bloeien als de Sweet Valley Kush planten, dan mag ik niet klagen!

Gaia

(advertenties)