(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ken jij Gaia al? Drie weken geleden maakte zij haar debuut op CNNBS met haar eerste kweekverslag. Gaia kweekt haar eigen medicinale cannabis, en doet dat op een fool proof manier omdat ze zich geen mislukte oogsten kan veroorloven. Eenvoudig maar effectief kweken dus, speciaal voor iedereen!

Hallo lezers van CNNBS, ik ben Gaia. Ik heb me drie weken geleden al enigszins voorgesteld in mijn eerste kweekverslag ooit. Ik gebruik cannabis medicinaal maar omdat wiet kopen voor mij geen optie is, ben ik genoodzaakt om dat zelf te kweken. Ik ben geen doorgewinterde kweekspecialist dus ik probeer mijn kweek zo eenvoudig mogelijk voor mijzelf te houden.

Ik denk namelijk dat je met eenvoud, een beetje liefde voor planten en een vleugje spiritualiteit heel ver kunt komen, dus dat doe ik dan maar. De wietsoort die ik kweek is Sweet Valley Kush van Green House Seeds; ze staan op het moment al vijf weken te bloeien en zien er wat mij betreft prachtig uit. Ook de geur die de planten verspreiden is heerlijk.

G-Kit XL & Feeding

Omdat ik zogezegd geen bioloog, tuinder of kweekspecialist ben, heb ik gekozen voor een eenvoudige en veilige kweekmethode. Ik kweek natuurlijk ook niet meer dan de vijf gedoogde wietplanten, en doe dat in de CNNBS G-Kit XL. Het was best even een investering moet ik eerlijk zeggen maar voor mij wel een heel fijne oplossing. Ik heb zelf niets hoeven samenstellen of elektra hoeven aansluiten en de kast zelf ziet er ook een stuk opgeruimder uit dan zo’n kweektent. Noem me maar een typische vrouw maar ik hou mijn huis graag netjes en opgeruimd.

Ook qua voeding hou ik het eenvoudig. Ik gebruik namelijk de Green House Feeding basisvoeding voor groei en bloei. Dat is plantenvoeding in poedervorm, die je gewoon door de aarde kunt mixen. Tijdens het kweken hoef ik daardoor alleen nog water te geven.

Bladeren geplukt

Als je de foto’s van drie weken geleden vergelijkt met die van nu, dan zie je misschien wel dat er nu wat minder bladeren aan de planten zitten. Om het licht wat beter laag in de planten te laten komen heb ik hier en daar wat bladeren geplukt. Niet te veel hoor want ik wil de planten ook niet te veel mishandelen. Het helpt ook om de luchtcirculatie te verbeteren en voorkomt dat het te vochtig wordt in de kweekkast.

Enhancer

Afgelopen week was dus de vijfde week van de bloeifase, die vooraf ging aan een groeifase van ongeveer 3,5 weken. De wietplanten zijn al best wel groot maar groeien nu niet meer in de hoogte. Ik geef ze allemaal een halve liter water per twee dagen, eigenlijk zo uit de kraan. Om ervoor te zorgen dat ik niet per ongeluk wat te veel water geef, til ik de potten regelmatig even op. Aan het gewicht voel ik op deze manier of de aarde droog is en water nodig heeft, of dat ik beter nog even kan wachten met water geven.

Omdat de toppen in deze periode almaar dikker en dikker worden, heb ik deze week voor het eerst Enhancer gebruikt. Enhancer is een bloeistimulator die deel uitmaakt van de Green House Feeding, en het derde en laatste voedingsproduct uit de voedingslijn. Ik heb het de planten nu één keer gegeven, wat eenvoudig genoeg was. Je hoeft het alleen op te lossen in het kraanwater, een halve gram per liter water. Omdat het water hierdoor wel een pH-waarde van 9 kreeg, heb ik pH-min gebruikt om de zuurtegraad naar 5,8 te verlagen.

Dat is het eigenlijk wel want veel meer heb ik de afgelopen weken niet gedaan. Over een paar weken ben ik er weer, en misschien is de Sweet Valley Kush dan ook al uitgebloeid. Tot dan.

Liefs, Gaia

(advertenties)