(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Daar gaan we weer… Een iets te enthousiast rechtervoetje maandagavond kost de (stonede) eigenaar daarvan niet alleen zijn wiet en hasj, maar ook nog een berg contant geld die hij nota bene thuis verstopt heeft liggen. Vandaar dat we jullie maar weer eens waarschuwen: ga je op pad met cannabis gedraag je dan als die spreekwoordelijke heer in het verkeer!

Maak het ze nou niet (te) makkelijk

Hoewel er voortdurend sprake is van een kat-en-muis-spel tussen politie en wiettelers/dealers, betekent dit natuurlijk niet dat we het hullie gemakkelijk hoeven te maken. Bijvoorbeeld door je zodanig verkeerd te gedragen in het verkeer, dat de smerissen er een koud kunstje aan hebben om je te ontdoen van je bij wet verboden geestverruimende handelswaar.

Plus wat ze verder nog meer te grazen kunnen nemen in het kader van de strijd tegen de ondermijning; denk aan auto’s, sierraden en vooral ook aan zoveel mogelijk contant geld.

‘Verdovende middelen’

Enter een  23-jarige automobilist deze maandag in Wilnis. Toevallig of niet vond er op de Pastoor Kannelaan aldaar net een verkeerscontrole plaats toen onze jongeman voorbijreed. En je raadt het al, via een lasergun kon de politie hem pakken op te hard rijden. Of meneertje even wilde stoppen?

Dat deed onze hardrijder. Helaas bleek hij niet alleen over een zenuwachtige rechtervoet te beschikken, maar verkeerde hij ook onder de invloed van ‘verdovende middelen’. Nee schrik niet, daarmee kan de politie ook gewoon cannabis bedoelen hoor. Zoals in dit geval dus.

‘Vermoedelijke hasjblokken’

Hard rijden en stoned achter het stuur. Blijft het daarbij qua pech voor de 23-jarige? Niks ervan. In zijn auto vond de politie, nadat de lasergun en speekseltest terzijde waren gelegd, nog ‘een geldbedrag, hennep en een aantal vermoedelijke hasjblokken’, zo lezen we rechtstreeks bij de politiebron.

De onvoorzichtige autorijder in Wilnis zal maandag 10 februari voortaan wel zien als de enige echte Blue Monday…

Geld, wiet en hasj. De gouden combinatie om Oom Agent op scherp te krijgen, hetgeen zich in dit geval vertaalt in een huiszoeking op grond van de Opiumwet. Het vuile werk daarbij lieten de dienders overigens graag over aan een ‘drugs- en geldhond’.

Ook prijs in tweede woning

Die hond heeft zijn diploma van de Politieacademie bepaald niet gestolen, want in de woning van de stonede hardrijder werden aangetroffen: ’tienduizenden euro’s aan contact geld en grote hoeveelheden aan diverse verdovende middelen’.

Nogmaals, schrik niet: met ‘verdovende middelen’ kan de politie net zo makkelijk over wiet lullen als over heroïne. Maar daarmee is de ellende voor de onbedoelde hoofdpersoon in deze geschiedenis in Wilnis nog niet voorbij. Ook een tweede woning op zijn perceel wordt namelijk doorzocht. De politie: ‘Ook hier werden grote hoeveelheden verdovende middelen en contant geld aangetroffen’.

Hoeveel is veel?

Tja, net als jullie zijn wij ondertussen wel razend benieuwd naar HOEVEEL ‘verdovende middelen’ a.k.a. wiet & hasj we hier praten? Dat wordt nog afgeroomd onderzocht door de politie, zo leren we. Wat wel bekend is gemaakt, is de waarde van de grote hoeveelheden contant geld: 20.000 euro.

Moraal van dit verhaal: hou je in of zet verdomme je cruise control aan als je stoned rondrijdt met wiet (op)!

[illustratie: Mediaparts/Shutterstock]
(advertenties)