(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Over naar Turkije, waar de autoriteiten deze week trots melding maken van een nieuw nationaal record afgepakte cannabis. Het gaat om net iets meer dan twee ton wiet, ofwel tweeduizend en zeventig kilo!

We geven de kudos wel altijd aan Marokko voor hun hasjbezigheden, maar laten we nou de brug tussen Europa en Azië niet vergeten. Inderdaad, dat is Turkije. Van oudsher al een erkend smokkel/doorvoer-nest voor allerlei al-dan-niet-legale producten uit het Aziatische en Arabische achterland. Dus het kan nauwelijks verwondering wekken dat hier ook wel eens een partijtje cannabis tussen verzeild raakt.

Feest voor Turkse douane

Maar dinsdag was het extra feest voor de drugs bestrijdende autoriteiten. Niemand minder dan de Turkse minister van Handel, mevrouw Ruhsar Pekcan maakte een record bekend:

Nieuw Turks record (maar niet een om trots op te zijn)

Vet hè? Voor degenen onder ons bij wie het Turks wat roestig is, even een uitleg in onze moerstaal. Op de grens tussen Turkije en Bulgarije hebben douanebeambten een recordhoeveelheid wiet in beslag genomen toen ze een vrachtauto stripten. Dat ziet er zo uit trouwens, dat Turks wietrecord:

Minister Ruhsar Pekcan: “In een operatie bij grensovergang Kapikule hebben douane-agenten van ons ministerie 2,07 ton wiet in beslag genomen, en daarmee werd het oude record verbroken.”

En dat terwijl dat oude record nog niet eens erg lang stond. Volgens de handelsminister nam de douane enkele maanden geleden namelijk 1.700 kilo cannabis in beslag op Istanbul Airport…

(advertentie)