(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In dit tweede kweekverslag lees je dat het ook bij ervaren kwekers weleens mis kan gaan. Emanuele zelf dacht alles onder controle te hebben maar de techniek liet het afweten. Gelukkig denkt onze nieuwste kweker en macrofotograaf in oplossingen en niet in problemen. Hij redt zijn Afghani Gold ternauwernood van een wisse verdrinkingsdood, fieuw!

Wat een bijzonder begin van dit avontuur! Normaal gesproken heb je slechts twee weken vanaf het moment van de zaailing nog niet veel te vertellen. Maar deze keer, geloof het of niet, is er een gek verhaal dat ik met plezier met je wil delen.

Masters of Rosin

Twee weken geleden ben ik met de crew van In Dab We Trust in Turijn geweest. Hier zijn we een aantal dagen aan de slag te gaan in ons laboratorium om onze Crumbled Cookies te persen voor de Masters of Rosin competitie.

Als ik zoals nu, niet persoonlijk voor mijn baby’s kan zorgen, activeer ik een reeks geautomatiseerde oplossingen om de gewenste omstandigheden in stand te houden. Ik heb het dan over de luchtvochtigheid (70%), de temperatuur (24 graden) en de lichtcyclus (18/6 uur per dag).

Onder normale omstandigheden activeert mijn vertrouwde ultrasone luchtbevochtiger zichzelf om de vier uur. Op die manier behoud ik de juiste omstandigheden in mijn kweekruimte. Helaas ging er deze keer iets mis en werkte de luchtbevochtiger drie dagen lang non-stop, en transformeerde mijn ruimte in een mooi tropisch aquarium 🙂

Oeps!

Eenmaal terug van weggeweest was alle aarde in de kleine potten volledig doorweekt en dacht ik dat wortelrot mijn plantjes in zijn greep had. Gelukkig was het nog niet te laat, en bedacht ik me dat het logischerwijs het beste zou zijn als de grond zo snel mogelijk en zonder temperatuurschok weer droog zou worden. Dus toen ik de ruimte eenmaal had schoongemaakt heb ik de plastic potten opengesneden. Volgens het principe van de beroemde Airpot zou de aarde hierdoor meer contact met de lucht maken en hopelijk snel drogen.

Na een paar dagen leek de toestand van de planten aanzienlijk te zijn verbeterd. Nu kon ik het juiste spoor weer oppakken, en door met de studie en analyse van dit genetisch materiaal. De Afghani Gold bleek nu al aantoonbaar sterke en resistente genetica…

Toen de grond eenmaal droog genoeg was, heb ik een week lang water gegeven zonder toevoeging van  kunstmest. Vervolgens heb ik besloten om de plantjes naar potten van 3 liter te verplaatsen. Ik heb hierbij een kleine hoeveelheid mycorrhiza (nuttige schimmels) aan de grond toegevoegd. Hierna heb ik iedere plant slechts 100 ml water gegeven, met een aantal speciale ingrediënten van In Dab We Trust-hoofdsponsor Agrobeta voor beworteling (Vitabeta + Flash Roots).

Tja, zoveel water doet niet veel goeds voor de groei…

Vanaf week twee zal ik beginnen met LST (Low Stress Training) of dieven. Ik wil nog steeds controle hebben over de vorm en de structuur van de planten, en zien welke van deze twee technieken beter past.

In oplossingen denken

Dagelijkse controles helpen je snel in te kunnen grijpen bij een noodsituatie zoals deze. Als je denkt dat je alles weg moet gooien en weer vanaf het begin moet beginnen, is er vaak nog een kans om je fouten te herstellen. Ook tijdens de uiterst gevoelige zaailing-fase, maar alleen als je in oplossingen weet te denken en  rust en concentratie weet te behouden.

Tenslotte wil ik jullie allemaal herinneren dat je ons voor elke vraag, verzoek of specifieke informatie kunt vinden op Spannabis in Barcelona. We zijn aanwezig in stand 278, samen met de mensen van Agrobeta. We zullen er alle drie de dagen zijn om je onze projecten en producten te laten zien. Tot ziens op Spannabis dus, en anders tot ziens op CNNBS voor mijn volgende kweekupdate!

Emanuele

(advertenties)