(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De thuisdealer, bestaat die nog? Maar natuurlijk! En al helemaal op plekken – blinde vlekken op de cannabiskaart zogezegd – waar geen coffeeshops zijn. En dat is nog altijd in 278 van de 380 Nederlandse gemeenten het geval. Over naar wijkagent Marc en een stevige huisdealer in het Limburgse Landgraaf…

Wiet kopen in Nederland

Grofweg kun je op 7 verschillende manieren aan je wiet, hasj, olie of edibles komen anno 2020. Het beste, slimste, gezondste en veiligste is natuurlijk als je zelf wiet kweekt. Ook handig is het als je iemand anders kent die wiet kweekt. Dan heb je tegenwoordig de social clubs, waar je als medicinale cannabisgebruiker voor een schappelijke prijs kunt shoppen. In 102 gemeenten heb je een of meerdere coffeeshops, handig voor mensen die niet zelf kweken en ook niemand met die hobby kennen van dichtbij. Op het internet heb je ook nog diverse aanbieders van wiet, hasj, edibles, cartridges e.d. waarvan de kwaliteit en de betrouwbaarheid flink uiteenlopen.

En last en least kun je op straat of bij iemand thuis terecht bij wat we dan respectievelijk de straatdealer of de thuis/huisdealer plegen te noemen.

‘Verdovende middelen’

Afgelopen donderdagavond besloot de politie in het zuid-Limburgse Landgraaf – bekend van Pinkpop – in actie te komen tegen wat zij zelf ‘verdovende middelen’ noemt. Dat het achteraf dan uitsluitend om cannabis gaat, ach ja… een kniesoor die daar nog over valt na decennia vol polderwar propaganda against drugs.

In het stadsdeel Nieuwenhagen was het volop prijs met de blauwe jacht op wiet, zo meldt wijkagent Marc Rodenbusch ons via Twitter:

Ook klanten van de huisdealer in de boeien

Ai. Negentien kilo wiet! Dat is zelfs 38 keer de toegestane hoeveelheid die een legale coffeeshop als handelsvoorraad in huis mag hebben. Dat moet me dus wel een thuisdealer van formaat zijn geweest. Jammer wel dat wijkagent Marc de foto niet eventjes rechtop had kunnen zetten in zijn tweet.

Wel spreekt Marc in een reactie over ‘een top actie met geweldig resultaat’. Prima gewerkt heeft ie.

Maar laat het voorval in de Limburgse heuvels een waarschuwing zijn voor argeloze consumenten die denken dat zo’n straat- of thuisdealer ook best gesneden koek is. Behalve de verkopende partij zijn namelijk ook alle aanwezige klanten aangehouden door de politie. En daar zat zelfs een Belg tussen. Maar ja, daar hebben ze anno 2020 dan ook maar 5 opties om wiet te scoren…

Thuisdealer wordt minstens 3 maanden dakloos

Oh ja, voor de bewoner a.k.a. huisdealer van dienst heeft Marc ook nog een persoonlijke boodschap op Twitter en daarmee sluiten wij dan – wederom uit educatief en wellicht preventief oogpunt – af:

(advertenties)