(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Runtz

Je kon er eigenlijk ook wel vanuit gaan dat na soorten als Zkittles, Girl Scout Cookies, Gelato, Gorilla Glue, de wietsoort Runtz ook de oversteek naar Europa wel zou maken. Runtz is in Amerika namelijk al een tijdje ontzettend populair en volgens High Times een van de meest gezochte wietsoorten van 2019.

Runtz

Zamnesia is de eerste webwinkel in Europa die Runtz wietzaadjes heeft weten te bemachtigen. Om de zaadjes te kopen zou je je riemen maar om moeten doen, want ‘Runtz trakteert je op een euforische vloedgolf’, ‘smaakt zoet als snoep en heeft een THC-percentage van wel 27 procent!’

Zkittlez x Gelato

Uiteraard is dit een bijzondere en potente kruising die zeker de moeite van het proberen waard is. Maar ze komt echter ook weer niet uit de hemel vallen. We hebben het namelijk over een kruising van wietsoorten die we ook in Nederland inmiddels wel kennen. Runtz zelf is een kruising tussen Zkittlez en Gelato, wat neerkomt op een genetisch mengsel van Grape Ape, Grapefruit en Sunset Sherbet en Thin Mint GSC.

Met deze genetische achtergrond behoort Runtz tot de zogenaamde hybride wietsoorten, waarvan er de laatste jaren steeds meer op de markt gebracht worden. Hybrides hebben namelijk de neiging hoog in THC-gehalte te zitten, evenwichtige effecten te bewerkstelligen en goede oogsten op te leveren. Dat is in het geval van Runtz niet anders, de soort kan tot 27% THC en grote dikke toppen opleveren, in combinatie met zoete, fruitige en gewilde smaken.

In de kweekruimte bereikt Runtz een lengte tussen de 80 en 130 centimeter. De gefeminiseerde hybride wordt hiermee wat groter dan een indica maar strekt ook weer niet zóveel als bijvoorbeeld een Haze. De bloeifase duurt 8 tot 9 weken en de opbrengst kan oplopen tot 500 gram ‘de vierkante meter’. Toppen zitten uiteraard vol met plakkerige trichomen, en zijn kogelhard met verschillende donkere kleurnuances.

Snel effect

Rook of damp je Runtz, dan heb je daar snel en veel plezier van. Het hoge THC-percentage slaat snel en hard in maar is wel goed gebalanceerd dankzij de hybride achtergrond. Je humeur krijgt een vrolijke boost, fysiek ontspant Runtz de spieren maar geestelijk stimuleert ze je om uit je stoel te komen en wat te ondernemen. Nadat je daar gehoor aan hebt gegeven zal het effect overgaan in een zware indica stone. Compleet met lach- en vreetkick uiteraard.
Runtz bevat hoge concentraties bèta-caryofylleen en limoneen, en smaakt daarmee zoet als snoep, heet als peper en fris als citrusfruit.

  • Soort: indica/sativa hybride (50/50)
  • Genotype: Grape Ape, Grapefruit, Sunset Sherbet, Thin Mint GSC
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Smaak: pittig, zoet, fruitig, citrus
  • Effect: blij, euforisch, ontspannen
  • Zadenbedrijf: Zamnesia
(advertentie)