(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Aan het begin van de 21-ste eeuw zag Granddaddy Purple in Californië, USA het levenslicht. De kruising tussen Big Bud en Purple Urkle was zo gewild, dat niet alleen de wietsoort zelf maar ook diens breeder (Ken Estes) in één klap beroemd werden. Granddaddy Purple belooft dikke oogsten, prachtige kleuren en héél veel witte trichomen.

Liefhebbers van potente Amerikaanse wietsoorten zullen watertanden bij het zien van een mooie Granddaddy Purple top. Kogelhard en prachtig paars, met een korst van ontelbare witte trichomen. Het is het veredelde resultaat van een kruising tussen Big Bud en de paars gekleurde Purple Urkle. De Big Bud genen zorgen voor grote opbrengsten, terwijl de Purple Urkle de toppen paars en wit kleuren.

Granddaddy Purple is een sterke wietsoort en dan hebben we het niet alleen over het hoge THC-percentage van 23 procent. Als plant staat de soort namelijk bekend om een hoge schimmelresistentie en ook is ze niet heel gevoelig voor kleine kweekfoutjes. Dit maakt de wietsoort geschikt voor zowel gevorderde als beginnende kwekers. Planten van deze wietsoort worden niet te groot en hebben mooie korte internodes.

De bloeitijd van GDP is 8 tot 11 weken, waarbij de toppen paarser en paarser worden naarmate je de oogst langer uitstelt. Buiten kunnen opbrengsten van 450 gram per plant worden gehaald, al zal het in Nederland en België niet meevallen om dergelijke opbrengsten te halen. Verduisteren is waarschijnlijk de beste methode om een Granddaddy Purple plant in De Lage Landen goed af te bloeien.

Met gemiddeld 23% THC kun je wel nagaan dat Granddaddy een sterke wietsoort is. Het effect slaat snel in en geeft je een kalme maar euforische high waar je blij van wordt. Helemaal als je van lekker slapen houdt want dat zal je, maar dan wel na een stevige lach- en vreetkick. De smaak bij het roken of verdampen is zoet en fruitig en dan voornamelijk bessen, druiven en bosvruchten. Daarnaast zijn er aroma’s van dennen en citrusvruchten te onderscheiden.

  • Soort: indica dominante hybride (80% indica)
  • Genotype: Big Bud, Purple Urkle
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 11 weken
  • THC: 23%
  • CBD: 0,4%
  • Smaak: bessen, zoet, fruitig, citrus, dennen
  • Effect: euforisch, stoned, blij, vrolijk
  • Zadenbedrijf: WeedSeedsExpress.com
(advertenties)