(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Eindelijk komt er weer een echte wietbeurs in Nederland: GROWLANDS. Dat gerucht gonsde al een tijdje rond, maar vandaag mag CNNBS het als eerste officieel bevestigen. Voor het eerst in 13 jaar is er in 2020 weer een grote cannabis- en hennepbeurs op Nederlandse bodem! Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus kleurt de Jaarbeurs in Utrecht groen voor de primeur van het nieuwe publieksevenement, opgezet door liefhebbers van alles wat cannabis is. Bring it home! 

GROWLANDS, wat is dat nou weer?

Van CBD-olie tot hennepkleding, van cannabiszaden tot vaporizers, handige hulpmiddelen voor je tuintje en van grinders tot hennepcosmetica: op GROWLANDS is het allemaal te zien en te koop! Tientallen (inter)nationale wietgerelateerde bedrijven en kwalitatieve cannabismerken zijn er present.

GROWLANDS  is alleen toegankelijk voor meerderjarigen en vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus in de Jaarbeurs, de bekende expostitiehal in Utrecht op een dikke-topworp afstand van het Centraal Station daar.

De beurs zelf is rookvrij, maar in de Smokers Lounge in de buitenruimte is roken van tabak en cannabis toegestaan. Ja, dat lees je goed: bezoekers (en standhouders) mogen blowen en verdampen op GROWLANDS. En dat anno 2020… Hoe dan ook, geweldig natuurlijk dat er weer een serieuze wietbeurs midden in Nederland wordt neergezet, hulde!

Op de homepage van GROWLANDS wordt vast afgeteld naar het grote moment: de tweedaagse cannabisbeurs eind augustus in Utrecht

Ervaren rot en jonge hond in organisatie

De initiatiefnemers van GROWLANDS: Rens en Derrick (r), die ook tekenen voor de enige Nederlandstalige podcast over cannabis: ‘High Tea’…

De oprichters van GROWLANDS, Derrick Bergman en Rens Hoppenbrouwers, zijn geen onbekenden in de wietwereld. Derrick schrijft al 25 jaar over cannabis, is voorzitter van de stichting VOC en was jarenlang de drijvende kracht achter Cannabis Bevrijdingsdag. En als bezoeker van CNNBS (voorheen RollingStoned) ken je Derrick ook vanaf dag 1 in 2014 als columnist. Rens was marktmeester van Cannabis Bevrijdingsdag en is medeoprichter van de coole kwekers-competitie HomeGrown Cup.

“Wij vonden het onverteerbaar dat je overal in Europa naar een wietbeurs kunt gaan, behalve in Nederland”, legt Derrick uit. “Terwijl de cannabisbeurs toch echt een Nederlandse uitvinding is. Lang voordat Spannabis en Cannafest bestonden – vanaf de vroege nineties – hadden we de Highlife Fair, maar die is gestopt in 2007. Sindsdien was er alleen Cannabis Bevrijdingsdag, maar geen echte beurs meer.”

Motto in de Jaarbeurs: ‘Cannabis Comes Home’

Daar komt dus verandering in, onder het motto ‘Cannabis Comes Home’. Derrick: “Europa kent anno 2020 een enorme variatie aan volledig legale bedrijven op het gebied van cannabis en hennep. Steeds meer mensen maken kennis met de plant, bijvoorbeeld door producten met CBD. Onze doelgroep is dan ook heel breed.”

Hasj en wiet, of andere producten die meer dan 0,2% THC bevatten, zijn uiteraard en ook helaas niet te koop bij deelnemende bedrijven. Daarin verschilt GROWLANDS niet van de tientallen wietbeurzen in het buitenland.

Wat kunnen bezoekers verwachten? Derrick: “Naast meer dan 100 stands van bedrijven en organisaties hebben we een sterk programma met masterclasses, workshops en debatten. We maken veel werk van de Smokers Lounge, er is een Game Area en catering van Jaarbeurs kwaliteit. Eigenlijk alles wat je op een cannabisbeurs mag verwachten, maar dan nét iets beter.”

CNNBS en Mediwietsite, partners van en óp GROWLANDS

CNNBS en ons volledig aan medicinale cannabis gewijde zusje Mediwietsite zijn ook nog eens officieel (media)partner van GROWLANDS 2020. Wij zullen er staan met onze roemruchte G-Kit kweekkast in vol ornaat en jij als bezoeker kunt langskomen voor een (klets)praatje, of om je eigen wiet te laten testen op THC en CBD! Dat gebeurt ter plekke, met onze exclusieve PURPL Pro.

De eveneens roemruchte striptekenaar SCHWANTZ ontwerpt as we speak een T-shirt voor CNNBS, dat we in augustus op de beurs verkopen. Of gratis weggeven aan mensen die 1 of allebei de Founding Fathers van deze website verslaan op hun eigen thuisteeltveld: de CNNBS Deutsche Meister voetbalkast!

Daag ons uit en ontvang bij winst een gratis exclusief door striptekenaar Schwantz ontworpen T-shirt. Als je/jullie het potje niet winnen moet je het T-shirt kopen tegen de normale prijs. Een win-win situatie zogezegd, haha.

GROWLANDS tickets kopen?

Kaarten voor het publiek zijn vanaf vandaag online te koop via de GROWLANDS website

Ook geïnteresseerde bedrijven en/of merken kunnen zich via die site aanmelden

Entreeprijs (vvk): €7,50 voor één dag,  €10 voor beide dagen (28 + 29 augustus 2020)

Wie er voor 20 april a.k.a. 420 bij is profiteert van early bird korting: €4,20 voor één dag en €7,10 voor beide dagen!

(advertentie)