(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Buitenwiet-correspondent Steven stelt zich aan je voor. Hij is voor de lol alvast aan het buitenwietseizoen begonnen met een paar autoflowers maar heeft een planning voor de hele zomer. Daarnaast doet Steven mee aan de grote CNNBS Autoflower test, dus ook de vijf mystery autoflowers zijn in zijn verslagen te volgen. 

Ik zal mezelf om te beginnen even voorstellen, want dit is onze eerste kennismaking. Mijn naam is Steven en ik kweek al een aantal jaren cannabis. Ik probeer altijd wel wat nieuws of iets anders; verandering van spijs doet immers eten. Van elke kweek leer je bovendien, zelfs al doe je het al járen!

Buitenwietplannen

Mijn plannen voor dit jaar zijn als volgt. Ik doe mee aan de grote CNNBS Autoflower test, dus kweek ik de vijf mystery CNNBS Autoflowers. Daarnaast zal ik een scrog van 0,8 M2 maken met de soort Honey Cream van Royal Queen Seeds. Er komen naast de CNNBS Autoflowers nog drie autoflowers van FreeSeedsOnline, te weten BigBud, Hindukush en Sour Diesel Haze. De BigBud zal later naar de tuin van mijn ouders verhuizen en de Hindukush staat reeds te bloeien, gewoon omdat het kan. Tot slot heb ik nog twee kortbloeiers van Royal Queen Seeds: Candy Kush Express en Fast Eddy Royal.

Zoals ieder jaar gebruik ik de voedingslijn van Bio Nova, daar ben ik erg tevreden over. Ik meet niet de EC-waarde maar hou wel de zuurtegraad (pH-waarde) in de gaten. Het voeden zelf doe ik een beetje op gevoel. Hopelijk lukt het mij (en jullie) om de buitenwiet mooi groen te houden.

Hindukush in moestuinpotjes

Ik ben dit seizoen al lekker vroeg begonnen maar dat is meer voor de lol. Het beste kun je autoflowers toch gewoon midden mei zaaien. Ik heb met kleine moestuinpotjes (P9) en een lijmpistool een creatie gemaakt voor de Hindukush Autoflower. Ik wist al dat deze autoflower erg klein zou blijven, dus een enorm grote pot was niet aan haar besteed. Het zijn uiteindelijk zes moestuinpotjes geworden, dus 3 liter bij elkaar. Zoals je kunt zien is de Hindukush erg klein. Ze staat nu zes dagen in bloei; als ik er één rokertje vanaf kan halen dan ben ik al een blij man.

Sour Diesel Haze & BigBud

In een 7-literpot staat de Sour Diesel Haze Autoflower. Deze is nog erg klein en groeit wat traag, ik hoop dat ze nog wat wil groeien voordat de bloei begint. Ik geef deze plant nog geen voeding maar gewoon kraanwater, afgezuurd naar een pH-waarde van 6.

Dan is er nog de pas opgekomen BigBud die later naar mijn ouders verhuist. Hopelijk in de volle grond! Hier heb ik toch altijd de mooiste resultaten mee behaald. De BigBud is wel wat gestrekt maar dat is niet erg. Als ze naar d’r definitieve plekje gaat word ze weer tot aan de lobblaadjes in de grond gezet. Het stammetje komt dan dus onder de grond, en zal vanzelf in een wortel veranderen.

Ik moet eerlijk zeggen dat deze zaden erg goedkoop waren, dus ik verwacht er niet te veel van. Het is meer een project voor de lol, en ben dan ook blij met alles wat er vanaf komt. Scheelt weer in de portemonnee en je weet wat je rookt!

Honey Cream in scrog

Waar ik woon is het nogal hutje mutje op elkaar, en er zijn overal nieuwsgierige ogen. Ik moet het dan ook doen met een balkonnetje waar ik niet echt de hoogte in kan, in verband met de buren. Vandaar dat ik ook nog een 65-literbak heb staan voor mijn hoofdproject. Hierin komt de scrog met de Honey Cream van Royal Queen Seeds. Ik moet de houten latjes nog aan de bovenkant afzagen maar soms ben ik een beetje stoned (lees: lui). Ik heb bovendien nog tijd zat want de Honey Cream wordt pas ergens in mei ontkiemd.

De CNNBS Autoflower test.

Hiermee ga ik ook in mei van start. Simpel weg omdat dit gewoon de beste tijd is om autoflowers te planten; ze groeien en bloeien dan in de mooiste tijd van het jaar. Ik wil ze op deze manier allemaal een zo’n goed mogelijke kans geven. Ik ben erg benieuwd naar de soorten want het zijn uiteindelijk mystery autoflowers. Hoe zullen ze geuren, eruit zien en smaken?

Fast Eddy en Candy Kush Express zal ik volgende keer in de schijnwerpers zetten. Ik ben vooral heel benieuwd naar de Fast Eddy. Deze heeft een vrij laag THC gehalte van 9% maar wel een hoog CBD percentage. Het moet een mild soortje zijn dus om te roken, een lekkere voor overdag zogezegd.

Dat was het voor deze keer, de kop is eraf. Ik kan niet wachten tot de volgende keer, als er waarschijnlijk wat meer actie is, en de planten groter zijn. Tot de volgende!

Steven

(advertenties)