(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is door de coronacrisis wellicht wat ondergesneeuwd, maar je mag toch echt niet meer een joint met tabak roken in de – sinds woensdag heropende – coffeeshops. Vanaf 1 april is binnen roken écht overal in Nederland verboden. Onze columnist over dit nieuwste ‘probleem’ voor de toch al redelijk geplaagde cannabiscafé’s.

Mijn nieuwe website

Het is een buitengewone week voor mij. Maandag lanceerde we met stichting VOC al de Patreon campagne waardoor je nu een maandelijkse VOC donateur kunt worden. En je krijgt er ook wat voor terug. Gisteren, 1 juli, gingen de coffeeshops weer open voor publiek en ging de wietproef aanmelding van start (t/m 31 juli).

Vandaag, 2 juli, ben ik ook nog eens jarig en heb ik een kadootje voor de trouwe lezer. Sinds vandaag is namelijk ook mijn nieuwe website cannabisindustrie.nl online.

Maar ik blijf natuurlijk hier op CNNBS met liefde schrijven over de cannabis cultuur en dergelijke, twee keer per maand. Dit keer over die heropening van de coffeeshops.

Puur roken, verdampen of kruidenmengsel verplicht in coffeeshops sinds 1 juli

Want ik denk dat veel mensen nog niet helemaal doorhebben dat ze niet meer tabaksjoints mogen roken sinds 1 april. Wel puur, met een vaporizer of vermengd met een kruidenmengsel.

En dat is nogal een klap om te verwerken voor de coffeeshops na de corona crisis.

Een betrouwbare bron heeft eens een rondje gedaan langs meerdere coffeeshop-ondernemers en die stonden niet te popelen om vanaf 1 april weer mensen binnen te krijgen, met mogelijk corona boetes en boetes voor als er een tabaksjoint in een asbak ligt.

Dit gaat ‘m dus niet meer worden in de coffeeshops, tenzij je de wiet mengt met helemaal niets of een kruidenmengsel…

Verdampen als een oplossing

Zelf schreef ik al eerder over hoe ik zelf eigenlijk verdamp in een column en of er mede door de coronacrisis nu een vaporizer revolutie zal plaatsvinden. Dat is een van de mogelijkheden namelijk.

Bijvoorbeeld door Volcano vaporizers neer te zetten op de tafels, met verwisselbare (en liefst herbruikbare) opzetstukken voor je mond. Het bestaat al namelijk, alhoewel ik niet zeker ben over het herbruikbare. Met de Volcano doel ik op zo’n tafel vaporizer met een plastic zak zoals je misschien ergens hebt gezien.

Maar dat verdampen mag dan geen nicotine vaporizer zijn, zoals ik begrijp sinds deze week. Even tussendoor een trekje nicotine nemen zit er dus ook niet in.

Kruidenmengsel?

Ikzelf ben er geen fan van. Het enige nut wat ik er van in zie, is dat ik meerdere mensen ken die het hebben gebruikt om van hun tabaksverslaving af te komen. Alhoewel ook beiden alleen maar tijdelijk zijn gestopt.

En de hasjroker?

De hasjroker (ik dus ook) zal het toch echt in een pijpje of vaporizer moeten doen, of buiten dan wel naar huis moeten gaan. Qua vaporizer raad ik ten zeerste de Dynavap hiervoor aan.

Gewoon puur roken dus?

Je kan natuurlijk gewoon puur roken. Maar dan  heb je wel goede kwaliteit wiet nodig. Persoonlijk rook ik liever buitenwiet puur, tenzij de binnenwiet uitstekend is. En goed is niet hetzelfde als duur. En niet je jointjes delen natuurlijk, tenzij met je partner. Dus ben je wel even zoet. Daarnaast, tabak onderdrukt ook het gevoel tot hoesten. Dus verwacht ook veel gehoest met puur roken.

Maak het verwerken van wiet legaal

En maak het verwerken van wiet legaal. En thuisteelt natuurlijk. Zodat we allemaal olie kunnen maken en kopen om te dabben of vaporizen, en zodat er met precisie edibles van kan worden gemaakt.

Ikzelf wacht denk ik nog even. Ik rook over het algemeen ook nog steeds graag met American Spirit shag. Wel heb ik nu een paar keer mijn stamkroeg bezocht. Daar mag je gelukkig nog wel op het terras je tabaksjoint roken!

[foto’s: Canna Obscura/Shutterstock]
(advertentie)