(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel, de nieuwe DynaVap VapCap M 2020 is uit, en wij hebben hem voor je geprobeerd. En hoewel DynaVap ieder jaar een nieuwe ‘M’ uitbrengt, valt er toch weer veel over het nieuwe model te vertellen. Hij is namelijk op maar liefst zeven punten verbetert, lees maar mee.

DynaVap is een van de leukste vaporizer merken om op social media te volgen. Ik doe dat, en had dan ook al snel gezien dat het 2020 model van de VapCap M werd aangekondigd. De vraag is alleen: valt er nog iets te verbeteren aan dit model? Volgens DynaVap eigenaar George Breiwa wel: “Alles kan verbeterd worden. Zo ook de VapCap M”.

In de aankondiging had ik al meegekregen dat de 2020 M op maar liefst zeven punten is verbeterd. Ondanks dat ik recentelijk nog de 2019 VapCap Colored M en de HydraVonG XLS had getest, valt er dus ook in deze review weer genoeg over te vertellen.

In de doos

Laten we beginnen met de doos of beter gezegd, de verpakking. In de HydraVonG XLS review schreef ik, “zou de plastic koker van hennepplastic zijn geweest, dan kreeg de HydraVonG XLS van mij een 10 voor duurzaamheid”.
En laat dat nu juist het eerste verbeterpunt zijn dat opvalt. De VapCap M 2020 komt in een 100% recyclebare verpakking, die daarnaast dienst doet als bescherming, en gemakkelijk in je broekzak past.

Specificaties

Voor het eerste gebruik

Het voorbereiden zit hem bij de DynaVap verdampers voornamelijk in het lezen van ervaringen van andere mensen, en/of het kijken van filmpjes. Qua leesvoer raad ik mijn eerdere, uitgebreide review van de DynaVap HydraVong aan. Voor filmpjes ga je naar het YouTube kanaal van DynaVap.

Verder heb je een stormaansteker nodig. Verhitten kan ook met een kaars of gewone aansteker, maar dat duurt allemaal wat langer. Ongeveer drie keer zo lang om precies te zijn, namelijk 30 seconden in plaats van 10. Een stormaansteker wordt niet meegeleverd maar misschien heb je die al in huis. Bij VapoShop kan je natuurlijk ook altijd een stormaansteker aan je bestelling toevoegen.
In plaats van een stormaansteker kun je echter ook de VapCap DynaTec Apollo 2 inductieverwarmer erbij bestellen die ik nog niet zo lang geleden heb geprobeerd.

Wiet in de VapCap M 2020 verdampen

Voor gebruik in een VapCap hoef je je wiet eigenlijk niet fijn te malen. Fijn malen zorgt er alleen maar voor dat er kleine stukjes wiet door het gaasje kunnen vallen, wat niet prettig is. En hiermee komen we aan bij het tweede verbeterpunt van de VapCap M 2020: de kruidenkamer heeft een kartelrand, waarmee je de 2020 M in je wiet kunt duwen en met een simpele draaibeweging snijd je de wiet perfect goed voor de kamer.

De kruidenkamer kan je in de 2020 M ook 50% kleiner maken, door de VapCap uit elkaar te halen en met een wattenstaafje voorzichtig van onder tegen het gaasje te duwen. Voorzichtig omdat je anders het gaasje sloopt. Gelukkig zijn de gaasjes vrij makkelijk terug te buigen en kan je bij VapoShop altijd voor een prikkie een reserve bestellen. Tot zover het derde verbeterpunt.

Nadat ik de kamer heb verkleind, vul ik de 2020 M met wat Leonidos. Nee, niet de chocolaatjes maar een kruising tussen Napoleon Haze en Do-si-Dos, gemaakt door de winnaar van de 2019 HomeGrown Cup buitenwiet editie.

Als je de kamer kleiner maakt, moet je die natuurlijk wel wat vaker vullen. Dat is best leuk om te doen en we zitten toch thuis. De grootste winst is dat je hierdoor meer van de smaak kan genieten. Als je wel eens een vaporizer hebt gebruikt, weet je dat het eerste (en soms ook het tweede) trekje echt lekker is. Daarna is de smaak weg. Ik vul dan liever de kamer wat vaker om deze volle smaak iedere keer te ervaren.
Een andere optie om te overwegen is de VapCap lage temperatuur dop. Bekend van de 2019 VapCap Colored M review. Die dop klikt op een iets lagere temperatuur, wat de smaak ten goede komt.

Na het vullen plaats je de dop er weer op en houd je de VapCap met de dop in de vlam van je stormaansteker. Liefst aan de top van de binnenste lichtblauwe vlam, dat is namelijk het warmste punt. Terwijl je de DynaVap in de vlam houdt, blijf je hem ronddraaien zodat je de dop gelijkmatig verwarmt. Doe je dit niet dan kunnen er blijvende brandvlekken ontstaan en wordt niet alle wiet even goed verhit. Dat ronddraaien is bij de VapCap M 2020 nog makkelijker gemaakt doordat de groeven aan de zijkant zijn verbeterd: verbeterpunt vier.

Wanneer de VapCap een duidelijk hoorbare ‘klik’ produceert, kan je inhaleren en eventueel met een vinger de luchtgaten dichthouden. Enige oefening hierin zal je doen inzien wat je het fijnste vindt. Afsluiten van beide gaten zorgt voor een vollere damp, terwijl je zachtere damp zal krijgen als je ze onbedekt laat. Je kunt ook één van de twee gaten afdekken voor een wervelstorm-achtig effect. De twee luchtgaten zijn trouwens het vijfde verbeterpunt. Bij eerdere VapCap M modellen was er namelijk maar één luchtgat.

De VapCap zelf is het zesde verbeterpunt. Dankzij twee inkepingen blijft de dop goed zitten, en kun je hem er toch gemakkelijk afnemen. Daarnaast is het mondstuk afgerond zodat de VapCap M 2020 gemakkelijk op een 10 mm bong kan worden geplaatst voor nóg fijnere dampen. Verbeterpunt zeven!

VapCap 2020 M met hasj

VapCaps zijn vooral goed te gebruiken met wiet. Maar als je wiet eenmaal is verdampt kan je er ook wat hasj en/of hasjolie bovenop doen. Dit doe je omdat anders de gaatjes van de DynaVap waardoor je lucht inademt dicht kunnen slibben. VapoShop verkoopt trouwens ook ontgomde hennepvezel dat je in plaats van wiet kunt gebruiken om hasj op te leggen.

Voordelen:
+ Draagbaarheid
+ Geen batterij opladen
+ Korte opwarmtijd
+ Verkleinbare kruidenkamer

Nadelen:
– Altijd Dynatec of externe aansteker nodig

Conclusie

Het extra luchtgat komt de high ten goede. Dat geldt ook voor de mogelijkheid tot het verkleinen van de kamer. We doen er voor wat betreft de high dus een half puntje bovenop ten opzichte van de VapCap M 2019. Daarmee komen we uit op een 9,5. De nieuwe groeven, de dop, de kartels van de kamer en de afronding van het mondstuk komen de gebruiksvriendelijkheid ten goede. Ook hier een half puntje erbij en we komen wederom uit op een 9,5. En nu ze ook mijn tip hebben doorgevoerd van de recyclebare in plaats van plastic verpakking, scoort de 2020 M een 10 voor duurzaamheid. Qua prijs is er weinig veranderd en houd ik het het op een 8. Dat maakt een totaalscore van een afgeronde 9,3!

De vraag aan het begin was of de VapCap nog verbeterd kon worden. Met de zeven besproken verbeterpunten zeg ik volmondig ja. Ook al heb je al een VapCap, de M 2020 is het upgraden waard.

Eindrapport

  • High: 9,5
  • Gebruiksvriendelijkheid: 9,5
  • Duurzaamheid: 10
  • Prijs: 8
  • Totaalscore (gemiddeld): 9,3

De DynaVap VapCap M 2020 is nu verkrijgbaar bij VapoShop. Hij kost €79,00 euro

[De DynaVap VapCap M 2020 is exclusief voor publicatie op CNNBS getest, gefotografeerd en beschreven door Mauro van thestonedsociety.com en de Homegrown Cup. Mauro is daarnaast werkzaam als secretaris van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC).]
(advertenties)