(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Om (buiten) gewoon een paar wietplanten voor jezelf wil kweken, moet je geen botanicus hoeven zijn. Dat vinden ze bij DrFertigo tenminste, en daarom heeft deze voedingsfabrikant slechts drie verschillende soorten plantenvoeding in poedervorm, en een Humitine bodemverbeteraar die de pH-waarde automatisch neutraliseert en water geven veel makkelijker voor je maakt. 

Om goede kweekresultaten te behalen kun je alles tot in de puntjes meten en perfect bijhouden, maar dat hoeft echt niet per se. Je kunt jezelf namelijk ook een hoop werk en geld besparen door gewoon complete en eenvoudige producten te gebruiken. Voor kwekers die gewoon een paar wietplanten willen kweken, is deze methode ideaal maar ook binnenkwekers halen gemakkelijk uitstekende resultaten met de producten van DrFertigo. Bio-minerale plantenvoeding in poedervorm, die meer dan drie verschillende producten overbodig maakt.

1, 2, 3, poedervoeding

(Wiet)planten voeden is met de poedervoeding van DrFertigo een eitje. De lijn bestaat om te beginnen slechts uit drie zakjes: Start-Grow, Grow-Bloom en Bloom-Finish. Als eerste gebruik je de Start-Grow. Hierin zit een wortelstimulator en naar verhouding lekker veel stikstof (N) voor groeiende planten. Zodra je planten met bloeien beginnen, begin jij de Grow-Bloom te gebruiken. Deze voeding bevat naar verhouding wat meer fosfor (P) en kalium (K) zodat bloeiende planten voldoende bouwstenen hebben om vruchten te produceren. Daarnaast is er al Calcium en Magnesium aan de Grow-Bloom toegevoegd, wat het ook zeer handig maakt voor kwekers die op kokos kweken.
Vanaf de derde week van de zichtbare bloeifase, kun je nu ook Bloom-Finish gebruiken. Deze voeding bevat macro-meststoffen (NPK 7-24-24) en micro-elementen die de ontwikkeling van compacte bloemen stimuleren. Met het bijgeleverde voedingsschema kan het eigenlijk niet misgaan.

Humitine bodemverbeteraar

De drie zakjes poedervoeding zijn makkelijk in gebruik. Het wordt echter nóg makkelijker wanneer je ook de Humitine bodemverbeteraar van DrFertigo gebruikt. Deze meng je aan het begin van je kweek gewoon door je aarde en/of kokos. De bodemverbeteraar is rijk aan humusaarde en de daaraan gebonden sporenelementen, om je planten in optimale conditie te brengen en te houden.

De lijst met weldadige eigenschappen van Humitine bodemverbeteraar is enorm, maar om te beginnen maakt het spul je kweek gewoon een stuk eenvoudiger. De pH-waarde in de bodem wordt er bijvoorbeeld bijvoorbeeld door geneutraliseerd tot 6,5 en het versterkt de bufferende werking van je aarde en/of kokos. De structuur van je medium wordt luchtiger, terwijl de waterhuishouding en de beschikbaarheid van water voor de plant er beter van wordt. Hierdoor nemen de gevolgen van beginnersfoutjes zoals te veel of te weinig water en/of voeding meteen af. Planten krijgen een betere weerstand tegen stressfactoren zoals droogte, zoutophoping of schadelijke pesticiden. Het hoge koolstofgehalte stimuleert het nuttige micro-bodemleven.

Lees de complete lijst met voordelen van de poedervoeding en Humitine bodemverbeteraar op DrFertigo.com. De 1, 2, 3, Bio-minerale poedervoeding kost €49,- euro voor een verpakking van een kilo (goed voor ongeveer 1000 liter voedingswater) en de Humitine bodemverbeteraar (ook los te gebruiken) is verkrijgbaar vanaf €39,95 voor vijf kilo. 

[Openingsfoto: poupine, Shutterstock]
(advertenties)