(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Coffeeshops zijn nu even dicht, maar gewoonlijk verkopen die ook geen concentraten. Wil je in de Lage Landen toch wat lekkers dabben, dan zul je het zelf moeten maken. En dan is rosin persen de makkelijkste en veiligste methode. Dat kán op zich met een stijltang maar de Rombudz Mini rosinpers is er speciaal voor gemaakt. We hebben hem voor je getest. 

Thuis op een veilige manier een schoon cannabisconcentraat maken, kan eigenlijk alleen door rosin te maken. CO2 extracties vereisen namelijk dure apparatuur die eigenlijk alleen voor professionals zijn weggelegd. BHO wordt gemaakt met butaangas als oplosmiddel. Een zeer gevaarlijke onderneming voor de hobbyist, aangezien butaangas licht ontvlambaar is en dus explosiegevaar met zich meebrengt. Daarnaast moet het oplosmiddel in een professionele vacuümoven uit het concentraat gehaald worden, voor je het veilig kunt gebruiken.

Rosin geperst met de Rombudz Mini, het enige cannabisconcentraat dat je veilig zelf kunt maken.

Rosin persen?

Rosin persen is daarom eigenlijk de enige manier om thuis op een veilige manier een schoon cannabisconcentraat te maken voor jezelf. Het wordt namelijk rechtstreeks uit wiet geperst, zonder gebruik te maken van een oplosmiddel. Door hitte en druk op wiet uit te oefenen, wordt de hars in een vloeibare vorm uit de wiet geperst.

De kwaliteit van de rosin hangt samen met de druk die je kunt uitoefenen en de temperatuur. Hoe heter de temperatuur, hoe meer rosin maar bij te veel hitte gaat ook de kwaliteit achteruit. Door meer druk uit te oefenen, kun je op een lagere temperatuur persen, en verkrijg je dus een betere kwaliteit. Het persen met een stijltang is daarom niet ideaal; je kunt de druk niet heel hoog opvoeren waardoor de kwaliteit en de opbrengst vrij laag ligt.

Rombudz Mini rosinpers

De Mini rosinpers van Rombudz is speciaal ontwikkeld voor iedereen die thuis zijn eigen rosin wil persen. Het is een kleine maar sterke metalen handpers waarmee je veel druk kunt uitoefenen, en zo goede resultaten kunt halen. De Rombudz Mini heeft twee grote aluminium hitteplaten van 5 bij 7,6 centimeter die je niet stuk kunt drukken, zoals een stijltang. Met de hendel kun je tot 350 kilo aan drukkracht op je wiet uitoefenen, de temperatuur is digitaal tussen de 1 en 250 graden Celsius in te stellen. Een ingebouwde en zelf in te stellen timer laat je precies weten wanneer je klaar bent met persen.

De Rombudz Mini klaar voor gebruik…

Zodra je de Rombudz Mini aanzet, begint de pers op te warmen tot de ingestelde temperatuur is bereikt. Je kunt hem daarvoor trouwens op de graad nauwkeurig instellen op iedere temperatuur tot 250 graden Celsius. Om een mooi concentraat te maken, beginnen we laag en persen we op 90 graden.
Wat hierbij direct heel handig blijkt is de griptang-functie van de Mini. Hierdoor kun je de hendel op maximale druk vastklemmen, net als een griptang. Zo hoef je niet continu zelf druk uit te oefenen, wat erg prettig is als je je wiet wat langer en op lage temperatuur (voor een betere kwaliteit) perst. De Rombudz Mini staat verder stevig op vier zuignappen, zodat je gemakkelijk veel kracht kunt zetten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het apparaat omvalt.

Rombudz levert niet alleen drie verschillende persen maar ook filterzakjes, zodat je wat meer wiet per keer kunt persen. We hebben eerst de 160 en de 90 micron zakjes gebruikt, aangezien de 37 en 25 micron filterzakjes bedoeld zijn om hasj in te persen. Later hebben we ook een paar keer een top geperst zónder deze eerst in een filterzakje te doen.

De eerste persingen hebben we mét filterzak uitgevoerd. Deze leverden uiteraard het meeste rosin op, maar het meeste rendement valt met deze pers waarschijnlijk te halen door je wiet zónder het filterzakje te gebruiken. Dit is omdat je op een losse top meer druk kunt uitoefenen, en is eigenlijk ideaal voor eigen gebruik. Je kunt een topje persen en daarna metéén van het resultaat genieten!

5% korting voor CNNBS lezers

Als je thuis je eigen Rosin wil maken van wiet of hasj, dan is de Rombudz Mini eigenlijk ideaal. Met een aanschafprijs van €199,- euro is hij goed te betalen, en dankzij zijn compacte formaat staat hij ook niet in de weg. Je kunt veel meer druk uitoefenen dan met een stijltang en ook vasthouden dankzij de handige klemfunctie. Persen met wiet levert 15 tot 20 procent rosin op, en hasj levert zo’n 30 tot 34 procent.

Door hasj te gebruiken zou je zélfs medicinale wietolie kunnen maken met de Rombudz Mini. Door het resultaat even in de oven te decarboxyleren, en dan te verdunnen met bijvoorbeeld olijfolie.

Je vindt de Rombudz Mini evenals zijn grotere broers de Rombudz Air en Smash op Rombudz.nl. De Mini kost zogezegd €199,- euro maar CNNBS lezers krijgen 5% korting met de code: CNNBS. De kortingscode werkt tot en met 24 maart en geldt trouwens ook voor de filterzakjes, potjes, tools en andere producten op Rombudz.nl

(advertenties)