(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel er eigenlijk nergens meer professioneel wordt gesport in verband met de corona pandemie, kunnen we toch mooi ‘sportnieuws’ melden. De National Football League (NFL) gaat voortaan een stuk soepeler om met cannabisgebruik door hun spelers. Zo wordt er aanzienlijk minder (snel) getest en eigenlijk helemaal niet meer geschorst!

Andere kijk NFL op drugs (lees; cannabis)

Tot voor kort was cannabis eigenlijk overal verboden in de professionele sporten, maar met name de opkomst van medicinale wiet is niet onopgemerkt voorbijgegaan aan de sportbonden. Zeker in een sport als American football, waarin het fysieke geweld niet zelden leidt tot serieuze (hoofd)blessures, is mediwiet meer regel dan uitzondering.

Tijd om de reglementen aan de werkelijkheid aan te passen vond de NFL dan ook. En zo geschiedde. In een spannende stemming afgelopen zaterdag koos 51,5% van de spelers in de NFL Players Association voor een nieuw cannabis regime binnen hun sport. Voortaan wordt er in de NFL heel anders tegen ‘drugs’ aangekeken!

Geen wiet-schorsingen meer in het American football

Het allerbelangrijkste is dat er vanaf nu geen enkele NFL-speler meer door de overkoepelende bond geschorst zal worden voor ‘marijuana violations’. Goed nieuws voor de spelers, want er werd nogal wat afgeschorst wegens wietconsumptie.

LEES OOK:  NFL-spelers zien meer in cannabis dan in pijnstillers

Behalve dat de NFL stopt met het schorsen vanwege wiet, wordt ook de grens voor een negatieve drugstest flink opgekrikt: van 35 nanogram THC naar 150 nanogram. Ook heel fijn is het feit dat de NFL de eerste twee weken na een trainingskamp niet gaat testen op cannabis.

Een meerderheid van de professionele spelers in het ijshockey en football heeft last van chronische hersenschudding. Gelukkig biedt het medicinale gebruik van cannabis verlichting qua pijn en ontstekingen! [beeld: solar22/Shutterstock]

Focus niet op straffen maar op medische hulpverlening

Volgens ESPN-sterverslaggever Dan Graziano is het allemaal onderdeel van een veranderende houding ten aanzien van ‘drugs’. Het idee daarachter is om voortaan te focussen op klinische hulp in plaats van straffen. Bij een positieve drugstest beoordeelt een raad van medische professionals je test en de vraag of je in aanmerking komt voor een (cannabis)behandeling.

In een verklaring van de spelersvakbond over de nieuwe deal staat letterlijk dat ‘violations of law for marijuana possession generally will not result in suspension’.

LEES OOK:  Super Bowl-winnaar Percy Harvin was altijd high!

Voor wiet wordt het dus beter, maar dat geldt niet voor andere drugs. Zo krijg je vanaf nu sowieso 3 wedstrijden schorsing aan je broek als je betrapt wordt op het rijden onder invloed van alcohol. En als je – voor het eerst – positief test op het gebruik van anabole steroïden mag je per direct 6 wedstrijden toekijken. Bij een tweede keer word je voor 17 games geschorst..

Mooi sportnieuws dus, want hiermee onttrekt cannabis zich eindelijk aan andere, wel schadelijke drugs en dopingmiddelen!

[openingsbeeld:  J.D.S./Shutterstock]
(advertenties)