(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dankzij het coronavirus en vooral de ongekende maatregelen die de overheid daartegen neemt, weten we nu wat de absolute prioriteiten zijn van Nederlanders die wekenlang dreigen te worden geïsoleerd. Pleepapier en… wiet! Binnen enkele minuten nadat het kabinet zondagmiddag aankondigde dat alle horeca drie weken dicht gaat stonden er lange rijen mensen voor de deuren van alle coffeeshops in  het land.

Paniek bij de cannabis consument

Drie weken zonder wiet of hasj. Dat vooruitzicht is voor de cannabis consument die normaal gesproken naar de coffeeshop gaat – en dat is om en nabij de helft van ons soort mensen – onverdraaglijk. Dus toen de regering zondagmiddag om half zes aankondigde dat alle horeca, inclusief onze geliefde coffeeshops, een half uur laten om 18.00 uur de deuren moest sluiten en dat dit tot maandag 6 april gaat duren (minimaal), spurtte menige blower en patiënt zich richting de shop!

Massale toeloop op coffeeshops

Eigenlijk is cannabis zelfs het enige dat de corona-hamsteraars – ‘gramsteraars’ grapte al iemand in dit verband, haha – willen. Dat wc-papier was tenslotte volkomen misplaatst, aangezien er helemaal geen tekort is of ontstaat aan schijtpapiertjes (jullie hebben vast dat filmpje van die lachende heftruckchauffeur gezien in een eindeloos grote loods stikvol met… wc-papier inderdaad).

Maar voor wiet en hasj is het een ander verhaal, dat kan je niet in de supermarkt kopen. En dus renden we massaal naar de dichtstbijzijnde coffeeshop op zondag 15 maart 2020 iets na half zes in de namiddag!

Naar verluidt werd er ook niet echt meer gelet op de max 5 gram-regel en konden mensen zoveel kopen als ze wilden. Mooi toch, dat we in tijden van nood bullshit-regeltjes overboord mikken. Of het genoeg is voor drie weken is te hopen.

Gouden tijden voor illegale dealers

Maar zoals je kan verwachten spelen de illegale online aanbieders van cannabis hier handig op in. Normaal gesproken zijn zij al een platform voor minderjarigen, buitenlanders en mensen die niet het geluk hebben dat ze in de buurt van een coffeeshop wonen of een wietteler kennen (of daar niet durven komen). Nu krijgen ze er wellicht nog een heleboel extra klanten bij. Net als de thuis/huis/06-dealertjes trouwens, die gaan ook goed de kas spekken komende maand.

En hondsbrutaal als ze zijn, deelden ze alvast hun visitekaartjes uit aan de mensen die in de rij stonden te wachten voor de coffeeshops zondagmiddag. Jawel, met onze handelsgeest is niets mis in deze tijden van coronavirus… Take care mensen en als je wat wiet/hasj kunt sharen met een ander of in het ergste geval voor kostprijs kunt doorverkopen, doe het dan!

(advertenties)