(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Zeeuws-Vlaanderen en wel naar het altijd gezellige Sint Jansteen, een dorp in de gemeente Hulst met iets meer dan 3.000 zielen. Die zielen werden dinsdag ruw uit hun ochtendgebed gesleurd toen er een ‘enorm harde knal’ weerklonk in de straten. Het begin van het einde van 513 wietplanten, zo blijkt…

‘Enorm harde knal’

Verschillende regionale media, waaronder Omroep Zeeland,  in de mariniersloze provincie melden het nieuws over de keiharde knal in Sint Jansteen. Helaas wordt dat raadsel – wie, wat? – ook niet meer opgehelderd. Niet door de media en niet door de politie.

Die laatste is er dinsdagochtend uiteraard wel als de spreekwoordelijke plof kippen bij na die ‘enorm harde knal’, zoals de dienders het zelf omschrijven op hun Instagram.

513 wietplanten zijn niet meer

In de loods van waaruit de oerknal kwam, trof de politie een ‘professionele hennepkwekerij’ aan, met daarin 513 planten. Die zijn inmiddels naar goed Nederlands gebruik vernietigd. Eén persoon is gearresteerd en mag zich voor de rechter verantwoorden, meldt de politie ook nog.

Maar geen woord meer over de enorm harde knal. Onze enige gok die ergens op slaat is dat er een CO2-gasfles de lucht in is gevlogen (of zelfs een CO2-generator)… Nou ja, wat we wél nog met zekerheid kunnen laten zien is dit politiefilmpje van de 513 dames voordat ze zijn vermoord:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Politieteam Zeeuws-Vlaanderen (@pol_zeeuwsvlaanderen) op

(advertenties)