(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Laten we met zijn allen hopen dat de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders – 78 jaar slechts – ook echt de volgende president van de Verenigde Staten wordt. Niet alleen belooft de beste man ons legalisering van wiet in heel het land op de eerste de beste werkdag in het Witte Huis, hij nodigde dit weekend ook 15.000 mensen uit om bij de feestelijke ondertekening van dat besluit aanwezig te zijn!

Legale wiet per decreet op dag 1

Hoewel de kaarten wat minder goed lijken te zijn voor Bernie de laatste weken – mede doordat de rest van de Democratische partij zich achter zijn enige concurrent Joe Biden schaart – blijft menig cannabis liefhebber vierkant achter de ‘socialist’ staan.

Op een campagne-bijeenkomst in Chicago afgelopen zondag herhaalde Bernie zijn belofte om als president op dag 1 wiet legaal te maken in alle 50 Amerikaanse staten. “Er zijn sommige dingen die een president kan doen met een executive order”, aldus Bernie. Hij verwijst daarmee naar zijn macht om per decreet iets te regelen of juist te schrappen. Donald Trump maakt er ook graag gebruik van om alles wat Barack Obama ooit als president gedaan heeft ongedaan te maken.

Sanders nodigt 15.000 mensen uit voor wiet-ceremonie

“Het is toevallig zo dat een president met een decreet wiet legaal kan maken in elke staat in dit land”, sprak Sanders tegen zijn aanhangers in Chicago, die hem daarvoor met een uitzinnig applaus beloonden. En:

“I invite you to the ceremony when we do just that”


Van Joe Biden moeten we het niet hebben

En Bernie gooide er nog een grap tegenaan door te zeggen dat ie die ceremonie dan wellicht ook in Grant Park in Chicago zou houden, de plek van de campagnebijeenkomst. Los van de grappen is het wel duidelijk dat Bernie Sanders de man is om op te stemmen voor wietliefhebbers.

Veel meer dan zijn enig overgebleven concurrent Joe Biden. Die heeft zich nog nooit positief uitgelaten over de broodnodige hervormingen die een einde moeten maken aan het onrecht van decennia van war on drugs. Biden roept over wiet nog steeds dat hij het niet federaal gaat legaliseren ’totdat hij genoeg bewijs ziet dat cannabis niet schadelijk is’… Zucht. Go Bernie, go!

[openingsfoto: JStone/Shutterstock]
(advertenties)