(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat ze er een landje verderop nogal rare ideeën op na houden over cannabis is bekend. Maar toch zijn we altijd weer verbaasd als we lezen hóe keihard rechters in België oordelen over simpele wietdingetjes. Neem deze arme klootzak die – terwijl ie al vast zat in de gevangenis – een extra straf van 4 maanden krijgt voor 1,5 gram cannabis in zijn… bek.

Een heel langdurige zoen…

Nou vraag jij je natuurlijk direct af hoe er dan wiet of hasj in de mond van die arme Robin H. (26 jaar) terecht komt, in de gevangenis nog wel? Nou, dat heeft alles van doen met ’s mans vriendin.

Begin september kwam die weer eens langs bij haar gevangen vriendje. En zoals je kan verwachten werd het gelijk bekken. Maar Robin en zijn mokkel zoenden zo lang dat de cipiers argwaan kregen. Of ze werden bezorgd over de mogelijkheid van een ongewilde verstikkingsdood en daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten tijdens je dienst.

Tongworstelen met consequenties

Hoe dan ook, de bewaarders trokken het muilende stelletje uit elkaar. En ervaren/paranoïde/bezorgd als ze waren keken ze zelf ook maar eens in die bek van Robin. En ja hoor, zit daar zomaar ineens anderhalve gram cannabis in zeg!

Deze week mocht gevangene Robin in de correctionele rechtbank in Mechelen tekst en uitleg komen geven over die 1,5 gram wiet of hasj (CNNBS gokt hasj, want wiet in je mond is niet gezond en vet vies). Het blijkt dat de vriendin de shit mee naar binnen nam en via een lekkere tongzoen uitwisselde met haar lover.

Maar ja, is dat nou zo erg, vindt Robin. Ofwel: kunnen we dat incidentje niet afdoen met een voorwaardelijke straf mevrouw de rechter?

Niks geen genade

Maar nee, rechter Jessica Bourlet is een brave Belgische magistraat die niets voelt voor een softe aanpak. Omdat Robin al een ‘goedgevuld strafregister’ heeft, en er ‘bovendien niet wordt gelachen met het bezit van drugs in de gevangenis’ mag hij 4 maanden extra en onvoorwaardelijk brommen…

[illustratie: Artem Avetisyan/Shutterstock]
(advertenties)