(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Strawberry Haze is een sativa dominante wietsoort die aardig groot kan worden, en we weten allemaal hoe groot zijn Top 44 planten werden… Zoals beloofd schakelt Jack daarom over naar het 12/12 lichtschema, wat ervoor zorgt dat de drie wietplanten deze week flink groeien. Laat het scroggen maar beginnen!  

7 maart: Oké, zo gezegd zo gedaan: vanavond draai ik de schakelklok naar 12/12 voor de bloei. Net voordat de lampen uit gingen heb ik met de planten nog even met Vita Race van Plagron besproeid. Dat doe ik 1 keer per week maar nu ik aan het schrijven ben, bedenk ik me dat het niet handig is om dat op zaterdag dat te doen. Dan is het hier namelijk uitslaapdag, en dat wil ik toch niet missen. Ik verplaats het sproeien dus maar naar vrijdagochtend want dan moet ik toch vroeg op staan voor de kids. Ik ben benieuwd; dit goedje blijf ik tot derde week van de bloei gebruiken.

Verder gaat het prima! De planten maken flinke wortels aan, das altijd goed. Het begint langzaam een grote bak spaghetti te worden. Hier gebruik ik geen wortelstimulator voor, het gaat allemaal vanzelf. Ik heb de temperatuur ook één graad hoger gezet; moet strakjes 26.5 graden worden in het hokje. Mag zelfs nog hoger gaan met de temperatuur maar dat zien we strakjes wel als ze wat groter zijn. Dan gaan ook de lampen op 600 Watt.

8 maart: Vandaag is bloeidag één, maar niet de zichtbare bloei, dat duurt een dag of tien. Deze bloeidagen tel ik daarom niet echt mee, omdat ze ook nog geen bloemen hebben. Zo, de eerste bloeidag zit erop, op naar de volgende 90 dagen…

Vandaag het water maar eens gemaakt met 60 milliliter hydro A en B voeding van Plagron. De EC komt dan uit op 1,4 (zonder aftrek van de EC-waarde van het kraanwater). Ik hou dit nu even voor het gemak aan. Dan geef ik in ieder geval niet te veel voeding.
Morgenvroeg is alles wel goed vermengd en dan mogen de plantjes ervan gaan genieten. De pH is 5,8, de temperatuur gemiddeld 25,7 graden en ’s nachts 20,2 graden. De luchtvochtigheid is overdag zo’n 40% en ’s nachts zo’n 70%. Er staat een verdamper om de luchtvochtigheid op peil te houden.

9 maart: Vanmorgen nog even snel gesproeid met gewoon water. Ik heb het aangemaakte water nog niet vervangen, dat doe ik vanavond als ik er de tijd voor heb.
Zó, ik heb het water niet vervangen maar door elkaar gespoeld.

Plantje 1 raakt voorzichtig het rek/net aan, en wordt daarbij op de voet gevolgd door plantje 2. Plantje 3 volgt traag, dus misschien knikker ik die er nog uit. Hebben de plantjes 1 en 2 wat meer plaats op het net. Maar ik geef haar nog wel even de tijd, geen overhaaste beslissing nemen.

10 maart: Ja, er is nog niet veel te doen. Plantje 3 heeft zich ook hersteld en is ook door het net heen.

11 maart: Tja, alles gaat zijn gangetje. Alledrie de plantjes zijn met hun kopjes boven het net uitgekomen.
Verder niet veel te doen. Heb ze toen de lampen uit gingen lekker nat gesproeid met spa blauw, om toch wat te doen te hebben…

12 maart: Een paar takjes die boven het net uitkwamen heb ik weer onder het kweeknet gedrukt. Ook is de waterverdamper weer bijgevuld. Plantje 3 trekt mooi bij zo te zien. Morgenvroeg spuit ik de planten weer flink nat met Vita Race. Temperatuur is ook mooi zoals ik dat wil, en het water is ook nog steeds goed.

13 maart: Vanmorgen nog even snel alledrie de planten zeiknat gesproeid met spa blauw en Vita Race.Ik heb over planten 1 en 2 niets te klagen. Die doen wat ze moeten doen. Nummer 3 komt volgens mij ook wel goed maar ze is niet zo snel als haar zusjes…

Fijn weekend!

Jack

(advertenties)