(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na de spectaculaire oogst van zijn Top 44 ronde, kweekt Jack verder met Strawberry Haze. Het is de bedoeling om voor de heetste maanden van de zomer klaar te zijn, dus de zaden werden al in januari ontkiemd. In dit eerste kweekdagboek van deze ronde springen we daarom van januari tot heden. Oftewel: de groeifase van Strawberry Haze!

17 januari: 3 van de 4 zaadjes zijn boven gekomen. De vierde moet nog opkomen maar die heeft geen haast. Deze wil ik namelijk gebruiken om na de zomerstop stekjes van te nemen.

18 januari: Eén plantje begint al met haar tweede paar blaadjes, een ander heeft zijn lobblaadjes geopend, en de derde is nog zoekende. Aangezien ik nog moet wachten tot het hok leeg en schoon is, gaan de zaailingen in de cv-ruimte voorgroeien, en wel onder LED. Ze hebben er erg veel zin in (denk ik).

19 januari: Het tweede plantje is ook aan haar tweede paar blaadjes bezig. Plantje drie zat verkeerd om. Nu is ze bezig haat zaadhoesje van zich af te schudden. Zaadje nummer vier laat zich nog steeds niet zien maar gelukkig zijn er wel drie zaadjes uit gekomen die ik strakjes meteen kan gaan zetten in het kweekhok.

20 januari: Zaadje drie laat ook haar blaadjes zien; de eerste lobblaadjes. Plantje 1 en 2 hebben nu vier blaadjes; gaat dus goed maar we zijn er nog niet 😀We hebben nog een lange weg te gaan, minimaal 12 weken bloei… Morgen weer een nieuwe dag.

21 januari: Ik vermoed dat plantje 4 niet door komt. Verder gaat het prima met de rest. Zal deze week kijken of ik ze al in de kleikorrels kan plaatsen, zodat ze wortels kunnen maken, dan gaat het straks in een ruk door.

22 januari: De nieuwe dames zijn een beetje verwaarloosd door drukte en zo. De plantjes zien er niet uit maar ik maak me geen zorgen, zoals veel mensen wel zouden doen. Ik niet; het blijft onkruid 😁😁😁

1 maart:  We hebben een maand overgeslagen en hebben de jonge plantjes uit het voorgroeikastje gehaald en in hun nieuwe onderkomen geplaatst. Hier blijven ze een maand of drie totdat ze klaar zijn.

Water aangemaakt met maar 40ml A en B hydrovoeding van Plagron. Verder is er niet veel te doen op dit moment. De plantjes zijn nog klein en raken het net nog niet. Vandaar dat ik ook niet elke dag wat geschreven heb, maar dat gaan we strakjes weer netjes bijhouden.

4 maart: Vandaag heb ik twee van de drie dames getopt. Water nog steeds niet vervangen; de pH schommelt een beetje tussen de 5,7 en 5,8. De EC heb ik laag staan; Haze houdt niet van veel voeding dus daar ben ik voorzichtig mee.  Aanstaande zondag ga ik de klok naar 12/12 draaien. Ik ben ook al bezig voorzichtig naar de zomertijd te werken. Ik hoop dat ik zaterdag de klok al één uur vooruit heb voor ik aan de 12/12 ga starten.

6 maart: Het gaat goed! De plantjes zijn druk met van alles en nog wat. De pH-waarde van het water is 5,8 en de EC van het water is 1,3. De omgeving is 25,2 graden en het water is 20,3 graden Celsius.  Zaterdag gaat de klok op 12/12. Dan gaan ze de lucht in, zodat ik ze op het net kan binden.

Nog steeds niet veel te doen. Wat is het toch fijn dat je niet te veel of te weinig water geeft! Dat is toch echt een groot voordeel van hydro beste mensen, ik wou dat jullie het allemaal konden ervaren! Voor nu wens ik iedereen een fijn weekend, en tot volgende week. Dan zal er wel veel gebeurd zijn in huize Jack, denk ik…

Jack

(advertenties)