(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een hele nieuwe kweekweek en Jack heeft zijn vingers weer blauw geschreven in zijn kweekdagboek. We tellen de negende bloeiweek inmiddels en hier en daar beginnen de trichomen al bruin te kleuren. Het wisselvallige weer zorgt voor een hoge luchtvochtigheid en wat toprot, maar gelukkig valt de schade mee. Zes weckpotten zitten inmiddels vol, op naar de twintig!

29 januari: Vandaag al het oude water van gisteren eruit, en vervangen. Ik vond het nog stinken van de Sugar Royal. Ook ontdekte ik bij twee toppen uitdroging door straling warmte van de HPS-lamp. Morgen gaan die toppen naar de droogtent. De trichomen worden al milky en op sommige topjes al een paar amberkleurige trichomen.

Morgen kan ik al wat takken en toppen knippen die nu 13 dagen te drogen hangen. Heb de kleinere takjes gedaan, tot nu toe 70 gram klaar. Deze zijn verdeeld over twee weckpotten.

30 januari: Er is nog geen verandering. Heb een flinke top moeten weggooien, daar was helaas toprot in gekomen. Gelukkig heb ik het op tijd ontdekt en heb er nu geen last meer van. Het komt door dat rotweer hier in Nederland; dan 0 graden, de dag erop 12 graden met veel regen, daar kunnen we toch echt niets aan veranderen helaas. Maar eens sparen, en op zoek naar een goede luchtontvochter.

31 januari: Omdat we in één top rot hadden, kijk ik alle toppen goed na waar ik bij kan komen.
Ik ruik geen rot of stinkend water. Er komt ook geen slijm uit mijn waterbakken dus denk dat ik gewoon de pech heb gehad dat er wat ging rotten. Ja, de luchtvochtigheid was ook 65%. Dat is 25% meer dan gewenst want het liefst heb ik het rond de 40% in de laatste weken. Ik kijk elke dag naar de trichomen maar bruin zijn ze helaas nog niet.

1 februari: Zo dochter heeft haar zwemdiploma C behaald, dan hebben we dus feest. Oké kids in bed.
De dames doen nog steeds hetzelfde; dikker proberen te worden. Ik pas nog elke dag de pH-waarde aan tot 5,8 en heb nog steeds geen ph-plus hoeven te gebruiken, daar ben ik blij om. Ben te lui om vandaag nog wat knipwerk te doen, morgen weer nieuwe dag.

2 februari: Vandaag de topjes geknipt die ik nog moest doen. Pff, ik kan mij wel wat leukers bedenken dan daar alleen in mijn ééntje te zitten knippen. Heb nu vijf potten gevuld die nu lekker op hun gemakje kunnen afrijpen.
Plantjes zijn nog niet klaar; hier en daar wel wat amberkleurige trichomen maar niet zo veel als milky, dus dan wachten we nog maar eens een dagje. Wat kan wachten toch lang duren maar we hebben geduld. Én wiet genoeg voor aankomende 6 maanden. Ik moet nog drie en een halve plant oogsten.

3 februari: Wat is het toch saai. Niet veel te doen bij de planten behalve geduldig zijn. Dan maar de laatste takjes in de droogtent van blaadjes ontdoen en in de weckpotten stoppen. Ik heb nu zes volle weckpotten.
Moet denk ik een stuk of twintig nieuwe potten bij gaan kopen, als het er strakjes niet meer worden.

4 februari: Voor de verandering maar weer eens het water gedaan. Verder kunnen we niet veel. Misschien dat ik morgen wat te doen heb, gelukkig is de luchtvochtigheid weer onder de 40 procent.

5 februari: Nog steeds aan het wachten tot ik kan gaan knippen, mijn geduld wordt wel op de proef gesteld. De toppen ontploffen, die worden alleen maar dikker en dikker. Ik hou ze goed in de gaten ivm toprot. Het ruikt heerlijk in het hok; stinkt niet naar schimmels of zo en water ruikt niet. De temperatuur is prima, en het water is ook in orde. Mensen, er is niks fijner dan dat alles goed verloopt.

Hydro kweken bespaard je veel tijd en geklooi met water geven. Nooit te veel of te weinig; als je eenmaal op hydro kweekt wil je niets anders meer. En toppen megadik! Ze zeggen hoe groter de pot hoe dikker de top, nou bij mij klopt dat wel.

6 februari: Waarschijnlijk ga ik dit weekend de planten 1 en 3 verder knippen. Plant 3 had ik al voor helft geknipt, dat was bijna 300 gram droog. Van de andere helft van plant 3 hoop ik op nog eens minimaal 50 gram droog. Die heb ik twee weken langer laten groeien. Het waren eerst niet echt bijzondere topjes en nu wel mooie toppen. Wat ik vroeger weggooide zal nu weer pot vullen. De planten 2 en 4 moeten nog wel even voor ze naar de kapper mogen.

Nou, ik wens iedereen weer een fijn weekend toe, en tot de volgende week! Dan zijn misschien alle planten wel geknipt en staan de nieuwe dames er al weer in. Ze staan al te dringen om de bakken in te mogen.

Jack

(advertenties)