(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Top 44 planten van Jack hebben hun 44 bloeidagen er na deze week op zitten, en voor één van de vier zit het het dan ook op deze week. Maar de één haar dood, betekent ook weer nieuw leven voor andere wietplanten die plaats kunnen nemen in het circulerende DWC systeem. 

15 januari: Vandaag zou ik gaan knippen maar ik stel het nog eens een dagje uit. Dan maar ff water verversen. Heb 80 litertjes water, daar doe ik 80 ml Plagron Green Sensation bij. Verder 130 ml A en B hydrovoeding van Plagron. Daarna heeft de pH-controller de pH-waarde naar 5,8 gebracht, de EC is 2,2. Misschien morgen knippen. Zolang ik het kan uitstellen doe ik dat natuurlijk, want dat komt ten goede van de bloemen.

16 januari: Ik stel het knippen nog eens een dagje uit. Moeder natuur doet wat ze wil, dan zal ik maar luisteren. De nieuwe zaadjes zijn nog niet uitgekomen 😥Morgen weer een nieuwe dag.

17 januari: 3 zaadjes zijn uitgekomen, nog 1 te gaan. Het is wel wonderlijk, ik had ze al 4 jaar in de koelkast liggen. Vandaag haal ik écht plantje 3 neer. Morgen heb ik geen tijd, dochterlief is jarig. Als dat voorbij is ben ik bekaf. Morgen dus geen nieuws.

Zó, 20.00 uur. Knippen.
Heb de meeste takken eraf gehaald. Het onderste deel heb ik laten zitten. Ik heb geen haast, er staan er nog 3. Oké, ik heb niet nat geknipt dat werd anders nachtwerk waar ik geen zin in had. Dus alleen de grootste blaadjes van de plant af, en de droogtent in. Nog 60 liter water gemaakt, morgen heb ik daar geen tijd voor.

19 januari: Zondag. Vandaag 80 litertjes water gemaakt. 80ml Green Sensation daarbij en 120 ml A en B hydrovoeding. Afgezuurd naar 5,8. Ec is 2,3. Op tijd naar bed, morgen weer vroeg dag.

20 januari: Niet veel te doen, het gaat zijn gangetje. Plantje 1 loopt ook op zijn einde, maar dat hoop ik ook zo lang mogelijk uit te stellen. Ik wil de kopjes (trichomen) amber van kleur hebben. Plantje 2 en 3 die worden met de dag dikker en dikker. Ik moet zeggen nu ik de pH-controller heb, ben ik niet meer zo lang bezig met de pH-waarde. Het is even weten hoe en wat maar dan gaat het een hoop tijd schelen.

21 januari: Plantje 1 gaat nog steeds goed, plantje 2 die toppen worden steeds dikker, en plantje 3 heb ik afgelopen vrijdag geknipt. Die hangt nog steeds te drogen. De toppen van plantje 4 worden megadik! Word ik wel blij van.

22 januari: Het gaat nog steeds prima. De onderste toppen die ik aan plantje 3 had laten zitten, worden ook iets dikker nu. Temperaturen zijn nog steeds zoals ik het wil, in het licht ongeveer 25,4 graden en in het donker daalt het naar 20,2 graden Celsius.

23 januari: Het gaat top! De trichomen zijn van helder naar milky gekleurd. Nu nog wachten tot ze Amber worden. Het is vanavond vrijdag om 20.00 precies 7 dagen geleden dat ik plantje 3 omlegde. Ze hangt nu 7 dagen te drogen. Heb die plant niet nat geknipt maar de blaadjes zonder trichomen eraf gehaald, en toen nat opgehangen.
De takjes knakken nog niet, maar dat zal niet lang meer duren. Dan kunnen we op ons gemakje alles schoon knippen en de weckpotten in. Plantjes 2 en 4 worden echt flink en die mogen nog wel even. Als het mee zit worden ze nog dikker.

Tot volgende week, een fijn weekend!

Jack

(advertenties)