(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De feestdagen zaten ertussen, dus kun je genieten van niet één maar drie weken uit het leven van Jacks wietplanten. En dat is dus extra leuk voor jou want in drie weken gebeurt er veel meer dan in één. Dikkere toppen voornamelijk, oftewel meer Top 44 wierie!

Waar waren we ook alweer gebleven? Oh ja, vóór de jaarwisseling stonden de twee (van de vier) grootste Top 44  wietplanten (suzy Seeds) van Jack vol in bloei. De twee later gezaaide en dus wat kleinere dames waren nét aan hun bloeifase begonnen. Top 44 is echter een van de snelste wietsoorten die er zijn, dus er zal een hoop veranderd zijn in de DWC kweekruimte. Laten we daarom snel Jacks kweekdagboek induiken!

19 december: Vandaag 80 liter water aanmaken. Dit keer beginnen we met 80 ml Green Sensation. Dan 112 ml hydro A en nog eens 112 ml hydro B voeding van Plagron. De pH naar 5,5 gebracht; dit zal in de loop van de nacht wel oplopen.

De EC-meter geeft 2,4 aan, de nachttemperatuur was 20,1 graden, overdag geeft het kwik 25,5 graden aan. Verder niets gedaan. Geloof wel dat de groei er uit is bij plant 3; de rest nog niet.

20 december: Vandaag heb ik plant één van bladeren ontdaan, eens kijken wat dat doet. Plantje twee komt goed in bloei nu; de takken zijn mooi dik aan het worden. Bij plant nummer drie ga ik deze week ook wat blaadjes weghalen, maar dan heel minimaal en alleen als ze in de weg zitten.

De green sensation vinden ze niet erg dat ik dat bij de voeding gedaan heb. pH is naar 6,1 gegaan, die laat ik nog ff zo. EC staat op 3,0 dat is zonder aftrek van de EC-waarde van het water en ze vinden het niet erg. Plantje één en drie hoeven hopelijk niet meer zo heel lang want mijn voorraad raakt op. Iedereen mag zich trouwens zo vrij voelen om iets op te sturen …hihihi, grapje!

21 december: Plantje één is ontbladerd, ze vindt het niet erg denk ik. De andere dames gaan als een speer! Plant drie gaat echt supergoed, die toppen worden móói! Plant twee en vier gaan ook lekker. Het water heeft nog steeds een EC-waarde van 3,0 en de pH-waarde was 6,1 en heb ik teruggebracht naar 5,7. Gemiddeld 25,3 graden Celsius en ’s nachts 19,9 graden. Ze drinken nog steeds goed; morgen weer voedingswater maken, weer 80 liter.

22 december: Vandaag alleen water gedaan. pH naar 5,6 gebracht. Even spoelen voor 24 uur en dan morgen water wegpompen en nieuw maken. Bij plantjes twee en drie ga ik wat bladeren weghalen. De twee grote planten (nummer één en drie) staan nu 15 dagen in bloei; plant twee en vier moeten nog wat langer.

23 december: Vandaag nog eens 24 uur spoelen, EC water 0,7 (kraanwater), pH 5,7. Verder plantje twee en nummer vier gediefd.

Jullie horen mij nooit over de luchtvochtigheid maar die is mooi op 45% met de lamp aan, tot 50% in de nachtelijke uurtjes. Dat is de gemiddelde lv tijdens de eerste fase van de bloei. Over weekje gaat de lv nog wat lager gezet worden. De Maxi Controller is fijn maar wat ik minder er aan vind, is dat je de lampen niet apart kunt dimmen. Verder heb ik niets te klagen; geen tijdschakelaar meer die kapot gaat of voor of achter loopt, dat ding doet wat ie moet doen.

24 december: Plantjes nog eens gespoeld met schoon water. Nu weer met voeding. Heb nu 80 ml hydro A en B gedaan.

25 december: Lampen staan op 480 Watt, water EC is 1,6. Gisteren 1,8 dus ze hebben voeding opgenomen. de pH is 5,7, verder geen bijzonderheden anders dan kerst.

26 december: Niet veel gedaan, het is tweede kerstdag. Rondje water rondpompen dat was het wat ik gedaan heb vandaag. Ze hebben wel weer flink gedronken; daar ben ik blij mee want dan hoef ik ook niet veel water weg te gooien.

27 december: Vandaag 80 liter voedingswater gemaakt met 80 ml Green Sensation, 80 ml hydro A en 80 ml hydro B (allemaal van Plagron). Meteen afgezuurd naar 5,5 omdat ik de nacht van 28 december weg ben.

28 december: Nachtje weg, weet niet hoe het met ze gaat maar dat zien we morgen wel. Hoop dat ze geen heimwee hebben (of ikzelf).

29 december: Ze zien er nog steeds goed uit. Heb bij plantje twee een tak laten knakken. Die groeide tegen de lamp aan en dat wil ik niet. de pH was rond de 6,0.

30 december: Ongeveer 21 dagen zichtbare bloei. Morgen op de helft als het een echte Top 44 is, ben echt benieuwd. Vandaag voor eerst Sugar Royal toegevoegd, morgen moet ik toch het water verversen. Dat hoef je maar één keer per week toe te voegen, vandaar. Morgen oud en nieuw.

31 december: Lampen staan op 550 Watt, morgen naar de 600 Watt. Verder heb ik niet veel gedaan. Wel 30 liter water in de ton en doorgespoeld. Bij plantje twee wat takjes platgelegd die bijna in de lamp groeiden.

1 januari: Iedereen een gelukkig nieuwjaar! Niet veel kunnen doen, 20 liter water erbij om de dag door te komen. Morgen weer het water verversen.

2 januari: Zoals gezegd water vandaag vervangen. Water eruit dus, en vers water erin. 90 ml A en 90 ml B voeding erbij gedaan, en 80 ml Green Sensation. De pH is 5,7 en de EC 2,2. Als ik de EC-waarde van het kraanwater eraf trek komt de EC-waarde voor de planten op 1,5. De steeltjes van de blaadjes worden ook langzaam paars; ff in de gaten houden want dat kán een probleem zijn.

De stelen worden langzaam bedekt met de lekkere bloemen die we strakjes weer kunnen gaan knippen en drogen. Heb dit keer ook besloten om eens níet te gaan spoelen. Er blijven toch twee plantjes staan die pas later klaar zijn. Die kan ik wel spoelen, dan maken we daar een testje van.

3 januari: Nog steeds een fosfor-tekort. Ben druk bezig met water rondpompen. Ik wil even dat de pH in iedere bak op 5,7 komt. Verder niets bijzonders gedaan, ik laat de plantjes hun gang gaan. Ze weten heel goed wat ze moeten doen en dat is dikker worden.

4 januari: pH is 5,8 en ik zie de toppen langzaam dikker worden. Fijn natuurlijk want hoe dikker hoe beter.

5 januari: Plantjes gaan achteruit. Ik heb voor zekerheid mijn pH-meter geijkt. Daar was ook niks mis mee gelukkig maar. Heb daarom extra cal-mag van Mills toegevoegd; het zou heel zonde zijn als de dames nu dood zouden gaan.

Aan de temperatuur ligt het niet, als de lampen uit zijn is het gemiddeld 20 graden en nooit eronder. Met de lampen aan nooit boven de 25,5. We gaan het zien wat de cal-mag ons gaat brengen. Ze moeten nog dikker worden want anders haal ik er niet zoveel van af. Nog meer dan twee weken te gaan, dus er kan nog van alles gebeuren.

6 januari: Had water verversen op de planning staan voor vandaag maar dat heb ik uitgesteld tot morgen. Mijn kinderen hebben mij vandaag gesloopt.

Aangezien ik vandaag geen water kan verversen heb ik besloten opnieuw Sugar Royal toe te voegen. Ik heb 100 ml ervan in ongeveer 50 liter water gedaan. Ook nog wat cal-mag toegevoegd. Plantjes zijn niet erger geworden dus er is nog hoop. Over de EC zal ik het nu niet hebben das erg hoog door de cal-mag en de Sugar Royal. Oké vooruit dan: de EC is 2,0 en de pH is 5,8.

7 januari: Vandaag het water ververst; 80 litertjes maar liefst. Nu met 80 ml Green Sensation, 100 ml hydro A en hydro. Bleek dat ze honger naar voeding hadden, ik gaf ze iets te weinig. Kwam ik achter na een gezellig gesprek met Pendergast. Nu nog even zorgen dat de EC 2.2 is. Helaas niet gelukt, kom op 2,1 😉 De pH laat ik op 5,8 staan.

8 januari: Vandaag ongeveer 50 liter water door het putje gespoeld en nieuw water aangemaakt met 100 ml Green Sensation en 110 ml A en B hydro voeding van Plagron. Met een pH van 5,5 omdat er nog water in de bakken zat en het altijd nog wat oploopt. Ik ben tot 01.00 bezig geweest met het water, ben vermoeid naar bed gegaan. Morgenvroeg pomp ik het water uit de bakken.

9 januari: Vanmorgen was de ph 6,0. Ik kon verder niet veel doen; de kinderen moesten naar school. Ik breng dat weer naar 5,8 zodra de lampen aan gaan.

Zo, dat was een lang kweekdagboek! Volgende week doe ik weer een wat kortere update, aangezien het dan maar om een week gaat. Tot dan!

Jack

(advertenties)