(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week heb je hier op CNNBS kennis kunnen maken met Jack en zijn vier Top 44 planten. Twee van de vier zijn wat later gezaaid en dus wat kleiner maar die worden snel groot in het DWC hydrosysteem.  In deze eerste bloeiweek verschijnen onder meer de eerste bloeiharen en maakt Jack het lekker warm voor zijn dames.

Even kort resumeren. Zoals ik vorige week beschreef had ik vier stekken van twee Top 44 planten gemaakt. Helaas zijn deze door de goedbedoelde hulp van mijn lieve dochter verdronken, en heb ik twee nieuwe zaden ontkiemd. Samen met de twee moederplanten had ik op die manier toch vier wietplanten voor deze kweek.

De twee planten waarvan ik de zaden als laatste ontkiemde zijn natuurlijk wel een stuk kleiner. Toch heb ik de klok op 30 november gewoon op 12/12 gezet, met de lampen gedimd tot 300 Watt per lamp. De twee grootste planten zijn al behoorlijke struiken. Een plant heeft het scrogrek bijna vol, en groeit met vier hoofdtakken vanaf de stam. Wietplant nummero twee (een kleintje) is nog voor het ingaan van de bloei getopt. Dame nummer drie wordt ook al een grote struik, en heeft slechts twee hoofdtakken. De vierde plant is ook een kleintje en is zonder training of toppen gewoon gegroeid zoals ze groeide. Deze hoef ik alleen op te binden.

3 december: 80 liter voedingswater aangemaakt, met 96ml Hydro A en 96ml Hydro B van Plagron. Hierna was de EC-waarde 2,0. De pH-waarde heb ik op 5,8 afgesteld. Verder heb ik niet veel aan de planten gezeten, en ze maar even met rust gelaten.
De temperatuur in de kweekruimte is 25,5 graden Celsius, al worden de nachten wel wat kouder. Misschien moet ik er maar een kacheltje bijzetten.

6 december: Ik vind het ’s nachts toch te koud voor de dames. Morgen komt er een kachel bij, die ik op de Maxi Controller van Dimlux zal aansluiten. De watertemperatuur is met 17 graden ook te laag.

De pH-waarde heb ik op laten lopen tot 6,3. De EC-waarde zakt en stijgt, en schommelt dus wat. Ik maak mij daar echter nooit zo druk om. Als ik de planten zo eens bekijk dan komen ze volgens mij niets tekort.

7 december: GROOT NIEUWS! De voorbloei is begonnen. Althans, bij de twee oudste en grootste Top 44 planten. Voor de rest gaan ze gewoon heel lekker, geen bijzonderheden te melden.

8 december: Zelfs na het ophangen van het kacheltje blijft het nog te koud. 17 graden slachts, brrr! Dat is echter wel mijn eigen schuld geweest. Ik was aan de onderkant van het kacheltje, vergeten een plakbandje te plakken. Deze kacheltjes zijn namelijk aan de onderkant beveiligd tegen omvallen; dan gaan ze automatisch uit maar bij mij hangen ze, dus kunnen ze ook niet vallen.

Met het plakbandje eronder doen ze het gelukkig wel. Ik moet alleen voor de lange termijn een goedkopere oplossing zien te vinden, want deze kachel gebruikt 1000 Watt.

Ik heb trouwens nog geen kleurverschil gezien (kou zorgt soms voor paarse stelen. red.) op de steeltjes door het temperatuurverschil in de nachtelijke uurtjes. We gaan het zien wat het doet.

9 december: De temperatuur is met 20,5 graden ook ’s nachts weer aangenaam voor de planten.

Bij de twee grote wietplanten begint de bloei mooi door te komen. Nu de twee kleintjes nog. Ze lopen wat achter maar dat is logisch, aangezien ze ook veel jonger zijn.

De pH-waarde schommelt een beetje maar dat vind ik niet zo erg. Dan gebruiken ze ook alle voedingsstoffen die ze nodig hebben, heb ik mij laten vertellen. Ik hoef voor de bloeifase trouwens niet over te schakelen op een andere voeding. De Hydro A en B van Plagron zijn namelijk zowel tijdens de groei- als de bloeifase te gebruiken, en dat is wel zo makkelijk. Het scheelt ook dat ik minder flessen in de kweekruimte heb die ik omver kan schoppen 😉

10 december: Vandaag heb ik ongeveer 20 liter water weggegooid wat over was van de afgelopen keer. Daarna weer 8 emmers water uit de keuken naar de waterton versleept. Nu dus weer 80 liter water in het reservoir.

Ik heb de EC-waarde verhoogd de aanbevolen hoeveelheid volgens het schema van Plagron. Dat komt neer op 112 milliliter Hydro A en 112 milliliter Hydro B. De pH-waarde heb ik aangezuurd tot 6,2 en de EC-waarde zit nu op 2,2. De watertemperatuur is 21 graden.

Dan de planten, nou die gaan wel lekker. De twee kleintjes bloeien nog steeds niet maar de twee grotere dames staan goed in de bloei. Dat betekent helaas wel, dat ik de vier dames aan het einde van deze ronde niet tegelijk zal kunnen oogsten. Niets aan te doen.

Dat was het voor wat betreft de eerste bloeiweek (van twee planten dan toch). Volgende week is er weer een kweekdagboek. Heb je ondertussen trouwens een vraag voor me, dan kun je me op Facebook vinden onder de naam:

Jack la Ventura

(advertenties)