(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ze worden steeds gekker daar in Thailand. Woensdag lanceerde de overheid een educatieve website over medicinale cannabis. Om dat extra luister bij te zetten was er een menselijke mascotte ingehuurd – heel origineel Dr. Ganja gedoopt – en nam premier Prayut Chan-o-cha zelfs een hijs van een vaporizer met wietolie voor het oog van de natie!

Thailand omarmt cannabis

We hebben de afgelopen tijd al meerdere keren geschreven over de bliksemsnelle ommezwaai van Thailand. Van een trouwe war on drugs aanhanger naar Aziatische voorloper met (medicinale) cannabis… het kan verkeren.

En als de Thaise overheid eenmaal iets heeft besloten gaan ze er ook voor, dat dient gezegd. Woensdag was wat dit betreft een nieuw hoogtepunt met het uitdelen van cartoon wietpoppen – ja, ook aan kinderen – en dus openlijk oliegebruik van de bobo’s.

LEES OOK:  Thailand gastheer van 1e World Ganja Festival in 2020 

Overheid lanceert mediwietsite

Het hele publiciteitscircus was opgetuigd vanwege de lancering van een overheidssite gewijd aan medicinale wiet. We weten natuurlijk niet hoe goed je hun taal spreekt, maar hier een screenshotje van deze educatieve wiet website, met de hartelijke groeten van de Thaise staat (lees; militaire junta).

Al dat overheidsenthousiasme – kom daar maar eens om in pakweg Nederland – heeft ook een economische drijfveer. Thailand wil namelijk graag hét mediwietcentrum van Azië (en verder) worden. En ook Henk en Ingrid mogen meedoen en meedelen zelfs.

LEES OOK:  Thai mag 6 wietplanten kweken én verkopen aan staat

Om de goede zaak woensdag wat extra aan te kleden, had minister-president Prayut Chan-o-cha iemand in een wietkostuum meegenomen. Inderdaad, de reeds even aangestipte Dr. Ganja! De hoge heren werden omgeven door een groep kinderen, die allemaal hun eigen knuffel Dr. Ganja vasthielden. Klinkt een beetje raar zeg je? Nou, het ziet er nog veel vreemder uit!

Thaise premier gebruikt wietolie op podium

Maar dat is nog niet alles. Premier Prayut pleitte openlijk voor therapeutisch gebruik van cannabis, waarbij hij niet naliet om te stellen dat wiet ‘een potentiële behandelmethode is voor met name armere mensen’. Zelf is hij ook vast van plan om wietolie aan te schaffen voor zijn – niet nader genoemde – medische kwaaltjes.

Op de nieuwe website vindt de burger informatie waar zich in de buurt een cannabis kliniek bevindt, welke wietproducten er beschikbaar zijn en er staat basisinformatie over cannabis onderzoek door middel van infographics.

Waarna de belangrijkste politicus van Thailand vervolgens on stage wietolie inhaleerde met een vaporizer. En ook wat olie achter zijn oor smeerde, zo leren wij van The Nation ThailandJa ja: pics or it din’t happen, wij weten dat. Hopla:

Politic dansen van blijdschap om eerste Thaise wietolie

Houdt het dan nóóit op? Tuurlijk wel, bijna. Maar niet voordat we nog één doldwaas Thais filmpje droppen. Het is afgelopen augustus gemaakt en je ziet Thaise parlementariërs die een rituele dans uitvoeren om de eerste batch wietolie van Thaise bodem te vieren. Nee, echt waar. Kijk dan:

[De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door van de Bhumjaithai Partij]
(advertenties)