(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Miss Universe, bestaat dat nog in deze tijden van overdreven politieke correctheid? Jazeker, afgelopen weekend was de finale met 90 lekker wijven fraaie dames in het Amerikaanse Atlanta. Miss Zuid-Afrika won, maar dat is verder niet belangrijk. De show werd wat ons betreft volkomen gestolen door Miss Canada, want die kwam in een uitzinnig cannabis kostuum het podium op!

Nationale Kostuum Competitie

Namens Canada probeerde de 24-jarige Alyssa Boston uit de provincie Ontario zich tot allermooiste van het universum te laten kronen. Dat lukte niet. Maar de jongedame zorgde er wel hoogstpersoonlijk voor dat het imago van haar land als wietvriendelijk paradijs nog maar eens werd verstevigd.

Zaterdag stond namelijk het onderdeel ‘National Costume Competition’ op het programma tijdens Miss Universe. En hoe kom je dan op als jonge Canadese vrouw? Nou zo dus!

Geïnspireerd door legalisering in Canada

Mooi hè? Maar waarom eigenlijk, waarom deze uitzinnige verkleedpartij? “Ik ben medicinale cannabis, omdat Canada het tweede land was dat het legaliseerde”, vertelt de Canadese tegenover GMA News Online.

Welja, het gaat ook niet om de inhoud maar om de buitenkant bij miss-verkiezingen moeten we maar denken. Want Canada legaliseerde vorig jaar oktober weliswaar als tweede land op aarde wiet – na Uruguay – maar dan toch wel mooi RECREATIEVE cannabis.

Geeft niet, als het hart maar op de juiste plek zit en dat zit het zeker bij Alyssa Boston. “Ik werd geïnspireerd door de recente legalisering van cannabis. Maar het belangrijkste is dat er een einde komt aan het wereldwijde stigma met de hoop dat er meer onderzoek gedaan wordt naar medicinale toepassingen”, aldus de Canadese in een Instagram-post.

De toekomst is groen

Nee, dat gaat wel in orde komen met de carrière van Alyssa Boston. Ze kan bijvoorbeeld zo op de marketingafdeling van een wietproducent aan de slag. En in haar thuisland zetelen veel van de grootste legale wietkwekerijen op aarde.

“Het is weer eens wat anders voor een schoonheidskoningin om over cannabis te praten”, zegt Boston, “maar het is iets waar wij heel trots op zijn hier in Canada. Het is een gloednieuwe industrie en er is veel potentie – wat we in de toekomst zullen zien.”

Wil je tot slot nog wat bewegende beelden zien van haar zeer bijzondere Miss Universe optreden? Dat kan:

(advertenties)