(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige week nog doorzochten de autoriteiten dagenlang een aantal Nederlandse gevangenissen, op zoek naar drugs en smartphones. De oogst was uiterst mager. Maar wellicht dat men beter het zoekende oog op de bezoekers van de gevangenen kan laten rusten. In Westzaan bijvoorbeeld probeerde een 19-jarige jongeman binnen te komen met één ons hasj in zijn onderbroek!

Lachwekkende lockdown

Vorige week was er in de gevangenissen van Zutphen en Grave sprake van een dagenlange ‘lockdown’. Dat had alles van doen met de nieuwe wet die op 1 november inging en waarbij voortaan niet alleen meer de smokkel van ‘illegale voorwerpen’ zoals vuurwapens strafbaar is, maar ook die van ‘alledaagse voorwerpen’. En dan moeten we dus met name aan telefoontjes en drugs denken.

Nou leverden die zoekacties maar bar weinig resultaat op, in Zutphen bijvoorbeeld 1 telefoon + 31 gram hasj. In Grave, waar toch 445 mensen opgesloten zitten, werd in drie dagen HELEMAAL NIETS gevonden! Misschien dat de gevangenen elkaar van tevoren gewaarschuwd hadden via hun mobieltjes?

Op bezoek in de gevangenis

Maar wellicht moeten de cipiers hun aandacht van de gevangenen naar hun bezoekers verleggen. Want daarbij was het zondagavond wel prijs en nog wel in de gevangenis van Zaanstad. Precies die gevangenis waar een jaartje gelden een filmpje (!) vandaan kwam – gemaakt met een smartphone – waarop gevangenen zich uitleven met muziek en… blowen.

Haha, toeval bestaat niet. Want het was nou nét dat filmpje dat ervoor zorgde dat de minister van Justitie in een kramp schoot en met de zojuist genoemde nieuwe smokkelwetgeving kwam.

Broederliefde

Nou ja, het gaat in het Justitieel Complex Zaanstad om een gevalletje ‘broederliefde’ begrijpen we van de Wijkagenten Krommenie. Die voelden zich geroepen om over het onsmakelijke voorval – cannabis in de onderbroek en een drugshond die snuffelt in je kruis, bah bah – te twitteren:

[openingsbeeld: Macrovector/Shutterstock]
(advertentie)