(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het einde van het jaar nadert en dus krijgen we een hoop lijstjes en trends over ons uitgestort. CNNBS doet daar traditiegetrouw aan mee met de jaarlijkse Top 50, met zoals je al verwacht de vijftig populairste artikelen van 2019. Op maandag 23 december gaan we van start. Maar eerst een trend uit de VS, waar blijkt dat steeds meer mensen hun trouwe hond of kat een wietgerelateerde naam geven!

Marvel comics en cannabis

Toegegeven, we hebben dit nieuws van de tv-zender Fox News gehaald, het favoriete propagandakanaal van president Donald Trump. Maar goed, dat wil niet zeggen dat het allemaal onzin is wat ze laten zien. En dit namenonderzoekje is ook niet uit huh eigen koker maar uit die van Rover.com, een site die ook in Nederland bestaat en waar je kunt kiezen uit duizenden dierenoppassers.

Hoe dan ook, in de Verenigde Staten onderzoeken de lieve mensen van Rover dus jaarlijks wat in de afgelopen 12 maanden de populairste namen waren die wij mensen aan onze harige poezen en donzige honden gaven. En dit jaar springen er dan twee trends uit: namen gebaseerd op stripverhalen van o.a. Marvel én cannabis gerelateerde namen!

Een tevreden poes (of hond) is geen onruststoker… [foto: IRA_EVVA/Shutterstock]

Game of Thrones bedreigt Max en Bella

Hoewel Fox News stelt dat het tijd wordt om out-of-the-box te gaan denken bij het benamen van huisdieren, hoeven mensen die wat dit betreft aan klassiekers hechten nog niet van de brug te springen noch hun viervoeter eraan vast te knopen. Klassiekers zijn onverwoestbaar en dus prijkt MAX nog altijd bovenaan bij de mannetjeshonden en voert BELLA de namenlijst bij de teefjes aan. En bij de katten hoeft Bella alleen LUNA voor te laten gaan bij de vrouwtjes en staat Oliver fier bovenaan bij de katers.

Goed, tot zover wat bekend en klassiek is. Dan de trends van 2019 volgens Rover.com. Hoewel de tv-serie Game of Thrones (GoT) dit jaar aan het einde toekwam (een waardeloos einde volgens veel fans), kwam de naam ARYA met stip de Top 100 huisdierennamen binnen! In totaal nam het aantal GoT-namen afgelopen jaar met 28% toe in de VS, dus sta niet raar te kijken als je iemand keihard ROBB, MELISANDRE of BRIENNE hoort roepen op straat…

“Ieder jaar duiken we bij Rover in onze database met meer dan 1 miljoen huisdieren om uit te vogelen welke namen de roedel aanvoeren”, aldus de dierenvrienden. “Tijdens dat proces ontdekken we de trends en culturele momenten die ons inspireren.” En dus zien we duidelijk invloeden van tv, muziek en film terug. Maar behalve ARYA, KHALID en LIZZO en opvallend veel namen die van Marvel, Disney en Pixar zijn geleend – denk aan BLACK WIDOW, LOKI, THANOS, WOODY – ontdekt Roover in 2019 nóg een trend: wiet.

“Lig White Widow, lig!” [foto: Canna Obscura/Shutterstock]

Budder, Dank en Herb

Ja, er lopen meerdere mensen op de aardkloot rond die hun kat of hond een cannabisnaam meegeven, al dan niet bedacht in een roes (vermoeden wij). Omdat je ons wellicht niet onvoorwaardelijk op onze rode ogen gelooft, hier een screenshotje van dit toch gerust belangwekkend te noemen nieuws:

Nou ja, een van de redacteuren bij CNNBS had twintig jaar gelden al twee katten genaamd Dopey en Stuffy, dus zo raar is het nu ook allemaal weer niet 😉
[openingsfoto: sandis sveicers/Shutterstock]
(advertentie)