(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Aan sommige negatieve zaken des levens moet je niet te veel worden vuil maken. Bijvoorbeeld aan de politie. Zou je denken dan, aangezien die zich in 999 van de 1000 gevallen toch onzinnig uitlaat over wiet. Maar 999 is geen duizend en – ga er maar eventjes voor zitten vast – volgt nu een twitterbericht van de politie dat in geen enkel opzicht negatief is voor ons soort mensen!

Vancouver, Canada

Oké, voor dat ene bericht uit duizend moeten we helaas nog wel de oceaan oversteken, want in Nederland is een positieve politie over wiet uitgesloten. We landen weer in de schitterende stad Vancouver aan de Canadese westkust. In 2010 de spot voor de Olympische Winterspelen – met Russen toen nog – maar sinds jaar en dag al een liberale stad ten aanzien van cannabis. Een beetje het Amsterdam van Noord-Amerika, we horen het je zeggen.

Maar sinds heel Canada op woensdag 17 oktober 2018 in één klap legale wiet kreeg, is het natuurlijk helemaal paradijselijk toeven in the great white north…

National Impaired Driving Enforcement Day

Het enige dat het oneindig THC-geluk theoretisch nog in de weg kan staan, is de politie. Zeker als die op de openbare weg gaat staan, en daar controleert of jij toevallig niet gezopen, gesnoven of gerookt hebt. En al helemaal zeker als de dienders ook nog eens gericht gaan zoeken omdat het toevallig op zaterdag 7 december National Impaired Driving Enforcement Day is in Canada.

En dat is – inmiddels was – het afgelopen zaterdag dus: ‘A day when police across the country make a concerted effort to ensure impaired drivers stay off of roads’. 

A bag of weed (is all I need)

Goed, tot zover de aanloop naar wat wij tot op de dag van vandaag de beste tweet ooit vinden van de politie over cannabis. Komt ie, en nog een fijne dag verder, ook in het verkeer 🙂

(advertentie)