(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ongeveer 50 van de 60 tot 65 bloeidagen van de Liberty Haze planten van Willie Wietman zitten erop. Het einde nadert en Willie controleert de trichomen nog maar eens. Omdat de hoofdtoppen een stuk verder zijn dan de lager groeiende bloemtrossen, overweegt hij deze volgende week alvast te oogsten. Kortom: een bloeiend kweekverslag, inclusief kweekvideo’s en trichoomfoto’s. 

Bloeiweek #7 is achter de rug en de dagen voor de Liberty Haze zijn bijna geteld. Zo mooi groen als de dames waren zijn ze nu niet meer. Langzaam worden de bladeren geler en slapper en blijven de hoofdtoppen niet langer op eigen kracht overeind. Een kijkje in de kast:

Hoe staan de toppen erbij?

Ik heb de toppen nog eens opgemeten. De top met de rode 1 heeft een diameter van 4,61 centimeter en de top met een rode 2 is 4,31 centimeter dik. Deze kon zijn eigen gewicht niet meer dragen. Dikkie Dik is ook weer een klein beetje dikker geworden, en heeft nu een dikte van 5,93 centimeter.

De twee toppen die naast en boven het armatuur groeien lijken zich er niet veel van aan te trekken dat ze in het donker groeien. Op de rechterfoto hieronder is goed te zien dat het onderste deel aardig snel aan het ontwikkelen is nu. De voorste/linkertop is bijna volgroeid en heeft een indrukwekkende lengte van 29 centimeter.

De vlakke top van vorige week heeft toch nog kleine uitlopers (foxtails, red.) gekregen aan de bovenzijde. Deze top is ook nog wat dikker geworden en heeft nu een diameter van 6,55 centimeter. Dat is natuurlijk super maar vorige kweekrondes hadden de dikste toppen ik wel wat toprot. Dit wil ik deze keer voorkomen door volgende week de hoofdtoppen alvast te oogsten. Ik heb de trichomen van de grote toppen onder de microscoop bekeken en die liggen ook iets voor op de rest.

Naast de grote toppen, groeien er ook een hoop kleintjes die ik natuurlijk niet één voor één op de foto ga zetten. De meesten zien er als volgt uit, en zitten lekker vol met trichomen.

Trichomen

Over trichomen gesproken; die heb ik deze week ook weer even bekeken. Op de linkerfoto hieronder is het suikerblad van top 1 te zien; de meeste kristallen zijn al wit geworden. Op de rechterfoto is een suikerblad van top 2 te zien. Ook hier zijn veel witte trichomen te zien.
Op de linker foto daaronder is het suikerblad van Dikkie Dik te zien; een mooie dikke top die bijna recht onder de CMH-lamp groeit. Deze is al een stuk verder in ontwikkeling en eigenlijk klaar voor de oogst. Dit geldt ook voor de foto rechts daarvan. Dat is een close up van een blad van de vlakke top met de foxtails.

Weertje…

Ja, en dan het achteraf weerbericht van bloeiweek #7. De dames praten niet maar ze hebben waarschijnlijk ook niets te klagen over het klimaat in de CNNBS G-Kit XL. Dat is de laatste weken namelijk helemaal in orde. Volgens mij heb ik het klimaat in de kast aardig onder controle namelijk.
De gemiddelde temperatuur is met 24,33 graden gemiddeld, iets gestegen vergeleken met een week eerder. De gemiddelde luchtvochtigheid is met 47,22 procent daarentegen weer gedaald en dat zie ik graag aan het einde van een kweek.

Deze week ben ik gestopt met het voedingswater en ben ik overgegaan op alleen kraanwater. Ik geef de dames om de twee dagen anderhalve liter per plant, en die drinken ze volledig op.

(K)Weekvideo’s

In het time lapse weekoverzicht van deze week zien we de toppen in de G-Kit XL voor de camera naar beneden zakken. Zodoende heb ik ze beide nu maar op Dikkie Dik gericht, die nog wel rechtop staat. Het lukte helaas niet om die helemaal scherp in beeld te krijgen.

In de Space Bucket heb ik ook een camera, alleen zit het daarmee niet helemaal lekker. Deze blijft namelijk niet lekker plakken. Ik ben van plan om in het vervolg een aantal vaste plekken te maken voor de camera zodat ik deze kan vastschroeven. Met de Liberty Haze in de Space Bucket gaat wel het erg goed. Ondanks de beperkte ruimte ontwikkelt deze zich prima.

Mohammed & AK Choco Kush

Nu het eind voor de Liberty Haze dames in de G-Kit XL nadert, wordt het tijd om voorbereidingen voor de volgende kweekronde te treffen. Dit keer ga ik aan de slag met drie CNNBS Mohammed zaadjes en één A.K Choco Kush van Amsterdam Genetics.

Volgende week in mijn kweekavontuur: ben ik al met oogsten begonnen? Zijn er al nieuwe zaden ontkiemd?

Willie Wietman

(advertentie)