(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Van harte welkom bij een hele nieuwe week uit Jacks kweekdagboek. Natuurlijk weer rijkelijk geïllustreerd met prachtige foto’s, lees je daarin wat zijn wietplanten van dag tot dag doormaken in het DWC systeem. In deze tweede bloeiweek onder meer een gebroken tak, hoge EC-waardes en natuurlijk de bloeiende Top 44 dames!

Hallo allemaal, hier ben ik weer met een nieuwe kweekweek. Het is de tweede week van de bloeifase voor de twee grootste Top 44 planten, maar bij de twee kleinere dames waren bij aanvang van deze week nog geen bloeiharen te zien. Snel over naar het kweekdagboek.

11 december: Vandaag was het weer te koud in het hok. 16 graden Celsius. Maar niets aan te doen helaas, het was mijn eigen schuld. Moet ik maar van knopjes afblijven.
Goed, het probleem gelukkig snel gevonden want als eerste kijk ik dan maar naar het kacheltje. En ja hoor, daar stond een knopje op 0; zelf gedaan de dag ervoor.
Ben lekker bezig geweest want ik brak ook een tak die ik wilde buigen. Helemaal eraf grrrrr! Ik heb de tak met tape geplakt; over paar dagen zien we het wel.

De bloei zit er bij de grootste twee planten goed in. De twee later gezaaide damesbloeien nog steeds niet, hopelijk zal dat nu wel snel gebeuren. Verder geen bijzonderheden vandaag, het gaat zoals het gaat op hydro.

12 december: De gebroken tak heeft het overleefd; de blaadjes hingen niet naar beneden dus de sapstroom doet het nog. Misschien weet je nog dat ik volgens het schema van Plagron de EC-waarde van 2 naar 2,2 heb verhoogd. De planten doen het er goed op.
Ik ben verder ook overal vanaf gebleven. Alleen even het water getest op pH- en EC-waarde maar dat was ook allemaal oké.

13 december: De temperatuur is weer oké, en ook als lampen uit zijn. Het kost wel wat extra stroom maar het kan nu even niet anders, al moet ik er eigenlijk wel een andere oplossing voor bedenken. Heb de plantjes vandaag ook met rust gelaten, en alleen even gemoedelijk toegesproken.

De gebroken tak doet het prima niets aan doen zeg ik dan maar. Verder drinken de dames als een dolle! Morgen weer nieuw water aan maken.

14 december: Vandaag 80 liter water in de ton gedaan. 112 ml hydro A en 112 ml hydro B van Plagron erbij, en de pH-waarde naar 6,0 gebracht.
De twee kleinere Top 44 planten beginnen nu ook langzaam te bloeien.

Verder heb ik vandaag niets gedaan want ik heb een feestje gehad. En dan moet je overal vanaf blijven, anders gaan er dingen fout, als jullie begrijpen wat ik bedoel :-p Morgen weer een nieuwe dag.

15 december: De pH-waarde is opgelopen van 6,0 naar 6,4 en die heb ik met de pH-min (ook van Plagron) teruggebracht naar 5,7. Van de planten blijven we braaf af. Ik laat ze rustig hun ding doen. Zie wel dat ze nog hoger worden dan ik verwacht had.

16 december: Niet zo veel te doen in het hok. Heerlijk dat hydrokweken; geen gedoe met te veel of te weinig water. Dat scheelt een hoop stress.

Ik heb de pH-waarde weer terug moeten brengen naar 5,7 want die stond op 6,1. Ik doe dat omdat ik wil dat ze gebruik maken van alle voedingsstoffen die ze nodig hebben. Ik kan daar wel een lang verhaal aan hangen maar dat kunnen jullie op CNNBS zelf ook wel vinden.

17 december: Was weer eens 18 graden in het hok. Het plakbandje dat ik aan de onderkant van het kacheltje had geplakt om een knopje ingedrukt te houden (een omval beveiliging die ik niet nodig heb omdat het kacheltje aan de wand gemonteerd is), was door de druk van dat knopje los gegaan. Ik had het niet nagekeken; normaal gesproken doe ik dat wel, voordat ik de kids naar school breng.

Ook heb ik de lampen beetje bij beetje van 300 naar 400 Watt gedraaid. Langzaam gaan ze naar 600 Watt. Ik doe dit zo omdat ik de lampen tijdens mijn laatste kweek te snel op max had gezet. Hierdoor verkleurden de bladeren. Als je het wil zien, kijk dan even op Mediwietforum bij deze prijsvraag.

Deze week zal ik ook nieuwe zaadjes ontkiemen voor de ronde hierna. Deze keer wil ik echt drie dezelfde planten uit stekken. Waarom geen vier? Omdat ik daar geen ruimte voor heb straks. Op de plaats van plant nummer twee komt straks niks terug, maar dat is pas in de volgende ronde.

18 december: De EC-waarde is een beetje hoog maar de dames vinden het prima. Morgen zal ik het water vervangen. De pH is 6,1; dat laat ik voor nu maar zo. Omdat morgen toch het water eruit gaat maak ik mij daar niet zo druk om.
De temperatuur is 19,9 graden als de lampen uit staan, en 25,5 als ze aan staan.

Dat was het voor deze week. Aankomende twee weken wordt hier een jaar top 50 gedaan, dat is natuurlijk wel leuk, een cannabis-jaaroverzicht.

Dan wens ik alle lezers een mooie kerst en een fijn nieuwjaar toe. Eet niet te veel; drinken zeg ik niets over, en over het gebruik van 18+ snoepgoed: ik zal niet zeggen doe het met mate, maar met je maten. Ook de redactie van CNNBS natuurlijk bedankt voor een jaar met mooi en minder mooi nieuws. Tot in het nieuwe jaar 2020!

Gegroet, Jack

(advertentie)