(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ook de afgelopen week heeft Jack weer elke dag zijn kweekdagboek bijgehouden en mooie foto’s geschoten. De Top 44 dames worden zo langzamerhand monsterlijk groot en Jack is voornemens om één van de dames alvast te oogsten, maar of dat ervan komt…

9 januari: Gisteren water met voeding aangemaakt met een pH-waarde van 5,5. Vanmorgen nog eens het water door laten lopen waardoor de pH in de bakken 6,0 werd. Nog een beetje omlaag brengen naar 5,8 want daar wil ik het op hebben.
De EC-waarde is vandaag 2,5 (zonder aftrek van 0,6 punten van het kraanwater). De volgende keer als ik het water ververs, zal ik nog meer voeding geven om op 2,2 uit te komen.

Ben nog steeds moe van het geklooi met de pH-waarde en heb mezelf daarom maar een cadeau gedaan. Helaas was het niet op voorraad dus moet ik weer langer wachten. Gelukkig kreeg ik vanavond een mail dat mijn bestelling onderweg zou zijn maar ik juich niet te vroeg. Het word met PostNl verstuurd dus met mijn geluk heb ik het pas dinsdag of zo. Zodra het cadeau er is laat ik jullie mee kijken, ben zelf ook benieuwd.

Het is half één in de nacht en de pH-waarde van het water dat uit de bakken terugkomt is nu 6,0. Oké, daar kan in nog mee leven.

10 januari: 06:30 is de tijd dat ik weer in het hok sta om water te checken; de pH is nu gelukkig 5,8, kijken wat het vanavond gaat zijn.

Eindelijk! Mijn nieuwe speeltje is binnengekomen maar eerst gaan we weer even het water testen. Gelukkig heeft het nachtwerk zijn vruchten afgeworpen, de pH staat nog steeds op 5,8. Vandaag ook nog extra voeding erbij gedaan. De EC kwam op 3,0. Een beetje te hoog, maar er moet wel nog 0,8 punten voor het kraanwater van afgetrokken. Dan houden we een EC-waarde van 2,2 over.
Plantje 1 en 3 (de grootsten en eerst gezaaide Top 44 planten) zijn bijna klaar. Ik laat ze nog even staan zodat ze nog iets kunnen aandikken. Plantje 2 en 4 worden super! De toppen dikken flink aan wat mij erg blij maakt.

Oké, over naar mijn nieuwe speeltje. Het is een pH-controller van Milwaukee die de pH-waarde voor mij gaat regelen. Scheelt weer een hoop tijd (hoop ik). Nu ik dat heb moet ik eens gaan bedenken hoe ik het water 24 uur kan laten rondgaan in de bakken. Het moet naar het voedingsvat, en daar weer vandaan naar de bakken zonder dat ik overstromingen krijg.

11 januari: Vanavond zijn we er niet dus morgen weer een dag.

12 januari: Zó, de vrouwkes hebben 80 liter water gehad met 80 ml Green Sensation, 160 ml A en 160 ml B voeding. Dat was klein beetje teveel van het goede. Als het zo doorgaat met plant 3 hoef ik niet veel te gaan knippen; de blaadjes gaan er vanzelf af. Laat ze nog ff staan tot ik ze goed vind (milky tot amber trichomen wil ik zien).

13 januari: Gisteren weer een foutje gemaakt; weer het kacheltje uitgezet bij binnenkomst en vergeten aan te zetten. Het was 16,7 graden. Goed dat was de temperatuur. Over naar de plantjes, die gaan op zich wel oké, alleen plant 3 ga ik knippen. Ik wilde er nog mee wachten maar de toppen gaan tegen elkaar aan hangen en ik wil natuurlijk geen toprot krijgen.

De droogtent heb ik ook al klaar gemaakt. Ik pluk alleen de grootste blaadjes van de plant af, en hang ze dan te drogen. Ik knip het later wel schoon; op m’n gemakje wanneer het droog is en de potten gevuld kunnen worden.

14 januari: Knipdag. Vandaag plant 3 knippen, enkel wat blaadjes weghalen en ophangen maar ik heb het nog 24 uur uitgesteld. Maar alles staat klaar: de tent, de filter hangt en de touwtjes waar ik de takken aan ga hangen zijn ook klaar voor gebruik. Plant 3 krijgt de kleur rood toegewezen. De andere planten krijgen ook een kleurtje, zo kan ik de planten uit elkaar houden met de datums erbij.

De pH-waarde is nog steeds 5,8. De EC is 2,2 tot 2,3 en de luchtvochtigheid tussen de 39 en 40%. ’s Nachts is het 20,8 graden en overdag (met de lampen aan) 25,5 graden.

Ik laat ook weer nieuwe wietzaadjes ontkiemen. Arjan’s Strawberry Haze, een heerlijke soort waarvan ik weer vier zaden in Easy Plugs heb gedaan. Drie van de vier kweek ik binnen en de laatste zet ik van de zomer buiten, om stekken van te maken.

15 januari: Vandaag zou ik gaan knippen maar ik stel het nog eens een dagje uit. Dan maar ‘even’ het water verversen. Heb 80 liter water, daar doe ik 80 ml Plagron Green Sensation bij, en verder 130 ml A en B hydro voeding van Plagron. Daarna heeft de pH-controller de pH-waarde naar 5,8 gebracht. De EC is nu 2,2.

Misschien morgen knippen maar zolang ik het kan uitstellen doe ik dat natuurlijk, want dat komt ten goede van de bloemetjes.

Jack

(advertenties)