(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sappig incidentje in Canada, waar zoals jullie weten wiet volkomen legaal is. Maar dat kan heel soms ook wat vreemd uitpakken, zoals in het geval van dit achtjarige jongetje dat een dikke prijs pakt in een loterij. Maar in plaats van de snoep en chocolade die hij al watertandend in ontvangst wil nemen, blijkt de prijs te bestaan uit THC-infused candy. En daar is de opa van de kleine gozer – een oud politieman – bepaald niet blij mee!

IJshockeyloterij

Afgelopen weekend vond er in Dawson Creek in de Canadese deelstaat British Columbia een ijshockeytoernooi plaats. Uitsluitend naar schaatsende mensen met een stok en een platte, zwarte schijf kijken is saai, en dus werd er van alles en nog wat rondom het sportevenement georganiseerd. Zoals een loterij, altijd leuk!

Dat dacht ook Keith Redl, die voor zijn 8-jarige kleinzoon uit Grande Prairie voor een tientje aan lootjes koopt. De prijzen die je kunt winnen staan op printjes en de kwajongen kiest er een mooi mandje vol snoepgoed uit en stopt dat in de zak met lootjes. Het water loopt het joch al in de mond als op de etiketten dingen leest als ‘chocolate fondue’ en ‘vanilla chai’. En die ‘spearmint chillers’ and ‘fruity berry tea’ zijn ook niet te versmaden natuurlijk.

Helaas mist zijn jonge, hongerige oog het wietblad op de verpakkingen (of hij weet gewoonweg niet waar dat voor staat) en de THC-labels op de prijzen in het mandje…

Opa (oud-politieman) is not amused

De teleurstelling bij de knul is uiteraard groot als hij in plaats van 200 dollar snoepgoed een mandje wint met voor 200 dollar aan ‘cannabis-infused edibles and paraphernalia’, inclusief een pijpje en een aansteker. En opa, die ontploft. Sowieso heeft hij als gepensioneerd lid van de Royal Canadian Mounted Police weinig op met ‘drugs’, maar als zijn bloedeigen minderjarige kleinzoon een mand vol ‘drugs’ wint zijn de rapen natuurlijk snotgaar!

Volgens opa horen cannabisproducten niet thuis op een loterij voor jonge hockeyspelers – ondanks het feit dat alcohol wel veelvuldig als loterijprijs wordt opgediend.

Een fijn prijzenpakket, hoewel het voor een achtjarige wellicht nog wat te veel van het goede is…

Bad drugs

De briesende opa vertelt Canadese media dat de vader van zijn kleinzoon moest vertellen dat de koter zijn prijs niet mocht houden omdat het ‘bad drugs’ waren. Ook papa vroeg zich af waarom er eigenlijk ‘bad drugs’ als prijs te winnen zijn op een jeugdtoernooi?

Opa Redl ondertussen doet zijn beklag bij de Dawson Creek Minor Hockey Association. “Ik kon het niet geloven. Er is niet één internationaal sportevenement in de wereld dat het toestaat om wiet in je systeem te hebben, maar toch promoten we het bij een ijshockeytoernooi voor 8 jaar oude kinderen? Dat is bespottelijk! Welke boodschap zenden we naar achtjarigen als we het prima vinden om drugs en sport te mixen?”

Onze naam is… haas!

Door de woedende opa en alle gezeik dat er – via de media – uit voortvloeit, voelt de ijshockeyclub van Dawson Creek zich geroepen om op het incident te reageren met een officieel statement. Dat willen we je tot slot van dit sappig incidentje natuurlijk niet onthouden (beetje inzoomen wellicht).

Nog een fijne en liefst cannabis infused dag verder!

[openingsfoto: sangriana/Shutterstock]
(advertenties)