(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Deze week is de eerste week van Willie’s nieuwe kweekronde. De Frisian Ducks en de Critical Orange Punch zaailingen maken hun eerste week in de CNNBS G-Kit XL door, en we nemen een kijkje in het droognet om te zien hoe de oogst van Mohammed en AK Choco Kush erbij ligt. Tot slot trakteert Willie je op een time lapse van de gehele vorige kweekronde!

De coffeeshops zijn misschien dicht inmiddels weer open, maar CNNBS is altijd open, en dus ben ik deze maandag ook gewoon van de partij. Met een nieuw verslag vanuit mijn G-Kit XL, want mán wat ben ik nu blij met mijn zelfgekweekte wiet. Ik zou niet graag zonder zitten, eerlijk gezegd. Maar goed, over naar de planten, die zich trouwens niets aantrekken zich van het coronavirus, maar gewoon door blijven groeien.

Vorige week heb je gezien dat de zaailingen het even moeilijk hadden, maar die zijn goed bijgetrokken sinds ik ze naar de CNNBS G-Kit XL heb verhuisd. Ze drinken goed en zijn nu gemiddeld 9 centimeters hoog. Als eerste wil ik het even hebben over de Critical Orange Punch. Deze heeft twee gele bladranden aan het opstartprobleem over gehouden, maar ik maak me nu geen zorgen meer. Al het nieuwe blad is namelijk mooi groen van kleur.

Dan de eerste van de drie Frisian Duck planten. Die ziet er al meteen heel anders uit dan wat ik gewend ben. Het is een stengel met één blad zonder vingers. Deze dame heeft hier een daar een bruin plekje in het blad zitten. De tweede Frisian Duck staat er netjes groen bij. Met een kleiner bladoppervlak zitten deze Frisian Ducks de Critical Orange Punch op de hielen.

De derde Frisian Duck was een probleemgevalletje. Als zaailing was deze erg vergeeld, maar ook deze dame  maakt het inmiddels weer goed. Ze is twee centimeter kleiner dan haar zusters en heeft minder blad. Ik ga er vanuit dat het helemaal goed gaat komen met haar de komende weken.

Het klimaat

Helaas nog steeds zonder grafiek. De gemiddelde temperatuur was deze week 27,43 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 30,36 procent. Nog een beetje aan de lage kant maar dat gaat deze kweekronde goed komen. Straks daar meer over. De kleine dames geef ik opbouwend water met voeding en ik ben de (k)week gestart met 40 milliliter per twee dagen. Inmiddels drinken de planten al 60 millimeter per twee dagen. Ik gebruik de voeding van Plagron volgens het voedingsschema. De dames hebben de hele week nog onder het 18/6 lichtschema gestaan maar vanaf deze week ga ik over op het 12/12 lichtschema.

Mohammed en AK Choco Kush

Vorige week is het niet gelukt maar deze week kunnen we wel even een kijkje in het droognet nemen. Bovenin het net ligt de AK Choco Kush. Deze wiet is al bijna droog en het volume is aardig afgenomen.
Op de tweede etage ligt de kleine Mohammed te drogen. De twee gebogen Mohammed’s liggen op de derde en vierde etage van boven.

AK Choco Kush

De kleinste Mohammed

Gebogen Mohammed #1

Gebogen Mohammed #2

Stroomverbruik

In de 11 weken die de voorgaande kweekronde heeft geduurd is er 387,6 kWh aan stroom verstookt. In euro’s komt dat neer op het volgende 387.6 kWh x € 0,22 = € 85,27. Nou, ik moet eerlijk zeggen dat dat me heel erg meevalt!

In deze nieuwe kweekronde wil ik gaan kijken wat mijn snufjes nou aan stroom besparen. En of deze nou echt wat bijdragen aan het klimaat in de kweekkast. Er is nu een mooie nulmeting en bijna alle cijfers zijn bekend. Ik wil de dames deze keer ook nog een grotere pot geven. In de loop van de komende weken zullen ze dus nog een keer verpot worden.

(K)weekvideo

Deze week de totale kweekronde van week 1 tot en met week 11. Je ziet de kleine plantjes in een zeer korte tijd opgroeien tot mooie volwassen planten.

Volgende week in mijn kweekavontuur: en het gewicht is? Cijfers vergelijken, hoe groot zijn de dames?

Willie Wietman

(advertenties)