(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na 11 weken in de extra grote CNNBS G-Kit XL is het tijd om de AK Choco Kush en de drie Mohammed wietplanten te oogsten. De AK Choco Kush heeft een knoepert van een knuppeltop maar de zwaarste dame is toch echt een Mohammed 😉 

Welkom bij week 11 van kweek en week 8 van de bloei in de CNNBS G-Kit XL. Halverwege de week was het tijd voor de oogst, en ik moet zeggen: deze ronde zien de toppen er erg mooi uit! De 315 Watt CMH lamp heeft zijn werk goed gedaan, laten we maar snel een kijkje nemen.

…naar de kapper!

Het is rond twaalf uur in de nacht wanneer ik de schaar erbij pak en de AK Choco Kush te lijf ga (zie hierboven). De dame knipt lekker weg en er komt een heerlijke geur vanaf. Na grondig onderzoek heb ik geen toprot of beestjes kunnen vinden. De schrik van die toprot van twee kweekrondes terug zit er eerlijk gezegd nog steeds goed in, dus ik ben blij dat ik daar geen last van heb deze keer.

De kleine Mohammed is de tweede die aan de beurt is (zie hierboven). Deze dame was wat kleiner dan de ander twee Mohammeds en dat is ook te zien in de aan de top. Ze had wel het meeste zijtakken met bloemen.

De eerste gebogen Mohammed hieronder mag ook naar de kapper. Nu is eindelijk duidelijk de bocht te zien die ik erin heb gemaakt. Deze zat helemaal verstopt onder de bladeren. Na het schoonknippen van de top zag ik dat er nog steeds sap uit de stengel druppelde. Dat bracht me op het idee om de top zo te laten drogen. en hopelijk wordt de wiet sterker van smaak doordat ze het laatste sap uit de stengel kan halen.

De tweede gebogen Mohammed hierboven, heeft wel wat weg van de Starship Enterprise. Dit is de zwaarste top die er tussen zat. De Mohammed gaf een lekkere frisse geur af tijdens het knippen. Ook deze top laat ik intact tijdens het drogen. Ik zal deze dikkert wel één keer per twee dagen even omdraaien zodat die gelijkmatig droogt op het droognet. Ik heb door ruimtegebrek jammer genoeg geen foto kunnen maken van het gevulde net in de verhoogde CNNBS G-Kit.

Kweekkast weer brandschoon

De volgende dag is het tijd voor de schoonmaak. Na elke kweekronde ziet de bodem van de G-Kit XL er niet meer zo wit en schoon uit. Tijdens het water geven wordt er weleens iets gemorst. Met een beetje allesreiniger een spons en een microvezel doekje, ziet de bodem er weer brandschoon uit. Daarna nog even de hele kast ontsmetten met alcohol, en nu heeft de G-Kit XL even 24 uur rust.

Frisian Ducks & Critical Orange Punch

De nieuwe dames stonden eerst in de verhoogde G-Kit, maar moeten nu even plaats maken voor het droognet. Zodoende kamperen ze tijdelijk even in mijn kweektent. Zo hoef ik me niet druk te maken dat de dames zonder licht komen te zitten tijdens de verhuizing. Het nadeel is wel dat de kamer nu erg vol staat met twee kweekkasten én een kweektent.

Inmiddels drie dagen verder (toch één dag langer dan verwacht) zijn de Frisian Duck’s en de Critical Orange Punch aangekomen in hun nieuwe onderkomen. De twee voorste plantjes zijn wat geel. Ik denk dat die verhuizingen toch een beetje zwaar zijn geweest voor deze kleine dames. De lamp zal niet precies even hoog hebben gehangen in de verhoogde CNNBS G-Kit en in de kweektent, en daar moeten de kleine plantjes toch even aan wennen.

Eenmaal op de plaats van bestemming hebben de dames de volgende indeling gekregen in de kast. Links achterin staat een van de drie Frisian Duck’s. Links vooraan in de kweekkast staat de Critical Orange Punch. Rechts achterin staat weer een Frisian Duck en hier gaat het goed mee. De Frisian Duck rechts vooraan gaat wat minder en is erg vergeeld. Ik heb de foto’s gemaakt net na het water gegeven (mocht je denken dat ze er te nat bij staan).

(K)weekvideo

Deze week zien we de laatste uren van de Mohammeds en de AK Choco Kush. Hierdoor is de video wat korter dan je gewend bent. Het gewicht van de toppen neemt toe en de dames zijn er klaar voor om geoogst te worden…

Volgende week in mijn kweekavontuur: zijn de dames al bijgekomen? Wat zijn de plannen voor deze kweekronde, én een overzicht van het stroomverbruik en het klimaat.

Willie Wietman

(advertenties)