(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met nog maar een paar weken voor de boeg, zien we de toppen van Willies AK Choco Kush en Mohammed wietplanten dikker en plakkeriger worden. Willie bekijkt de trichomen alvast en denkt alweer na over zijn volgende kweekronde. En wat is het stroomverbruik van de CNNBS G-Kit XL tot nu toe? In de (k)weekvideo krijgen we nu eindelijk eens te zien wat wietplanten ’s nachts uitspoken…

Inmiddels zijn we aangekomen in week acht van de kweek en week vijf van de bloeifase. De dames staan er binnen warmpjes bij terwijl Ciara en Dennis buiten voorbijraasden. Onder de 315 Watt CMH binnenzon is het immers altijd lekker weer.

CNNBS G-Kit XL

Onder de 315 Watt CMH binnenzon is het altijd lekker weer…

De AK Choco Kush wordt steeds iets dikker maar dat niet alleen. De top groeit ook steeds verder dicht, en heeft nu een aaneengesloten bloemtros van 25 centimeter, met een diameter van 5,9 centimeter. De top plakt, stinkt en glinstert ook al van de trichomen. Met nog zeker drie weken te gaan gaat dit de goede kant op!

De kleine Mohammed links achter in de G-Kit XL (op de foto hieronder) groeit heel anders dan haar twee zusjes. Deze Mohammed is echt een aardig stuk kleiner en niet zo breed als de andere twee. Het lijkt er sterk op dat deze dame al haar energie in haar hoofdtop steekt. Deze is inmiddels al 20 centimeter lang en heeft een diameter van 4,4 centimeter.

De twee Mohammeds aan de rechterkant van de kweekkast zijn de hoogte en de breedte ingegaan. Het is op de foto lastig te zien en ik hoop op het bewegende beeld wat beter, maar ook hier zit een aardige hoofdtop aan. Deze is 23 centimeter lang en heeft een diameter van 5 centimeter.

Meten is weten

Het volgende wat ik ga bespreken is het klimaat. Dat is stabiel en bijna niet gewijzigd. De gemiddelde temperatuur was 24,76 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid van 39,22 procent is nog steeds aan de lage kant maar dat gaat nu in mijn voordeel werken. Doordat de lucht erg droog is zullen de dames extra trichomen gaan aanmaken om zich tegen uitdrogen te beschermen. Bovendien zorgt de droogte ervoor dat ik weinig te vrezen heb voor toprot.

De bewatering van de dames is ongewijzigd. De dames aan de linkerkant krijgen 1,2 liter water met voeding per twee dagen en aan de rechterkant 1,7 liter water met voeding per twee dagen.

Aangekomen in de achtste week is het ook weer even tijd om eens naar het stroomverbruikt te kijken. In de afgelopen acht weken heeft de kweekkast in totaal 292 kWh verstookt. Dat betekend het volgende in euries: 292 kWh verbruikt x 0,22 euro = € 64,24 tot nu toe.

Stroomverbruik CNNBS G-Kit XL

De CNNBS G-Kit verbruikte tot nu toe 292 kWh, oftewel € 64,24 aan stroom.

Trichomen

Nu de dames de laatste weken ingaan, pak ik de microscoop er weer bij om de trichomen te bekijken. Als eerste heb ik een top uit de Mohammed geknipt die rechts achterin staat. Maar Willie Wietman, waarom doe je dát nou weer? Nou, om eerlijk te zijn wilde ik het verschil tussen de trichomen op het suikerblad en in de kern van de top wel eens van dichtbij bekijken. Zoals te zien is op de foto rechts zijn deze al melkwit aan het worden.

Bij de kleine Mohammed is het nog niet zo ver, hier heb ik een suikerblad weggeknipt. Deze trichomen zijn voor het grootste deel nog transparant. Mocht je je afvragen wat het metalen voorwerp is. Dat is het puntje van mijn schaar.

Bij de Mohammed rechts aan de voorzijde van de kweekkast lijken ze wel redelijk overeen te komen met de top van de dame die achter haar staat. Ook deze zijn melkwit aan het worden. Ik heb er zelfs één gespot die al richting amberkleur gaat.

Nu is er nog één dame over de AK Choco Kush. Die zit precies op de overgang van transparant naar melkwit. Nu ik zo naar de foto’s zit te kijken is het verschil tussen de planten onder de microscoop bijna niet te zien. Ik ben erg benieuwd of daar verandering in komt, de komende weken.

Op naar de volgende!

Met nog maar een paar weken te gaan, is het ook alweer tijd om na te denken over de volgende kweekronde. De keuze is zo ontzettend groot; ik voel me elke keer weer een klein kind in een snoepwinkel. Maar het is gelukt en ik heb inmiddels mijn keuze gemaakt. Het wordt onder meer de Frisian Duck van Dutch-Passion. Ik ben erg benieuwd naar dit gecamoufleerde wietplantje, al is het eigenlijk wel een buitenwietsoort. Volgende keer meer hierover.

(K)weekvideo

Deze week ben ik één dag vergeten om het werklicht uit te doen, zodat we de planten ook ’s nachts te zien krijgen. De camera die ik op de AK Choco Kush had gericht bleef niet helemaal goed staan. De dames kregen het steeds voor elkaar om het statief om te duwen.

Volgende week in mijn kweekavontuur: zijn de zaadjes al binnen? Wat gaat er nog meer de kast in? En zijn die toppen al dikker?

Willie Wietman

(advertenties)