(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In deze derde week van de bloeifase van zijn Mohammeds en AK Choco Kush worden toppen niet alleen dikker maar ook een stuk hoger. Een van de dames krijgt het op haar heupen en groeit de kweeklamp in. De mini Liberty Haze die onder een 8 Watt LED groeide en bloeide, is gedroogd en wordt gewogen.

Willie Wietman hier, met een nieuwe kweekweek; leuk dat je weer meeleest! We (ik en mijn vier wietplanten 😉 ) zijn aangekomen in de derde week van de bloei en de zesde week van de kweek. De vier dames zijn lekker aan het uitdijen, en benutten steeds meer ruimte in de CNNBS G-Kit XL. Klein foutje gemaakt deze week maar daarover straks meer.

De verschillen tussen de drie Mohammeds worden steeds groter. De twee Mohammeds aan de rechterzijde zijn groter en breder dan de Mohammed links achterin, achter de AK Choco Kush. De planten aan de rechterkant drinken ook meer dan die aan de linkerkant.

Groeispurt

Het grootste verschil tussen de twee plekken is de plaatsing van de ventilatoren. Die hangen rechts onderin, ongeveer 15 centimeter boven de bloempotten, en links bovenin de kweekkast. Of er straks ook verschil in opbrengst is, dat is nog even afwachten. De Mohammed die aan de rechterkant bij de deur staat, heeft me stiekem verrast, alleen niet op een leuke manier. Eén van de onderste zijtakken kreeg een groeispurt en was in twee dagen tijd ruim 20 centimeter gegroeid!

Op de foto rechts in het rood aangegeven, zie je de zijtak van de Mohammed op een foto van vorige week. Deze morgen stond die tegen de 315 Watt CMH lamp aan. Oh Willie Wietman, pas toch op! Gelukkig is er niets in de verbrand en is de betreffende top nog heel. Deze heb ik meteen maar even op gelijke hoogte geknipt met de rest. Dus Willie Wietman wat heb je nou geleerd? Elke dag even bij de plantjes kijken Ome Willem.

Cola’s weer rechtop

Nu snel weer over naar goede nieuws. De AK Choco Kush is een mooie cola-top aan het vormen. Lang en hopelijk lekker dik. De hoofdtop pronkt mooi, temidden van vele zijtoppen. De Mohammed links achterin is wat cameraschuw aan het worden. Het lukt niet om haar mooi op de foto te krijgen, gelukkig is deze dame wel goed te zien in de time lapse video van deze week.

De twee Mohammeds staan na het buigen van vorige week al weer rechtop. Ik heb de stam in het rood aangegeven. Dit had ik mooi willen vastleggen met de camera maar daar stak de Mohammed zijn kopje voor, zoals je ziet op de foto rechts. Gelukkig heb ik twee camera’s in de kast, en zo is er altijd wel beeld.

Het klimaat…

…is nog steeds redelijk stabiel in de kast. Het lijkt erop dat het opnieuw inrichten van de kamer waar de G-Kit XL staat, zijn eerste vruchten begint af te werpen. De gemiddelde temperatuur was met 24,56 graden Celsius en kleine stijging ten opzichte van vorige week, redelijk stabiel. De luchtvochtigheid is met 44% nog steeds wat aan de lage kant en maar liefst 2% hoger dan vorige week 😉

De bewatering van de dames is wel aangepast. De planten aan de linkerkant krijgen nog maar 1,2 liter water met voeding per twee dagen. Deze twee kregen ineens minder dorst en hadden op de tweede dag na het water geven nog natte voetjes, en krijgen dus minder. De planten aan de rechterkant krijgen weer iets meer; 1,7 liter water met voeding per twee dagen.

Mini Liberty Haze: 0,63 gram per Watt

Het kleine wietplantje dat onder een 8 Watt LED kweeklampje stond, heeft 5,05 gram wiet op gebracht. Ondanks haar kleine formaat deed ze qua smaak en geur niet onder voor haar grote zussen. Qua sterkte leek ze me zelfs iets potenter, maar dat kan ook aan mij liggen. Het miniplantje heeft niet veel aandacht nodig gehad en ik ben erg tevreden over de opbrengst. Zeker als ik me bedenk dat ik maar één keer in de week naar dit dametje omkeek.

Time lapse (k)weekoverzicht

Dit keer is deels het herstel te zien van het buigen van de Mohammeds, totdat één van de Mohammeds zijn kopje voor de camera lens liet groeien. De kleine Mohammed waar de camera recht op de top gericht staat, laat een goede ontwikkeling van de top zien. Ook is te zien dat de plant nog wel wat doorgroeit in de lengte ondanks dat ze al bloeit. Dit kan ook komen doordat de lamp wat hoger staat dan dan eerst. Ik zal er volgende week wat onder zetten zodat de dames weer op gelijke afstand van de 315 Watt CMH binnenzon groeien.

Volgende week in mijn kweekavontuur: de dames krijgen een knipbeurt, en van de Space Bucket Liberty Haze wordt de opbrengst gewogen. 

Willie Wietman

(advertenties)