(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De nieuwe kweekronde van Willie Wietman verloopt een stuk sneller dan de vorige. We tellen pas de derde kweekweek voor de AK Choco Kush en de drie Mohammed wietplanten, maar nu al zijn de eerste bloeiharen gespot. De twee experimentele Liberty Haze stekken gaan ook lekker; eentje is zelfs al bijna oogstrijp!

Week drie van de kweek sinds ontkiemen en de tweede week sinds het ingaan van het 12/12 lichtschema. De dames staan er alle vier goed bij. Ik heb ze maar even laten poseren voor de foto. De kleine plantjes zijn ondertussen al 30 centimeter hoog!

Ze lijken me wel iets minder hard de hoogte in te groeien dan de planten van de vorige kweekronde. Maar ik hou de binnenzon dan ook zo laag mogelijk, om overmatig strekken te voorkomen. De lamp hangt nu tussen de 20 en 18 centimeter boven de toppen van de planten. De Mohammed dames gaan gelijk met elkaar op en er is niet veel verschil tussen de planten. Omdat deze soort een echte indica is, strekt ze sowieso niet te veel.

De AK Choco Kush heeft daarentegen al één zijtak die bijna net zo hoog is als de bovenkant van de plant. Deze tak ga ik wat verder omlaag trekken zodat die langer gaat worden maar dan niet recht omhoog maar horizontaal gaat groeien. Ik heb de tak nu recht onder de 315 Watt CMH lamp gehangen en nu kijken of hij sneller gaat groeien dan de rest van de plant.

Bij het inspecteren van de planten op beestjes en ander gespuis, zag ik daar al de eerste tekens van de start van de bloeifase..? Komende week maar even goed in de gaten houden. Ik wil ze nog even langs de kapper sturen voor ze in bloei gaan.

Het klimaat

Het weer in de CNNBS G-Kit XL was de afgelopen weken droog en lekker warm. Zoals je weet hou ik de metingen bij met een sensor van Sonoff en de bijbehorende app eWeLink. Hieronder zie je het schema dat de app van de afgelopen drie weken maakte, dat is dus van de start tot nu toe.

De gemiddelde temperatuur was 25,73 graden Celsius. Een mooi en stabiel gemiddelde al zeg ik het zelf. De meeste cannabisplanten voelen zich het prima bij een temperatuur tussen 21-28 graden Celsius. Tijdens de bloeiperiode is het beter om de temperatuur niet te hoog te laten oplopen. Het is dan herfst voor de plant en temperaturen boven de 27/28 graden kunnen er dan voor zorgen dat toppen niet goed hard worden. Een lage luchtvochtigheid helpt in de bloeifase met de trichoomproductie, en voorkomt toprot.

 

Dorstige dames

Met mijn 25,73 graden zit ik redelijk in het midden. De gemiddelde luchtvochtigheid is met een gemiddelde van 35,33 erg aan de lage kant voor deze fase. De planten hebben nu het liefst een luchtvochtigheid van 40 tot 70 procent. In voorgaande kweekrondes regelde ik de luchtvochtigheid door de afzuiger met een sensor te controleren maar dit doe ik deze keer niet. Hierdoor is de lucht dus wat aan de droge kant maar het zal wel vochtiger worden naarmate de planten groter worden.

De jongedames zijn dankzij de droogte ook erg dorstig. Ik geeft ze vanaf vandaag een liter water met voeding per twee dagen. Voor de voeding gebruik ik Plagron (100% Natural) volgens het bijgeleverde voedingsschema.

Bonsai Liberty Haze

Misschien weet je nog dat ik enige tijd geleden een experiment begon met een van de Liberty Haze stekken die ik had gemaakt. Deze heb ik onder een 8 Watt LED gezet om te kijken wat daar vanaf zou komen. Nou, dat kleine wietplantje gaat erg goed en is zelfs bijna klaar voor de oogst.

Ik heb het plantje wel in de CNNBS G-Kit (met verhogingsset) moeten zetten, omdat ze erg begon te ruiken. De handdoek die er overheen hing om het licht tegen te houden, deed uiteraard niets tegen de geur. Maar in de kweekkast zit een koolstoffilter die de lucht zuivert, zodat je niets meer ruikt. Tijdens het fotograferen schittert de kleine dame je tegemoet met haar mooie topjes. Deze zijn goed bedekt met trichomen; ik denk nog een klein weekje en het is tijd om deze dame te oogsten.

Space Bucket

In de Space Bucket staat mijn andere experiment met nog een van de Liberty Haze stekken. Deze gaat jammer genoeg iets minder snel. Dit komt omdat de Space Bucket (een kweek in een regenton in mijn geval) op een koelere plek staat denk ik.

Behalve dat het slecht foto’s maken is, lukt het kweken in de Space Bucket aardig goed. Ik heb wel een extra laag koolstoffilterdoek op de afzuiger gezet. Eén laag was niet genoeg. Het is geen supergrote plant maar met een hoogte van 45 centimeter zitten er wel wat lekkere toppen aan. Ze is ondertussen al zo zwaar, dat ik haar heb moeten ondersteunen met binddraad. Deze dame mag zeker nog twee weken in de regenton doorbrengen.

(K)weekvideo’s

Deze week een kweekvideo zonder geluid. Mijn excuses daarvoor maar blijkbaar is er wat misgegaan met de bewerking. De Mohammed en de AK Choco Kush groeien er lustig op los. Ik moet nu twee keer in de week de camera’s verzetten om de planten in beeld te houden. Ik heb de Zero 1 (camera, red.) horizontaal geplaatst zodat de groei van de plant goed te zien is.

 

In de Space Bucket deze week een extra lange time lapse. Ik had vorige week wat problemen met deze camera maar die zijn opgelost. Hij zit nu stevig vastgeschroefd aan de binnenkant van de Space Bucket. Alleen de cameralens zelf wiebelt nog wat heen en weer. Wat ook duidelijk te zien is, is het doorzakken van het plantje door het eigen gewicht

Volgende week in mijn kweekavontuur: staan de dames in de CNNBS G-Kit XL al in bloei? Daarnaast een update over het stroomverbruik van mijn kweek. Valt het doek voor de bonsai Liberty Haze? 

(advertenties)