(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De achtste bloeiweek zit erop voor Willies Liberty Haze planten. Omdat de bovenste toppen verder zijn dan de ondersten, besluit Willie om die maar vast te oogsten, terwijl de rest nog even mag doorbloeien. De voorraad is voorlopig dus weer aangevuld in huize Wietman, en ziet er heerlijk uit!

Bloeiweek 8 zit er op en je ziet het goed, mijn kweekkast is half leeg! Ik heb er namelijk toch maar voor gekozen om de hoofdtoppen alvast te oogsten. Dit keer was ik ruim van te voren voorbereid. Alles was schoon en klaar voor een nachtelijke knipbeurt. Maar toen…. viel ik in slaap op de bank. Dat was een kleine kink in de kabel maar dat heeft me niet tegengehouden.

De ochtendstond heeft groen goud in de mond

De volgende ochtend na het ontbijt en een lekkere bak koffie, ben ik alsnog aan de slag gegaan. Het was voor het eerst in jaren dat ik overdag ging knippen en ik moet zeggen; dat is toch een stuk spannender dan ’s nachts. Je weet maar nooit of de deurbel gaat en wat degene in de deuropening dan ruikt. Om ervoor te zorgen dat de geur toch zo snel mogelijk weg was, zette ik de afzuiger van de CNNBS G-Kit XL tijdens het knippen op de hoogste stand. En nu filtert die 360 m³ in plaats van 230 m³ per uur. Hierdoor was na 20 minuten niet meer te ruiken dat ik in de ruimte had zitten knippen.

Dikkie Dik

Ik ben van start gaan met de dikste top in het midden (Dikkie Dik). Dat is de top die bij de start van de bloei een beetje te dicht bij de lamp groeide, en daar een bruine plek aan overhield. Toen ik deze top lekker aan het knippen was heb ik die natuurlijk ook meteen geïnspecteerd op toprot. Gelukkig niets kunnen vinden.

Na Dikkie Dik heb ik één van de takken ik in z’n geheel afgeknipt. Dit was een van de takken die naast/boven het armatuur groeide. Hier zitten toch een hoop aardige buds aan. Op de foto’s hieronder zie je de tak. De tweede foto is van de top die boven/naast het armatuur groeide. Het gebrek aan licht heeft toch voor een mindere ontwikkeling gezorgd. Met rood omcirkeld zie je het deel wat er boven groeide; de toppen daaronder stonden vol in het licht. Zie je het verschil?

CNNBS droogkast

Na het knippen heb ik de CNNBS G-Kit (met verhogingsset) opnieuw ingericht als droogruimte. Hiervoor heb ik er een droognet in gehangen en daar het eerste deel van de oogst ingelegd. Op het bovenste deel heb ik de grote jongens liggen en daaronder de kleinere, enzovoort.

Het net ligt al aardig vol en dan heb ik nog iets meer dan de helft te gaan. De toppen van de Liberty Haze zijn erg massief en lekker zwaar. Ik hoop dat het na het drogen nog steeds zo is. Alle grote toppen zijn er nu in ieder geval af. Nu rest de vraag: groeien de wietplanten verder of sterven ze af?

Doorbloeien

Drie dagen na het knippen en oogsten van de hoofdtoppen, is goed te zien dat de bloemen die onder Dikkie Dik groeiden, genieten van het licht. Ze ontwikkelen zich goed en worden ook snel groter en dikker. Dit geldt ook voor de rest van de overgebleven toppen.

Op de foto’s hieronder zie je onder meer een close up van een Liberty Haze top en de afgeknipte stam. Dat de wietplanten er nog erg veel zin in hebben is aan het waterverbruik ook goed te merken. De dames drinken nog steeds anderhalve liter water per twee dagen.

(K)Weekvideo’s

Deze week zie je in het time-lapse-weekoverzicht de laatste dagen van de Liberty Haze in de G-Kit XL, en de ontwikkeling van haar toppen. Helaas heb ik niet alles in beeld kunnen krijgen maar wie weet lukt dat volgende week bij knipbeurt twee.

In de Space Bucket gaat het goed met de Liberty Haze. De toppen zijn goed in ontwikkeling. Alleen die camera wil maar niet blijven hangen. Ik geef het kleine plantje nu 500 milliliter water met voeding per twee dagen.

 

De komende twee weken is er geen kweekavontuur want dan kun je hier genieten van de jaarlijkse Top-50. Oftewel de 50 populairste CNNBS artikelen van het afgelopen jaar. Ik ben er weer in de tweede week van januari. Tot dan wens ik iedereen prettige feestdagen! Wees voorzichtig met vuurwerk en geniet van je wiet 😉

Willie Wietman

(advertenties)